Nuorten EM-kisat alkavat perjantaina – EsSu puolustaa kultaa avausmatkalla

Tulevana viikonloppuna Valko-Venäjän Grodnossa kisattavissa nuorten EM-kisoissa on mahdollisesti odotettavissa sinivalkoisia mitaleita – parhaassa tapauksessa sini-kelta-valkoisia. Espoon Suunnan edustus on vahva: D18-sarjan neljästä suomalaisesta peräti 75% on essulaisia. Maria, Melina ja Hanne ovat iskukykyisinä viivalla, ja H16-sarjassa EsSun värejä puolestaan edustaa Topias.

Kuva: Marjo Lalli, Venlojen Viesti 2019

Kuva: Kimmo Hirvonen, Venlojen Viesti 2019

Kisat avaa perjantaina 27.6 juostava pitkä matka, jolta viime vuoden kisoissa EsSun Ida toi ansiokkaan D18-sarjan kultamitalin. Suomalaissuunnistajat veivät kärkipaikat myös jokaisessa muussa sarjassa. Lauantaina kisataan viesti kolmihenkisin joukkuein, ja sunnuntaina kisat päättää sprintti.

Metsämatkojen maasto tulee olemaan tiheää ja mäkistä, sprintti puolestaan juostaan vanhassa kaupungissa. Vanhat kaupungit kapeine kujineen ovat aina haastavia, mutta suunnistajat muistavat pitää pään kylmänä.

Varasijalta viime hetkellä mukaan päässyt Hanne Hilo arvelee parhaaksi matkakseen nimenomaan sprinttiä. Euroopanmestaruuskilpailut nousivat Hannen kevätkauden kohokohdaksi – syksyllä puolestaan tärkeimpänä siintävät edessä SM-kilpailut sekä Ungdomens Tiomila.

Vastikään nuorten MM-joukkueeseen valitulle Melina Lahdenperälle puolestaan EM-kisat ovat MM-kisojen rinnalla selkeä kauden päätavoite. Melina toivoo menestyvänsä kaikilla matkoilla mahdollisimman hyvin. Maastoa hän arvelee haastavaksi ja huonokulkuiseksi, mutta onneksi vastaavasta maastotyypistä on jo ehtinyt kertyä kokemusta.

Myös Maria Määttänen on ehtinyt kartuttaa maastotyyppikokemusta esimerkiksi leireillä. Hänen päämatkansa on perjantain pitkä matka, jossa hän toivoo puhdasta suoritusta.

Vaikka kilpailu on viikonlopun ensisijainen tarkoitus ja syy olla liikkeessä, toimii reissu kuitenkin samalla myös hienona kokemuksena, jossa on mahdollista tavata suunnistuskavereita ympäri Eurooppaa. Esimerkiksi Hanne odottaakin viikonlopusta paitsi mitaleita Suomelle, myös mahtavaa kisakarnevaalia.

Kilpailun tulossivu on avattu. Livenä voi seurata täältä.

Kisojen viralliset sivut

Kisat Eventorissa

Tapahtuman Facebook-sivu 

HD16 ja HD18 -sarjojen Euroopanmestaruuksien ollessa käynnissä kamppailevat muut EsSulaiset sitkeästi Suomenmestaruuksista Pudasjärvellä. Eiköhän sieltäkin tuoda jokunen mitali.

Juttua täydennetty 27.6 Melinan ja Marian kommenteilla

Juttua täydennetty 28.6 lisäämällä tulospalvelu-linkit