Leimaus 2017

Tänä vuonna Leimaus-leiri järjestettiin Kuortaneen urheiluopistolla, Etelä-Pohjanmaalla. Espoon Suunta oli taas leirin suurin seura, ja innokkaita essulaisia löytyi miltei 80.

Lähdimme matkaan aamuvarhain kahdella bussilla. Matka oli pitkä ja ensimmäinen treeni alkoi heti perille saavuttuamme. Ensimmäisenä päivänä alkoi myös Leimaus-leirin odotettu sählyturnaus. Tavanomaiseen tapaan EsSulta lähti sählyturnaukseen monta joukkuetta ja kaikki pääsivät pelaamaan. 01-03-tyttöjen joukkue eteni upeasti finaaliin, mutta hävisi niukasti vastustajan tuuriosuman johdosta. Myös -05 syntyneiden ja sitä nuorempien poikien joukkue pääsi jatkoon.

EsSu majoittui koko leirikeskuksen parhaalla paikalla, liikuntahotellissa. Ruokailut tapahtuivat samassa rakennuksessa ja kaikki muukin oli kohtuullisen lähellä. Hotellihuoneet olivat luksustasoa – kaikista huoneista löytyi keittiö, suunnistajille elintärkeä kuivauskaappi, sauna sekä parveke mahtavalla näköalalla.

Majoituksemme sijaitsi aivan Kuortaneenjärven rannan tuntumassa ja moni heittikin talviturkin, vaikka vesi oli vielä hieman vilpoista. Meillä oli myös mahdollisuus käydä Kuortaneen uimahallin lämpöisemmissä vesissä pulikoimassa ja varsinkin nuoremmat käyttivät tilaisuuden hyödykseen.

Ensimmäisen päivän treenit sijaitsivat urheiluopiston läheisyydessä, mutta kahden seuraavan päivän treeneihin kuljettiin busseilla. Maastot olivat oletettua parempia, joskin etelä-pohjanmaalaiseen tapaan melko tasaisia…

Treenit olivat sopivan haastavia ja vaihtelevia – käyräkarttaa, kaksintaistelua ja kaikkea muuta hauskaa. Oli mielenkiintoista suunnistaa erityyppisessä maastossa, ja yllätyksiäkin tuli.

Leirikisa järjestettiin perinteisesti viimeisenä päivänä ja EsSu osallistui siihenkin sankoin joukoin. Joukkueet koostuivat jokaisen tasoryhmän juoksijoista. Parhaiten essulaisista pärjäsi Ollin, Silvan, Antonin, Mikin ja Topiaksen joukkue, joka voitti upeasti koko kilpailun. Kaikki muutkin juoksivat onnistuneesti ja kisa oli hyvä päätös onnistuneelle leirille.

Ensi vuonna Leimaus-leiri järjestetäänkin EsSun ja HiKin voimin Kisakalliossa. Toivotamme kaikki sinne oikein lämpimästi tervetulleiksi!

Jutun ovat kirjoittaneet Liisa, Sofia ja Kerttu.