Terveisiä Himoksen taitoleiriltä!

Kaksitoista eGroupin urheilijaa leireili Jämsän maastoissa syyslomalla 15-17.10.2019. Leirin tavoitteena oli tutustua keskisuomalaisiin maastoihin monipuolisten taitotreenien avulla. Pääsimme myös ottamaan kosketusta ensi vuoden SM-keskimatkan tyyppimaastoon. Majoituimme Himoksella mökissä, joka tarjosi hyvät puitteet leirille. Taitoharjoitusten lisäksi analysoimme mennyttä suunnistuskautta sekä mietimme tavoitteita tulevalle kaudelle.

Leiri alkoi varhain tiistaiaamuna Espoossa, kun lähdimme matkustamaan kohti Jämsää. Ensimmäinen treeni oli Ouninpohjassa, jossa teimme pitkän harjoituksen tutustuen uuteen maastotyyppiin. Maastossa korkeuserot ja jyrkät kalliorinteet yllättivät, mutta muuten maasto vastasi esimerkiksi tuttuja Nuuksion maastoja.

Illalla pääsimme kokeilemaan yösuunnistusta kalliorinteillä, jotka osoittautuivatkin yllättävän haasteellisiksi. Maasto oli parin viikon takaisen SM-yön harjoitusmaasto, Loilonvuori. Radasta kuitenkin selvittiin kunnialla, vaikkakin parin virheen kera.

Keskiviikkona aamulla ohjelmassa oli pitkä harjoitus SM-yön maastossa eli Himoksen maastoissa. Mökin sijainti mahdollisti sen, että treeniin pystyimme lähtemään juosten suoraan kotiovelta. Himoksen maastot näyttivät haastavuutensa päivän valossakin, joten tarkkana sai olla. Pääsimme ottamaan tuntumaa miesten pääsarjan rataan ja etenkin pitkiin suuntaväleihin, joita rata tarjosi.

Viimeisenä leiripäivänä kävimme harjoittelemassa ensi vuoden SM-keskimatkan harjoitusmaastossa Veijossa. Harjoitus oli erinomainen ja antoi hyvän käsityksen tulevan kilpailun maastosta sekä sen erityispiirteistä. Harjoituksen jälkeen joukko väsyneitä suunnistajia matkasi kotiin.

Kiitokset vielä Jämsän Retki-Veikoille erinomaisista harjoituksista!

Teksti: Sofia Pellonperä