Tervetuloa KP! Espoon Suunta saa historiansa ensimmäisen toiminnanjohtajan

Espoon Suunta, espoolainen suunnistuksen erikoisseura, näki päivänvalon marraskuussa 1988 Espoon Rastin ja Reima-34:n yhdistyessä. Pihtileimasimista on siirrytty emit-korttiin, paperilehdestä nettisivuihin, ja jäsenmäärä on kasvanut vauhdilla. Seuran kehityspolulla on nyt tultu vaiheeseen, jossa jäsenistön toiveet seuran toiminnan suuntaan alkavat vaatia yhä ammattimaisempaa seuratoiminnan ja varainhankinnan toteutusta. Yli 500 jäsenen EsSu, nuoriso- ja huippusuunnistuksen tähtiseura, siirtyy syyskuussa 2019 kehityspolullaan vaiheeseen, jossa seurassa alkaa uusi toimenkuva: oma toiminnanjohtaja, Kari-Pekka Seppänen

Toiminnanjohtajan vetämänä toteutetaan seuran kehittämistä jäsenistönsä tarpeita entistä paremmin palvelevaksi. Seuratoiminta terävöityy, tapahtumajärjestelyiden laatuun ja markkinointiin panostetaan, yhteistyötä ulkopuolisten kumppanien kanssa lisätään ja ennen kaikkea seuran harrastetoiminnan kehittämiseen eri ikäluokissa vastataan uudenlaisella vahvuudella ja panoksella.

Tulevina vuosina EsSussa tullaan näkemään seuran aktiivista ja ammattimaista kehittämistä monella eri tasolla, kun Rastikarhuista Espoon seudulle siirtynyt KP pääsee antamaan panoksensa seuran toimintaan.

 

 

Tervetuloa, Kari-Pekka! Mistä olet lähtöisin?

  • Hei! Olen kotoisin Yyterin hiekkarannoilta, Porista. Samoista dyynimaastoista on lähtöisin myös suunnistusurani. Käytännössä en edes muista aikaa ennen suunnistusta ja ensimmäinen palkintokaapista löytyvä suunnistusmitali FIN5 -rastiviikon rastirallista on vuodelta 1995 jolloin olen ollut yksivuotias. Perhettä on syyttäminen tai kiittäminen suunnistusharrastuksestani, sillä todennäköisemmin kesäisin meidät on löytänyt jostain Suomen pikkupitäjästä suunnistamasta kuin kotoa Porista. Suunnistuksessa olen viime vuoteen asti edustanut kasvattiseuraani Rastikarhuja, jossa olen päässyt kokemaan suunnistusharrastuksen kaikki roolit kilpailijana, kartoittajana, kilpailunjohtajana, johtokunnan jäsenenä sekä valmennuksen puolella.

 

Mitkä ovat parhaat suunnistusmuistosi?

  • Parhaat suunnistusmuistoni liittyvät ehdottomasti lukuisiin kisa- ja lerireissuihin. Niitä on tehty hyvin erilaisissa porukoissa ja eri kohteisiin ympäri maailmaa. Ehdottomasti yhtenä parhaista reissuista pidän viime vuoden purjevenereissu Porista Ruotsiin O-Ringenille. Vaikka merimatka suunnistussuorituksessa hieman painoikin oli se reissuna unohtumaton elämys. Harvemmin sitä tulee purjehdittua suunnistuskisoihin, saati sitten toiseen maahan asti.

 

Mitä olet tehnyt ennen EsSuun tuloa?

  • Ennen EsSuun tuloa takanani on pitkä opiskelurupeama, jonka vastapainoksi on löytynyt lukuisia suunnistus- ja urheiluaiheisia työprojekteja. Opiskelen vielä vuoden 2020 kesään asti sekä Turun Kauppakorkeakoulussa että Jyväskylän Liikuntatieteellisessä, missä molemmissa olisi tarkoitus laittaa maisterivaiheen opinnot purkkiin. Sekä koulussa että työelämässä olen pyrkinyt mahdollisimman paljon yhdistämään kaksi minulle tärkeää asiaa: urheilun ja kauppatieteet. Usein tämä on tapahtunut urheilutapahtumien järjestämisen osalta joista olen ollut mukana muun muassa Porin Raasto -seikkailu-urheilutapahtumassa, Puuvilla-Challenge -sisäsuunnistustapahtumassa sekä viimeisimpänä Jyväskylä Night Challenge -sprinttisuunnistussarjassa. Tätä nykyä toimin myös osa-aikaisesti ExtremeRun juoksutapahtumissa sosiaalisen median markkinoinnin tehtävissä. Urheilutapahtumien lisäksi minuun on saattanut törmätä esimerkiksi viime kesänä Suunnistajan Kaupalla Uudellamaalla myyntitehtävissä.

 

Mitä toiminnanjohtaja tekee?

  • Toiminnanjohtajan toimenkuva on monipuolinen ja monet tehtävistä tulevat määrittymään vasta työn aikana. Lyhyesti kuvattuna tehtävän keskiössä on kuitenkin kehittää Espoon Suunnan toimintaa laaja-alaisesti niin, että olosuhteet jäsenten suunnistusharrastuksen toteuttamiselle paranevat.

 

Tärkeä painotettava on, että jäsenmaksuille ei uudistuksen myötä käy kuinkaan. Toistaiseksi ennallaan ja tuttuina säilyvät myös kaikki vanhat seuratoiminnan tehtävät, ryhmät ja roolit. EsSu on monella tavalla edelleen sama vanha EsSu, suunnistuskoululaisineen, valmentajineen, huippu-urheilijoineen ja kaikkine muine aktiivisine jäsenineen. Toiminnanjohtajan palkkaamisen on mahdollistanut Opetus- ja kulttuuriministeriöltä saatu kaksivuotinen seuratuki. Syyskuun aikana uudistuksista tullaan tiedottamaan lisää.

Kari-Pekka pyrkii syksyn aikana keskustelemaan kaikkien nykyisten seuratoimijoiden kanssa, ja on myös erittäin toivottavaa, että jäsenistö oma-aloitteisesti kertoo toiveistaan ja odotuksistaan suoraan Kari-Pekalle. Kari-Pekka raportoi tekemisistään johtokunnalle ja erilliselle ohjausryhmälle, jossa toimivat Lauri Soikkeli, Pasi Laaksonen ja Henrik Palmén. Kari-Pekan suorana esimiehenä toimii myös Henrik Palmén, jonka kanssa päivittäisistä töistä sovitaan yhteistyössä. Mikäli haluat tavoittaa Kari-Pekan, voit lähettää sähköpostia karipekka.seppanen(at)espoonsuunta.fi.