Jukola 2019 oli nuorten venlojen juhlaa

Jukola-viikonloppu Kangasalla oli erityisesti Venlojen kannalta erinomainen. Kärkijoukkueen kokoonpano oli nuorempi kuin koskaan aikaisemmin, kun viivalla oli kauttaaltaan D18-sarjaan kuuluva Suomen parhaimmisto.

Lähtöpaikalta 67 startannut Ida Haapala lunasti välittömästi paikkansa kärkiletkassa, ja saapui vaihtoon vain reilut kaksi minuuttia jo karkuun päässeen Halden SK-n perässä. Ensimmäisen vaihdon sijoitus oli seitsemäs, koko joukkueen kovin.

Kakkososuudella joukkueen juniori Hanne Hilo pysyi vauhdissa ja oli todella tyytyväinen suoritukseensa – liikuttuen sen jälkeen lähes kyyneliin asti. Kolmannen osuuden Melina Lahdenperä pääsi jatkamaan viestiä sijalla 10, eron kärkeen ollessa 3:43.

Ankkuriosuudelle sijalla 15 startannut Maria Määttänen pääsi juoksemaan osuutensa maailman kärkinimien joukossa. Vaikka esimerkiksi Merja Rantanen, Tove Alexandersson ja muut maailmancup-suunnistajat pääsivät lopulta ohi, oli suoritus silti kova ja onnistunut. Loppusijoitus, 28, oli kovin kolmeentoista vuoteen, ja on selvää että suunta on vain ylöspäin. Sukupolvi on vaihtunut – tulihan vuoden 2006 palkinnoille päässeen joukkueen ankkuri samasta perheestä – ja menestyksen nälkä on kova.

Kuva: Maija

Matkaan startanneiden Venla-nelikoiden määrä, 16 kappaletta, oli suurin koskaan, ja joka ikisen suoritus oli hyväksytty. Satasen sakkiin ylsi myös ykkösjoukkueen tavoin nuori EsSu 2. Emilia Ståhlberg, Liisa Raasakka, Heidi Plit ja Siana Senn saapuivat maaliin sijalla 69.

Voiton koko viestissä vei norjalainen Fredrikstad SK, hopealle suunnisti ruotsalainen IFK Göteborg, ja parhaana suomalaisena oli Tampereen pyrintö sijalla 3.

EsSun Venla-joukkueet

Espoon Suunta 1

28.

Espoon Suunta 2

69.

Espoon Suunta 4

207.

Espoon Suunta 3

216.

Espoon Suunta 9

246.

Espoon Suunta 10

247.

Espoon Suunta 5

376.

Espoon Suunta 6

415.

Espoon Suunta 12

467.

Espoon Suunta 8

521.

Espoon Suunta 11

576.

Espoon Suunta 7

703.

Espoon Suunta 16

1138.

Espoon Suunta 13

1142.

Espoon Suunta 14

1321.

 

Jussien puolella harmilliset viime hetken poisjäännit rokottivat ykkösjoukkueen vahvuutta. Kaksi kovaa nimeä, Vladi ja Lari puuttuivat viivalta, mutta kokoonpano oli silti iskukykyinen. Vaikka ensimmäisten osuuksien juoksijat, Kirill Komarov ja Rinat Gabitov jotuivat antamaan hieman periksi yöosuuksilla, nostivat kuitenkin seuraavien osuuksien juoksijat joukkueen takaisin sadan sakkiin.

Kolmannen osuuden Anssi Vesanto suoriutui pitkällä yöllä erinomaisesti, ja nuori toivo Benjamin Lamberg onnistui yhtä lailla parantamaan sijoituksiaan. Alvar Palmen, Josh Beech ja George Mavchun viimeistelivät lopulta sijoitukseksi 75.Parannettavaa ensi vuoteen jäi huomattavasti, ja Napapiiiri-Jukolassa tulee joukkue olemaan uudenlaisessa iskussa.

Kuva: Maija

Kuva: Emil

 

Espoon Suunnan joukkueita oli viivalla 13, joista huomiota herätti erityisellä kokoonpanollaan joukkue numero 759 eli EsSu 8. Kokoonpano muodostui vain 18-sarjan tytöistä, jotka pärjäsivät miesten vauhdissa erinomaisesti. Kertun, Sofian, Sofian, Ellin, Oonan, Emmin ja Venlan joukkue juoksi sijalle 816, jättäen yli tunnilla taakseen nostalagiajoukkue EsSu 9:n. Toistaiseksi ei ole tietoa, kuinka ”Sähkö”, ”Kanuuna”, ”Tykki” ja kumppanit tähän suhtautuivat.

Omien joukkueiden lisäksi essulaisia nähtiin useissa muissa joukkueissa, joista mainittava on ainakin EHS – Espoon Hiihtoseura – ”Espoon Hurjimmat Sivakoijat”, joiden väreissä Ida ja Liisa Raasakka tekivät huippusuoritukset pimeillä 1- ja 2-osuuksilla.

Mukana oli tietysti myös perinteinen eLadies, joka on kasvanut niin suureksi, että viivalla oltiin peräti kolmella joukkueella. Sijoitukset 644, 865 sekä 1362 olivat varsin mainiot. Joukkue sai myös jälleen antaa haastatteluja, sekä vielä tärkeämpää, suklaalla höystettyjä kullanarvoisia neuvoja nuorten tyttöjen Jukolatiimille.

Kuva: Emil

Kuva: Emil

EsSun Jukola-joukkueet sekä eLadies

Espoon Suunta 1

74.

Espoon Suunta 2

110.

Espoon Suunta 5

209.

Espoon Suunta 3

228.

Espoon Suunta 4

241.

Espoon Suunta 6

301.

Espoon Suunta 12

432.

Espoon Suunta 8

816.

Espoon Suunta 13

1048.

Espoon Suunta 9

1086.

Espoon Suunta 7

1100.

Espoon Suunta 10

Hyl.

Espoon Suunta 14

Hyl.

eLadies 1

644

eLadies 2

865

eLadies 3

1362

 

Koko viestin voitto meni Ruotsiin, Stora Tuna OK-lle. Norjalainen IL Tyrving oli kakkossijalla ja pronssilla naisten tavoin Tampereen Pyrintö.

 

Vuoden 2020 Napapiiri-Jukolan valloituksessa on odotettavissa mielenkiintoisia hetkiä etenkin EsSun Venlojen osalta, ja vuoden aikana tulee tapahtumaan paljon.

Jukolan tulospalvelu

Venlojen tulospalvelu

Jukola 2019

 

Kuva: Petri

Kuva: Emil

Kuva: Emil

Kuva: Emil

Kuva: Emil

Kuva: Emil