Vaara tuli tutuksi Koli Challenge 2-taitoleirillä

Laajoja vaara-alueita ja reilusti korkeuskäyriä. Silmitöntä supikkoa. Jyrkkiä rinteitä ja tiukkoja kivikoita. Maisemia jotka hakevat vertaistaan. Jylhiä maastoja joita ei kotikulmilta löydä. Muun muassa tätä kaikkea tarjosi Kolin kansallismaisemiin sijoittunut eGroup-ryhmän post Jukola-taitoleiri. Pohjois-Karjalan tunnuksenomaisesta maastotyypistä oli nauttimassa yhteensä 28 nuorta urheilijaa ja 4 valmentajaa/huoltajaa, jotka viihtyivät maisemissa liki viiden päivän ajan. Ajoimme kohteeseen suoraan Joensuu-Jukolasta, pitihän Pohjois-Karjalasta ottaa kaikki irti kun sinne asti oli tultu.

Vaarojen vaellukselta suoraan Pieliseen uimaan vaatteet päällä?

Koli Challenge 2 – nimellä kulkeneella leirillä nuoret suunnistajalupaukset saivat monenlaista oppia ja maastopankki karttui. Tutummaksi tulivat niin jylhät vaaramaastot tarkkoine käyrien lukemisineen, kuin myös suunnistuksen mentaalinen puoli jokailtaisissa palavereissa. Leiri haastoi jokaisen muun muassa laittamaan suunnistusvirheensä tiukkaan analyysiin, pohtimaan niiden syitä ja keskittymään harjoituksissa erityisesti heikkouksiinsa.

Harjoituskartat tulivat Kalevan rastilta ja ruoka laadukkaasta pitopalvelusta, jota Pielisen rannalla sijaitsevissa majoitusmökeissämme ylläpitivät ahkerat huoltajamme. Ohjelma oli tiukka kahden suunnistusharjoituksen päivineen, mutta aikaa jäi silti myös uimiseen, frisbeegolfiin ja muuhun oheistoimintaan. Osittain epäilyttävät harjoituspaikannimet, kuten ”Kauhee” eivät meitä lannistaneet, vaan jokaisesta treenistä löytyi hienoja maastoja ja haasteita. Ja pitihän siellä Kolin huipullakin käydä, sinne vaelsimme kansallispuiston halki reilun viidentoista kilometrin matkan neljäntenä, kevyempänä leiripäivänämme.

Tahkovaaraa tahkottiin joka suuntaan

 

Ensi vuoden jukolaa varten vedettiin suppatreeniä

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”Keskeinen huipuksi nousevaa suunnistajaa (tai minkä tahansa alan huippuyksilöä) kuvaava tekijä on vahva sisäinen motivaatio. Sen lisäksi, että hän haluaa pärjätä suunnistuksessa, hän myös nauttii itsensä kehittämisestä, ilman että valmentaja tai kukaan muukaan siihen käskee. Sisäisesti motivoitunut suunnistaja haluaa toteuttaa jokaisen harjoituksen huolella”

 

Valmentajamme viisaat sanat mielessämme sai urheilijajoukkomme palata leiriltä juhannuksen viettoon.

 

Jutun Kirjoittaja on Maija, eGroup-urheilija