PÄIVITETTY eGroupin kevään 2020 valmennus- ja kilpailutoiminnan uudelleen organisointi

 

1. Tausta

Meneillään olevan virusepidemian vuoksi yli 10 osallistujan kokoontumisten järjestäminen on Suomessa kiellettyä 17.3.- 13.4.2020 ja tarpeetonta oleskelua julkisilla paikoilla edellytetään välttämään. Tavoitteena on vähentää tartuntariskiä ja hidastaa epidemian leviämistä. Toimilla pyritään suojaamaan eritysesti riskiryhmiin kuuluvia henkilöitä ja välttämään terveydenhuollon ylikuormittumista.

Suunnistusliiton alaiset kilpailut on peruttu liiton päätöksellä 30.4.2020 saakka ja toukokuun kilpailuista SM-keskimatkan kisa siirretään syksylle ja näyttö- ja katsastuskilpailut on peruttu toukokuulta, samoin maajoukkueiden kotimaan ja ulkomaan leirit. IOF:n päätapahtumat, arvokilpailut ja WRE-kilpailut on peruttu 31.5.2020 saakka. Näyttää siltä, että suunnistuskilpailuja ja perinteisiä kuntosuunnistuksia ei voida kevätkaudella voida järjestää.

Espoon Suunta on päättänyt toimenpiteistä, jolla Essu omalta osaltaan noudattaa edellä kuvattuja rajoituksia ja suosituksia. Tässä suunnitelmassa kuvataan, miten päätöksiä toteutetaan Essun valmennus- ja kilpailutoiminnassa. Suunnitelma on päivitetty 17.3.2020.

 

2. Harjoitukset

Kaikki Essun järjestämät yhteisharjoitukset on peruttu 15.4. saakka. Peruttujen harjoitusten tilalle järjestetään mahdollisuuksia omatoimiseen ja pienissä ryhmissä tehtävään harjoitteluun.

eGroupin maaliskuun treenikalenteri on päivitetty vastaamaan uusia menettelyjä ja treenikalenterin yhteyteen on lisätty aikaisempaa enemmän oheistusta.

Urheilijoita kehotetaan tekemään harjoitukset omatoimisesti tai pienryhmissä keskenään tai pienryhmissä, joissa on mukana seuravalmentaja tai henkilökohtaisia valmentajia. Pienryhmän koko saa olla enintään 10 henkilöä, mieluiten selvästi vähemmän.
Pienryhmien ja kyytiporukoiden muodostamisessa on noudatettava kohdassa 3 kuvattuja virustartuntariskin hallinnan ohjeita.

 

2.1. Suunnistusharjoitukset

Essu on suunnitellut urheilijoiden käyttöön monipuolisia harjoituksia, joiden ajankohdat ilmoitetaan tavanomaisella tavalla MyClubissa. Harjoitusten rastimerkit ovat maastossa 2-3 viikkoa. Ratakartat voi tulostaa harjoituksen kohdalla olevasta linkistä omatoimisesti. Treenien karttoja on saatavissa myös valmiina. Ratakarttoja myydään Rastilippu-palvelun kautta myös seuran ulkopuolisille yksilö-/pienryhmäharjoittelua varten Tuto Silvis-nimellä. Essun jäsenet saavat kartat maksutta MyClubin kautta.

 

2.2. GPS-orienteering

Osassa omatoimiharjoituksia testataan virtuaalista GPS-suunnistusta, jossa ajanotto ja leimaukset hoituvat puhelimeen ladattavalla sovelluksella, joka tunnistaa rasteilla käynnit ja kirjaa suoritusajat.

 

2.3. Kuntopiirit, vetotreenit, mäkitreenit

Treenikalenteriin on lisätty ohjeita kuntopiirejä, vetotreenejä, mäkitreenejä ja muita vastaavia harjoituksia varten. Myös nämä on tarkoitettu tehtäväksi omatoimisesti tai pienryhmissä. Tavoitteena on esimerkiksi lisätä linkkejä harjoituksia ohjaaviin videoihin.

 

2.4. Akatemiaharjoitukset

Akatemiaharjoitukset on muutettu omatoimi-/pienryhmäharjoituksiksi. Useimmat alueen seurat, Essu mukaan lukien, hoitavat edelleen vuoroillaan harjoitusten valmistelua.

Akatemiaharjoitusten määrää on lisätty ja niiden maastossa oloaikaa pidennetty. Tämän tarkoituksena on lisätä harjoitustarjontaa ja hajauttaa harjoituksia ajallisesti, jotta niihin ei kokoonnu liian suuria ryhmiä samaan aikaan.

 

2.5. Yö-Cup

Essun järjestelyvuoron (31.3.) Yö-Cup on muutettu omatoimisesti tai pienryhmissä tehtäväksi yötreeniksi.

 

3. Virustartunnan riskin hallinta

Korona-virus tarttuu tämän hetken tiedon mukaan pisaratartuntana ja kosketuksen välityksellä viruksen kulkeutuessa esimerkiksi käsien kautta suuhun, nenään tai silmiin. Tartunta ulkona, hieman toisistaan etäällä olevien henkilöiden välillä on epätodennäköistä.

Pienryhmissä ulkona harjoiteltaessa riskiä voidaan pitää vähäisenä. Yhteisellä autokyydillä matkustaminen on merkittävä riskitekijä. On huomattava, että tauti voi, erityisesti nuorilla hyväkuntoisilla ihmisillä olla erittäin lievä, lähes huomaamaton, mutta silti tarttuva. Tämän vuoksi pitää olettaa, että kuka tahansa voi olla tartunnan kantaja.

Ohjeet kyytiporukoiden muodostamiselle:
• Autoon porukka, joka muutoinkin on yhdessä (perhe, kaveriporukka)
• Tämä sen vuoksi, että jos joku tästä porukasta kantaa virusta, yhteinen matka ei lisää tartuntariskiä, koska se tarttuu lähipiirissä muutoinkin
• Pitäkää kyytiporukka vakiona ja uusien kontaktien määrä minimissä
Toiminta harjoituspaikalla:
• Pitäkää sopiva parin metrin etäisyys muihin
• Älkään koskettako muita, jos se ei jostain syystä, esimerkiksi ensiavun tai muun auttamisen vuoksi ole välttämätöntä

Muuta:
• Peskää kädet pesuaineella hyvin kotoa lähtiessä ja kotiin tultaessa
• Yski vain kertakäyttöiseen nenäliinaan tai omaan hihaan
• Jos sairastut niin, että sinulla on virustaudin oireita (kuume, kurkkukipu, yskä), ilmoita siitä kavereille ja valmennuksen sähköpostiin
– Tämä sen vuoksi, että taudin tarttumista edelleen, ja mahdollisesti muiden urheilijoiden lähipiirissä oleviin riskiryhmien henkilöihin voitaisiin välttää

Jos olet sairas, älä harjoittele, äläkä tule treeneihin. Jos mietit – jää kotiin.

 

4. eTaitorastit

eTaitorastit on toistaiseksi peruttu ja niiden tilalle on tarjolla omatoimiharjoituksia ja Tuto Silvis-harjoituksia. eTaitorastit käynnistetään, kun kuntorastitoimintaa voidaan jatkaa normaalilla tavalla.

 

5. Viikkopalaverit

Essu aloittaa urheilijoiden ja valmentajien kesken pidettävät viikoittaiset etäpalaverit, jotta voimme edelleen pitää säännöllisesti yhteyttä.

Kiinnostusta näihin palavereihin osallistumiseen kysellään nettikyselyllä urheilijoilta ja valmentajilta ja sen jälkeen organisoidaan kiinnostuneiden kesken sopivat palaveriryhmät.

 

6. Testaustoiminta

Testaustoimintaa jatketaan huhtikuussa pienryhmissä ja tarvittaessa myös yksilötasolla.
Jo tehtyjen testien tuloksia on myös mahdollista käydä läpi etäpalaverissa Miian kanssa ja saada häneltä henkilökohtaista harjoittelun ohjeistusta. Jos olet kiinnostunut tästä tai mahdollisimman pian tehtävästä tasotestistä, lähetä viestiä suoraan Miia Niittyselle (WA +358-40-843 5351)

 

7. Leiri

Pääsiäisleiri on peruttu.
Tiomilan valmistautumisleiri on peruttu

 

8. Tiomila

Tiomila on peruttu. https://www.10mila.se/index.php/sv/817-tiomila-skjuts-pa-framtiden-eller-staells-in

 

9. Muuta

Älä unohda harjoittelua – kisat jatkuvat, kun kesään päästään!
Kehitetään toimintaa ja itseämme, kyllä tämä tästä taas hyväksi kääntyy 😊

– eGroupin valmentajat ja taustaryhmä

Lisätietoja voi kysellä:
valmennus(ät)espoonsuunta.fi
tai
Petri, 050-517 6268