Perjantaina seurataan EsSun menoa Impivaaran viestissä!

Napapiiri-Jukola siirtyi ensi vuodelle, joten ensi viikonloppuna emme lähde Rovaniemelle juoksemaan yöttömässä yössä. Mitä tilalle?

Kunnon kilpailutunnelmaan pääsee seuraamalla Turun seudulla järjestettävää Impivaaran viestiä, jossa kilpailee 20 seurajoukkuetta. Impivaaran viesti juostaan samaan tapaan kuin ensimmäiset Jukolan viestit 50-luvun alussa: lähtö ja maali sekä jokainen vaihto ovat eri paikoissa. Viestissä on 11 osuutta, joista neljä on naisille ja seitsemän miehille. Viesti starttaa Sauvon Ahtelasta ja maali on Turun Impivaarassa. Kilpailussa käytetään hyvitysminuutteja. Esimerkiksi, jos joukkueessa on alle 18-vuotias tai yli 50-vuotias suunnistaja, joukkue saa 10 hyvitysminuuttia. Maksimihyvitysaika on peräti 90 minuuttia. Käytännössä aikahyvitys toteutetaan niin, että joukkueet lähtevät omien hyvitysminuuttiensa mukaan matkaan ennen virallista lähtöaikaa klo 21. Teoriassa maksimihyvityksen saanut joukkue pääsee lähtemään jo klo 19.30. EsSun joukkueella on laskettu olevan aikahyvitystä noin tunti. Voittajajoukkueen on arvioitu olevan maalissa lauantaiaamuna hieman ennen aamuyhdeksää.

Viestin tulospalvelu

Viestin erikoisuuksiin kuuluu myös, että miltei joka osuudella on käytössä useampi kartta. Lisäksi parilla osuudella käytetään myös sprinttikarttaa. Järjestäjät ovat ilmoittaneet etukäteen myös, paljonko kullakin osuudella on puhdasta tiejuoksua, enimmillään sitä on tarjolla jopa neljä kilometriä.

EsSu lähtee viestiin nuorella ja innokkaalla joukkueella. Tässä esittelyssä juoksujärjestys, sisältäen myös järjestäjien antamat kuvaukset (lainausmerkeissä) kustakin osuudesta.

 

1. osuus, 13 km, valoisa, ”pitkä”: Rinat Gabitov
Aloitukseen EsSulla on iskeä koko talven pääkaupunkiseudulla suunnistustuntumaa hakenut Rinat, joka tunnetusti tekee kaikkensa joukkueen eteen.

2. osuus, 6 km, valoisa, ”keski”: Ida Haapala
Kakkososuudelle EsSu laittaa ei enempää eikä vähempää kuin viime kesäisen nuorten maailmanmestarin. Idan hurja kunto ja taitava suunnistus voivat tässäkin kisassa ratkaista paljon.

3. osuus ,10 km, hämärä/pimeä, ”old school”: Topias Kemppi
Nuori ja nälkäinen viime kesän nuorten EM-kisakävijä Topias on rautahermoinen ja luotettava menijä. Tämä tuleva EsSun ykkösjoukkueen Jukola-juoksija saa tästä viestistä loistavaa kokemusta. Eikä haittaa, että tämän osuuden kartta on järjestäjien mukaan vuodelta 1997, vain 6 vuotta ennen Topiaksen syntymää!

4. osuus, 15 km, pimeä, ”pitkä yö”: Anssi Vesanto
Anssi sai mitä halusi, pitkä ja pimeä yöosuus ja koko osuus pelkkää suunnistusta, ei tiepätkiä ollenkaan. Huhut kertovat, että kunto on Anssilla kohdillaan ja motivaatiotakin löytyy, joten tämä lupaa hyvää.

5. osuus, 6 km, pimeä, ”vauhdikas”: Emilia Ståhlberg
Emilian huolellisesta valmistautumisesta kertoo hyvin se, että hän muutti jo syksyllä Turkuun ja ilmeisesti vain tätä viestiä varten. Tukku SM-mitaleita kaapissa on hyvä lähteä tähän harvinaiseen naisille tarkoitettuun yösosuuteen.

6. osuus, 13 km, pimeä, ”fyysinen”: Mikko Tervakangas
Onneksi Mikkokin on hionut kuntoaan EsSun vetotreeneissä, sillä tämä osuus on järjestäjien mukaan tarkoitettu ”joukkueen juoksuvoimaisimmalle miesjuoksijalle”. Tieosuutta on peräti 4 km.

7. osuus, 9 km, hämärä, ”vaativa”: Mikael Rautio
Vaativa suunnistus sopii teräshermoiselle Mikaelille, virallisesti koko EsSun ahkerimmalle suunnistajalle, joka keräsi taannoisessa seuraottelussa enemmän kilometrejä kuin kukaan seuratovereistaan . Tämä osuus lähtee Kynnyksestä ja päättyy legendaariselle Parmaharjulle.

8. osuus, 10 km, valoisa, ”vaihteleva”: Liisa Raasakka
Tämä osuus sisältää vaativia korkeuseroja, kolmisen kilometriä tiepätkää ja lopuksi yli 4 km pituisen sprintin Liedon keskustassa. Liisa onkin sopiva juoksemaan tällaista osuutta, ainakin tieosuus kulkee ja Liedon sprinttikartalla Liisa kävi harjoittelemassa jo 2015 FIN5:lla.

9. osuus, 11 km, valoisa, ”vauhdikas”: Miika Vehmas
Karttaspesialisti Miika tietänee jo tässä vaiheessa, että missä oman osuuden rastit sijaitsevat. Valoisassa kesäaamussa Miikan suoritusta saattaa häiritä vain liian pahasti paistava aamuaurinko.

10. osuus, 12 km, valoisa, ”pitkä päätyyn”: Alvar Palmen
Tälle osuudelle EsSu laittaa sprintti-ihme Allun. Osuus on järjestäjien mukaan kilpailun nopein, alussa nelisen kilometriä luukutusta tiepätkillä ja lopuksi suunnistusta Turun lähimetsissä, joita Allu onkin kartoittanut jo viime syksystä asti.

11. osuus, 7 km, valoisa, ”loppurykäisy”: Maria Määttänen
Marialla on palkintokaapissa nuorten EM-viestikulta viime kesältä ja ankkuriosuus maailman huippujen kanssa Kangasala-Venloissa sujui vallan mainiosti. Tämä osuus sopii Marialle hyvin!

 

Kaikilla joukkueilla on viestissä gps-seuranta, ja viestiä voi seurata läpi yön kuvan ja selostuksen kera. Äänessä ovat Janne Salmi ja Hannu Varkoi, joten juttua riittänee niihin hiljaisempiin hetkiinkin. Kilpailun tulospalvelu löytyy täältä. Ajankohtaiset tiedot tulevat Impivaaran viestin nettisivuille osoitteeseen www.impivaaranviesti.fi Viestin järjestäjinä toimivat Turun Suunnistajat, Liedon Parma ja Paimion Rasti. Kilpailunjohtajana toimii Petri Paukkunen.

 

Ja kun penkkiurheilun pariin on päästy niin valvotun perjantai-lauantaiyön jälkeen on vuorossa Sipoo-Jukola 1995 kisan uudelleenjuoksu. Klo 13 starttaavat ”venlat” ja lauantai-iltana klo 23 starttaavat ”jussit”. Kyseessä on kutsukilpailu, johon osallistuu noin 30 kutsuttua joukkuetta. EsSu ei valitettavasti ole mukana. Tämän kisan järjestää OK Trian yhdessä Oikea Reitti Oy:n kanssa. ISTV:stä voi seurata tv-lähetyksiä, jotka alkavat aina puoli tuntia ennen kisan starttia.