Pääkaupunkiseudun Nuorten Sarjakilpailu Olarissa 12.6.2019.

Pääkaupunkiseudun Nuorten Sarjakilpailun tämän vuoden kolmas osakilpailu suunnistetaan 12.6.2019 Espoon Olarissa.  Lisätietoja Nuorten Sarjakilpailusta voi lukea Pokaalijahtien ja sarjakilpailun sivulta.

Edit 8.6.2019: Kartat ovat valmiiksi muovikoteloissa.

 

 

Kilpailuohje

Maastoon pääsee klo 17.30-19.00. Maali sulkeutuu klo 20.00.

Pääkaupunkiseudun nuorten sarjasuunnistukset ovat tarkoitetut Espoon, Helsingin, Kirkkonummen ja Vantaan suunnistusseurojen nuorille, joille kilpailu on maksuton.

 

Kilpailukeskus

Kilpailukeskus sijaitsee osoitteessa Olarinniityntie 10, Espoo. Opastus kilpailukeskukseen on Ylismäentien ja Olarinniityntien risteyksessä. Opastus on paikoillaan 12.6.2019 kello 17.00.

 

Pysäköinti:

Pysäköinti on kilpailukeskuksessa. Noudata pysäköinninohjauksen ohjeita.

 

Ilmoittautuminen:

Kilpailuun voi ilmoittautua etukäteen osoitteessa ilmoittautumislomakkeella ja vielä myös tapahtuman yhteydessä voi ilmoittautua kilpailukeskuksen tulospalvelussa. Kaikki kilpailijat, myös ennakkoon ilmoittautuneet, käyvät kilpailukeskuksen tulospalvelussa, jossa tarkistetaan kaikilta emit-kortin numero ennen siirtymistä lähtöön. Tulospalvelusta kilpailija voi pyytää tarvittaessa lainaemitin. Lainaemittejä on rajoitetusti, joten niitä voi joutua odottamaan.

 

Siirtyminen lähtöön:

Reitti lähtöpaikalle on viitoitettu. Matka infosta lähtöön on n. 200m.

 

Toiminta lähdössä:

Kilpailijoilla ei ole etukäteen annettuja lähtöaikoja, vaan kilpailijat lähetetään lähdössä metsään saapumisjärjestyksessä

 

Lähtökarsina:

  • Viisi (5) minuuttia ennen lähtöaikaa kilpailija kutsutaan/opastetaan lähtöalueelle, jossa voi tutustua kilpailukarttaan. Kartat ovat vaakatasossa ja valmiiksi suunnattuna. RR-, TR- ja 10-sarjoissa rata on näkyvissä. Muilla sarjoilla karttaan on merkitty K-piste eli lähtökolmio.
  • Neljä (4) minuuttia ennen lähtöä kilpailija siirtyy lähtökarsinaan.
  • Kolme (3) minuuttia ennen lähtöä kilpailija siirtyy seuraavaan karsinaan.
  • Kaksi (2) minuuttia ennen lähtöaikaa RR- ja 10-sarjalaiset saavat kartan ja opastuksen. Muilla sarjoilla tämä on valmistautumisminuutti. Tukireittiläiset voivat katsella oman sarjansa kilpailukarttaa ja suorien ratojen suunnistajilla on nähtävillä kartta, johon on merkitty K-piste.
  • Yksi (1) minuutti ennen lähtöä RR- ja 10-sarjalaiset siirtyvät lähtöviivalle ja he voivat rauhassa tutkia karttaa ennen lähtöä. Muiden sarjojen suunnistajat saavat kilpailukarttansa ja voivat tutustua karttaan.

Ajanotto käynnistyy emitin nollauksesta. Lähtö tapahtuu K-pisteestä (kartassa merkitty violetin värisenä kolmiona).

 

Maasto:

Kilpailu käydään Espoon Keskuspuistossa, joka on eteläsuomalaista kaupunkipuistoa ja pääosin hyväkulkuista polku-/kalliomaastoa. Kaikkia polkuja ei ole merkitty karttaan. 

 

Kartta ja radat:

Kartta on osittain vuonna 2018 päivitetty suunnistuskartta, mittakaava 1:7500. Kartat ovat valmiiksi muovikotelossa. Sarjojen D/H10, D/H12TR, D/H12, D/H14L, D/H14, D/H16L ja D/H16 rastimääritteet on tulostettu karttaan, niitä ei ole irrallisina.

Kartassa näkyvä rasti- ja tukireitin reittiviiva on merkitty maastoon yhtenäisellä muovinauhalla. Rastit kierretään numerojärjestyksessä. Rastireitillä käymättä jääneestä rastista lisätään loppuaikaan 10 minuuttia.

 

Kilpasarjaradat:

Sarja Matka km Rasteja    Sarja Matka km Rasteja
D8RR 1,2 / 2,2 6   H8RR 1,2 / 2,2 6
D10RR 1,2 / 2,2 6   H10RR 1,2 / 2,2 6
D10 1,3 7   H10 1,3 7
D12TR 1,3 7   H12TR 1,3 7
D12 1,6 8   H12 1,6 8
D14L 1,6 8   H14L 1,6 8
D14 2,4 10   H14 2,4 10
D16L 2,4 10   H16L 2,4 10
D16 3,3 11   H16 3,3 11

 

Saattajasarjat:

Sarja Matka km Rasteja 
S-RR 1,2 / 2,2 6
D12TR 1,3 7
D10 1,3 7
D12 1,6 8
D14 2,4 10
D16 3,3 11

 

Rastit:

Mallirasti on nähtävillä lähdössä. Rastileimasimet ovat joko teipattuina tai lukittuna puissa, kaatuneissa rungoissa tai rastipukeissa mahdollisimman lähellä rastilippua. Rastireitin rastilipuissa on koodi kuten RR1, RR2, RR3, RR4, RR5, RR6. Muiden sarjojen rasteilla rastileimasimiin on merkitty karttaan painettujen rastimääritteiden mukainen rastin oma numerotunnus (rastin koodi).

 

Viimeinen rasti ja maali:

Kaikilla sarjoilla on keskenään yhteinen viimeinen rasti, jossa on koodit 94 tai RR6 ja kilpailija voi leimata kummalla tahansa leimasimella. Viimeiseltä rastilta on rastireitin viitoitus suoraan maaliin. Kilpailusuoritus päättyy maalilinjalla maalileimaukseen. Maalileimauksen jälkeen siirrytään leimantarkistukseen tulospalvelussa, jossa kilpailija saa kuulla loppuajan. Lainatut emitit kerätään pois leimantarkastuksessa. Kartan saa pitää suorituksen jälkeen.

Maali sulkeutuu kello 20.00.

 

Keskeyttäneet:

Myös keskeyttäneiden on ilmoittauduttava tulospalvelussa, jotta tiedetään ketkä ovat tulleet pois reitiltään.

 

WC, pukeutuminen ja pesu:

Kilpailukeskuksessa ei ole pukeutumis-, pesu-, eikä WC-tiloja.

 

Ensiapu:

Ensiapu on kilpailukeskuksessa.