Vaativat radat ja olosuhteet Essun yökisoissa Meikossa

Tänä vuonna Essun yömestaruuskilpailut olivat olosuhteiltaan poikkeuksellisen vaativat ja kun paikkana oli legendaarinen Meiko-Kvarnby niin tarinoita riittää kerrottavaksi. Kisat pidettiin vasta nyt marraskuun lopussa koska täysistä kalentereista ei tuntunut aiemmin löytyvän sopivaa ajankohtaa sekä Lynxille että meille. Kisahan on perinteisesti naapuriseurojen yhteiskisa.

Järjestelyvuorossa oli Lynx ja ratamestarina Ville Koponen ja kisa sovittiin pidettäväksi viimeisen yö-cupin yhteydessä. Siihen sitten kyllä sattui samalle illalle Essun kesäkauden päättäjäiset ja syyskokous, joten viime hetkellä Essun kartat siirrettiin meille seuraavaa iltaa varten.

Meikon ulkoilualueen parkkipaikalle saavuttiin kunnon syyssateessa ja mukavasti puhalsi tuuli. Ennen lähtöä sadepisarat tosin alkoivat näyttää lamppujen valoissa jotenkin paksuilta ja raskailta. Viihtyisyyden ja vaativuuden varmistamiseksi starttiviivalla oli jo kunnon räntäsade ja vähän puhuria. Aika moni kuitenkin sai hyväksytyn suorituksen ja kaikki tulivat noin suunnilleen sovittuun takarajaan mennessä terveinä metsästä, mikä oli oikein mukava todeta. Varsinkin kun sarjoja oli koko laajuus H/D14 … H75. Tulospalvelu sen sijaan oli vaatimatonta, tai sitä ei viime hetken muutoksista johtuen ollut ollenkaan, vaan se pystytettiin ad hoc-tyyliin, ja eikä se sitten olosuhteista, pienistä omista hölmöilyistä ja kostuneista laitteista johtuen toiminutkaan. Siitä huolimatta jutun lopussa olevasta linkistä löytyy arkeologisiin data-tutkimuksiin ja tiedustelutoimintaan perustuva tulosluettelo.

eGroup jatkoi Meikon kisapaikalta suoraan kauden 2020 avausleirille Kisakallioon, jossa sitten olikin kahtena seuraavana päivänä mahtavat aurinkoiset pikkupakkaset ja lunta eli talvi. Matkalla päätettiin, että ensi vuonna yömestikset pidetään vähän aikaisemmin, ehkäpä jo ennen SM-yötä.

Tulokset