Nuorten kilpailut

Kilpailuihin osallistuminen on mukava osa suunnistamista, missä omia taitoja pääsee testaamaan. Suunnistuksia on tarjolla seurojen omista Pokaalijahdeista, alueen sarjakilpailuihin ja kansallisiin suunnistustapahtumiin. Tällä sivulla on tietoa niistä

 

ESPOON SUUNNAN POKAALIJAHTI JA PÄÄKAUPUNKISEUDUN NUORTEN SARJAKILPAILU (NSK)

 

Pokaalijahti ja Nuorten sarjakilpailu ovat matalan kynnyksen kilpailuja, joissa ratoja on juuri suunnistuksen aloittaneille sekä pidempään harrastaneille lapsille ja nuorille. Pokaalijahti ja Nuorten sarjakilpailu toimivat ensiaskeleena kohti kansallisia kilpailuja seuran harjoitusten jälkeen. Ne tarjoavat hyvän harjoitusmahdollisuuden ja kilpailun myös kokeneemmille nuorille.

Maastoon voi lähteä vanhemman tai huoltajan kanssa yhdessä tai suunnistusparin kanssa jolloin osallistutaan saattajasarjaan. Saattajasarjoissa ei lasketa pisteitä eikä niissä ole ikärajoitusta. Kaikki vähintään kolmeen Pokaalijahtiin osallistuneet palkitaan kauden lopussa pokaalilla ja kaikki vähintään kolmeen Nuorten sarjakilpailuun osallistuneet mitalilla.

 

Pistelasku:

Osakilpailun voittaja saa 100 pistettä. Seuraaviksi tulleet saavat 100 pistettä miinus aikaeroa vastaava vähennys, 1 min. = 1 piste. Keskeyttäneet, hylätyt ja toisen sarjan tulokset = 10 p. Yhteistuloksiin lasketaan 3 suurinta pistemäärää. 

Jos suunnistaja on osallistunut kauden aikana useampaan kilpasarjaan, lopputuloksissa suunnistaja kirjataan siihen sarjaan, jossa hänellä on ollut eniten osallistumiskertoja. Niin pitkään kuin tilanne vielä voi elää, näkyy nimi jokaisen niiden sarjojen yhteispisteissä, joihin suunnistaja on kauden aikana osallistunut. Mikäli osallistumisisa on sekä kilpa- että saattajasarjoissa, näkyy nimi vain kilpasarjan yhteispisteluettelossa. Mikäli osallistumiskertoja on eri sarjoissa yhtä monta, katsotaan suunnistajan omaksi sarjaksi se, missä hänellä on suurin pistemäärä.

 

Osallistuminen:

EsSun Pokaalijahti on EsSun sisäinen nuorten sarjakilpailu, jossa osallistumisoikeus on kaikilla seuran nuorilla. Pääkaupunkiseudun nuorten sarjakilpailu on tarkoitettu kaikille Espoon, Helsingin, Kirkkonummen ja Vantaan suunnistusseurojen nuorille. Osallistuminen on maksutonta. Koska kyseessä ovat harjoistuskilpailut, ei osallistuminen näihin edellytä kilpailulisenssiä.

 

SARJAT

Kilpasarjat:

Kilpasarjoissa suunnistetaan yksin ja niissä noudatetaan alla olevia ikärajoja (vuoden 2020 ikärajat).

Tyttöjen sarjat Poikien sarjat Syntymävuodet  
D8RR H8RR 2012-  
D10RR H10RR 2010-2011  
D10 H10 2010-2011  
D12TR H12TR 2008-2009  
D12 H12 2008-2009  
D14L H14L 2006-2007  
D14 H14 2006-2007  
D16L H16L 2004-2005  
D16 H16 2004-2005 (Pokaalijahti,)
 
  • RR = rastireittirata: maastossa yhtenäinen nauha, jonka varrella rastit ovat. Reitin varrella on reitinvalinta- (oikaisu-) mahdollisuuksia, joita voi käyttää hyväkseen, nauhaa ei ole pakko seurata.
  • TR = tukireittirata: sama nauha kuin RR-radalla, mutta rastit eivät sijaitse aivan sen varrella. Nauhaa voi käyttää hyväkseen tai suunnistaa siitä välittämättä rastilta rastille.
  • L= ikäsarjan lyhyempi ja helpompi vaihtoehto, kyseessä voi olla alemman ikäsarjan rata.
 

Saattajasarjat: 

Saattajasarjoissa ei lasketa pisteitä eikä niissä ole ikärajoitusta. Radan saa valita oman valinnan mukaan. Saattaja voi olla suunnistuskaveri tai oma aikuinen.

S-RR saattaja tai pari rastireitillä, ei ikärajoituksia  
S-TR saattaja tai pari tukireitillä, ei ikärajoituksia  
S-10 saattaja tai pari 10-vuotiaiden radalla, ei ikärajoituksia  
S-12 saattaja tai pari 12-vuotiaiden radalla, ei ikärajoituksia  
S-14 saattaja tai pari 14-vuotiaiden radalla, ei ikärajoituksia  
S-16 saattaja tai pari 16-vuotiaiden radalla, ei ikärajoituksia  

 

Ilmoittautuminen tapahtumaan: 

Kilpailukutsussa määritetään, onko ennakkoilmoittautuminen pakollinen vain ainoastaan toivottavaa. 

 

Leimaustapa:

Kilpailussa käytetään Emit-leimausta. Kaudella 2020 ei Emit-kilpailukortteja tarjota lainaksi. Jos omaa Emit-kilpailukorttia ei ole, maastoon voi lähteä ilman ajanottoa. Ilman ajanottoa suunnistavat saavat osallistumismerkinnän (yksi kiinnitys sarjan osallistumispalkintoon) ja 10 sarjapistettä. Suunnistuksen päätteeksi on aina ilmoittauduttava maalissa. Näin toimitaan, vaikka rata olisi kierretty ilman ajanottoa tai suoritus olisi päättynyt keskeytykseen.

 

Pokaalijahti 2020 osakilpailut

Kilpailukohtaiset lähdön aukioloajat näkyvät alla olevassa, maali sulkeutuu tunnin kuluttua lähdön sulkeutumisen jälkeen. 

la 6.6.2020 Hannus Marsbyntie 5 Lähtölista Ilmoittautuminen Tulokset  
ma 10.8.2020 Kantokaski, AOK:n yhteydessä Kaskisavu 4 Lähtölista Ilmoittautuminen Tulokset Reittihärveli
su 30.8.2020 eGamesin yhteydessä Osoite päivitetään Lähdöt tarkentuu Ilmoittautuminen Tulokset  
ma 7.9.2020 Suna, NSK:n yhteydessä Sunanniityn kenttä Vapaat lähtöajat 17.30-19.00 Ilmoittautuminen Tulokset Reittihärveli
Ma 21.9.2020 Oittaa Kunnarlantie 33 Vapaat lähtöajat 17.30-18.30 Ilmoittautuminen Tulokset Reittihärveli

Linkki Pokaalijahdin 2020 yhteispisteisiin

 

Pääkaupunkiseudun Nuorten Sarjakilpailu 2020

 

to 6.8.2020 RaHa Latokartanonkaari, Viikki Ilmoittautuminen Tulokset Reittihärveli
ma 7.9.2020 EsSu Sunanniityn kenttä Ilmoittautuminen Tulokset Reittihärveli
su 27.9.2020 HS Solvalla Ilmoittautuminen Tulokset Reittihärveli

Linkki sarjakilpailun 2020 yhteistuloksiin

 

Aiempien vuosien tuloksia:

Linkki Pokaalijahdin 2019 yhteistuloksiin

 
 

Kansalliset suunnistuskilpailut ja seuran tuki niihin:

Varsinaisissa seuran ulkopuolisissa suunnistuskilpailuissa pääsee näkemään erilaisia maastoja kuin mitä oman seuran harjoituksissa on tarjolla. Varsinkin muutaman vuoden jälkeen omat harjoitusmaastomme alkavat olemaan tuttuja, ja kilpailut tuovat mukavaa vaihtelua.

Seura tukee nuorten alle 20 sarjalaisten kilpailutoimintaan maksamalla osanottomaksun valittuihin henkilökohtaisiin kilpailuihin sekä viesteihin. Viesti ilmoittautumiset avataan aina MyClubiin ja henkilökohtaisissa kilpailuissa irma järjestelmässä voi valita nuorten kohdalla ”seura maksaa” valinnan.  Tällöin osallistumismaksu menee seuran maksettavaksi.

Kilpailumaksujen lisäksi valittuihin kilpailuihin järjestetään yhteiskuljetus joka on nuorten osata ilmainen. Näitä kilpailuja ovat Prisma-rastit, Särkänniemisuunnistus sekä syksyllä Nuorisoviesti ja Oravatonni. Vuodesta riippuen myös Nuorten Jukolaan järjestetään yhteiskuljetus. Lisäksi teemme omakustanteiset yhteisretket Ruotsiin sekä Tiomilan nuorisoviestiin että Ungdomens 10Mila viestiin.

 

Lasten ja nuorten viestit
– SM-viesti
– AM-viesti
– Alueen oravapolkuviesti
– FinnSpring -viesti
– Tiomilan nuorisoviesti
– Ungdomens 10Mila
– Nuorten Jukola
– Nuorisoviesti

Henkilökohtaiset
– SM-kisat
– AM-kisat
– Alueen oravanpolkukilpailu
– Prisma-rastit
– Särkänniemisuunnistus
– Oravatonni
– eGames (H/D16 ja nuoremmat)
– Arvokilpailukatsastukset, katsastussarjat

Henkilökohtaisissa kilpailuissa tuen määrä on ns. normaalina ilmoittautumisaikana tehdyn ilmoittatumisen hinta. Jälki-ilmoittautumisesta tuleva lisämaksu peritään jälkikäteen urheilijalta takaisin.

Mikäli olet ilmoittautunut kilpailuun ja sinulle tulee este, niin pyri perumaan ilmoittautuminen. Näin seuramme säästää varoja muuhun toimintaan.