Essun nuoria kohti huippua

Suunnistusliiton nuorten maajoukkuevalinnat on tehty. Essusta valittiin peräti 4 urheilijaa ensi kaudeksi maajoukkueeseen. Viime kesänä nuorten maailmanmestaruuden pitkällä matkalla voittanut Ida Haapala on luonnollisesti mukana joukkueessa. Samoin jo viime vuonna maajoukkueessa olleet ja kesän nuorten arvokisoissa Suomea edustaneet Melina Lahdenperä ja Maria Määttänen jatkavat maajoukkueessa. Nuorten valintaleirin kautta maajoukkueeseen pääsi vielä uutena Hanne Hilo.

Nuorten maajoukkuetoiminnan ydin ovat harjoitusleirit, joita on vuoden aikana peräti 6 kappaletta. Esimerkiksi tammikuussa maajoukkue leireilee Turkissa pari viikkoa ja maalis-huhtikuussa on Portugalissa sprinttipainotteinen leiri. Kauden pääkilpailut ovat nuorten EM-kisat Unkarissa juhannusviikolla, MM-kisat Turkissa kesä-heinäkuussa sekä nuorten Eurooppa Cup lokakuussa Belgiassa.

Maajoukkueen vastuuvalmentajana jatkaa edelleen Antti Örn. Santeri Silvennoinen aloittaa apuvalmentajana.

Tänä vuonna Suunnistusliitto uudisti Suunta Huipulle –leiritystä. Tälle 15-20 –vuotiaille tarkoitettuun leiritykseen ei enää pääse pelkästään ilmoittautumalla vaan sinne päästäkseen on täytettävä valintakriteerit. Niihin kuuluu mm. sijoitus parhaan kuuden joukkoon joko SM-keskimatkalla, SM-sprintissä tai SM-pitkällä. Lisäksi on ominaisuustestejä, joissa on ylitettävä tietyt rajat. Suunnistusliiton sivuilla Suunta Huipulle –leirityksestä kerrotaan seuraavasti:
Suunta Huipulle leirit ovat liittojohtoisia valmennusleirejä 15-20 -vuotiaille huipulle tähtääville nuorille, jotka eivät kuulu nuorten maajoukkueeseen, mutta ovat jo menestyneet hyvin kansallisella tasolla ja omaavat hyvät fyysiset edellytykset kehittyä huipputasolle.

Essusta Suunta Huipulle –leiritykseen pääsivät Topias Kemppi, Jussi Raasakka ja Liisa Raasakka. Suunta Huipulle –leirejä on kaksi, toinen marraskuussa ja toinen toukokuussa ja ne pidetään Pajulahden urheiluopistolla. Vastuuvalmentajana toimii Roope Koskinen.

Tässä vielä valmennusryhmiin valitut essulaiset ensi kauden kilpailusarjojen mukaan:

Ida Haapala D20
Melina Lahdenperä D20
Maria Määttänen D20
Hanne Hilo D18
Liisa Raasakka D18
Topias Kemppi H18
Jussi Raasakka H18

Koko nuorten maajoukkueen kokoonpano löytyy täältä: https://www.suunnistusliitto.fi/2019/10/nuorten-maajoukkuevalinnat-vuodelle-2020/

Suunta Huipulle –leiritykseen valitut löytyvät täältä: https://www.suunnistusliitto.fi/2019/10/valinnat-suunta-huipulle-leiritykseen/

 

Kuvat: Hanna Raasakka