Klassikoiden kilpailukausi alkaa tästä

Klassikot

Tuto Silvis – Klassikot tuo uudelleen juostavaksi klassikkokisoja vuosien takaa

Koska suunnistuskevään kisat on pääasiallisesti peruttu, niin on aika kääntää katseet menneeseen ja kaivaa karttakirjoista vanhoja klassikkokisoja uudelleen juostavaksi. Etkö aikanaan päässyt osallistumaan näihin suunnistuskekkereihin? Tekeekö mielesi näyttää kavereille, miten hyvin treenikausi on mennyt? Nyt on sinun tilaisuutesi. Kisakausi alkaa tästä.

Klassikkokisat avataan suunnistettavaksi kuitenkin uudella twistillä, sillä leimaussysteemiksi on valikoitunut GPS. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jokainen voi omaan tahtiin käydä suunnistamassa kilpailuradan, jonka jälkeen tulos talletetaan tuloslistaan kaikkien nähtäville. Omatoiminen suunnistussuoritus mahdollistaa sen, että poikkeusolosuhteet huomioon ottaen liikumme vastuullisesti.

Karttoja klassikkokisaradalle pääsee hankkimaan samaan tyyliin kuin Tuto Silvis kuntokiintorastiradoille muutenkin. Maksamalla Rastilipussa ja tulostamalla itse tai sitten ostamalla kopion Helsingin Suunnistajan Kaupalta. Tarkemmat ohjeet tähän alla. Itse kilpailusuorituksen voit toteuttaa kahdella tavalla. Voit valita niistä jommankumman tai halutessasi käyttää, vaikka molempia. Lopulliset ”tuloslistat” kerätään yhdistämällä listat.

Klassikokisat avataan tyylillä, kun luvassa on aikamatka 12 vuoden takaisiin Nuorten Jukolaan, jossa nykyiset maajoukkuesuunnistajat mittelivät nuoruuden innolla arvoviestin voitosta.

Tuto Silvis Klassikko – Nuorten Jukola 2008 (7. osuus)

”Can you beat Johan Runesson and others?”

Vallitsevien olosuhteiden ja voimassa olevien ohjeistuksien mukaisesti kilpailutoimintaa ei järjestetä, mutta Espoon Suunnan omatoimiset yksilöharjoitteluun tarkoitetut rastit saavat jatkoa vanhojen kisaratojen muodossa, joissa vauhtia pääsee pitämään ja vertaamaan vanhoihin tuloksiin. 5.-19.4.2020 tarjolla on Nuorten Jukolan 2008 ankkuriosuus Espoon keskuspuistossa.

 

Nuorten Jukola 2008 juostiin Espoon keskuspuistossa lämpimissä olosuhteissa reilu vuosikymmen sitten. Maasto ei ole kokenut muutoksia, joskin polkuja on tullut lisää, ja jotkut silloisessa kisakartassa olleet pikkupolut ovat nykyisin kivituhkapäällysteisiä ulkoiluteitä. Täydennysrakentamistakin on tapahtunut, mutta kaikki rastit ovat alkuperäisillä rastipisteillä, eikä kilpailumaastoon rakennetut rakennukset vaikuta rataan eivätkä reitinvalintoihin.

 

Kilpailussa nähtiin luonnollisesti monia nykyisiä huippuja. Heti aloitusosuudella nykyisin Paimion Rastia edustava Toni Saari valitsi eri reitinvalinnan kuin kaikki muut juoksijat, ja sai juosta yksin kärjessä koko osuuden tuoden Lapuan Virkiä kärjessä vaihtoon. Nykyisistä maajoukkuesuunnistajista muun muassa Venla Harju piti kovaa vauhtia kuudennella osuudella, ja vuoden 2019 MM-viestin hopeamitalistijoukkue Aleksi Niemi, Elias Kuukka ja Miika Kirmula juoksivat kukin neljännen osuuden omissa joukkueissaan. Kilpailun voitti lopulta jännittävien vaiheiden jälkeen Ms Parma Antti Vainion ankkuroimana, ankkuriosuuden nopein oli  kesän 2019 MM-viestin kultamitalisti Johan Runesson, joka ankkuroi OK Tisarenin sijalle kymmenen. Ohessa Johanin muistelmia kilpailun kulusta….

Tapahtumasivu