#Seuraottelu2020

Historian ensimmäinen #seuraottelu2020 HS:n ja Essun välillä on saatettu päätökseen. Hyväntuulisessa seuraottelussa otettiin mittaa kumpi seura saa toukokuun 2020 aikana kerättyä eniten suunnistuskilometrejä ja löydettyjä rasteja.  Samalla kisailtiin seuratasolla TOP3 viikottaisista sijoituksista ja lopuksi yhteisesti kisan aktiivisin suunnistaja tittelistä. Seuraotteluun kelpasi mikä tahansa jaloin suoritettava suunnistussuoritus, jossa rata ja rastimäärä olivat ennalta tiedossa. 

#Seuraottelu otettiin ylväästi vastaan molemmissa seuroissa ja jäsenistö suunnisti ahkerasti ja kirjasi suorituksiaan. Kirjauksia tuli 31päivän aikana yhteensä 1963 kappaletta, joissa osassa olivat myös viikon suoritukset kirjattuna. Tsemppi- ja kannustusviestejä sai lukea sieltä täältä. Huikea oli myös yhteinen suunnistettujen kilometrien määrä – 11 284 km. Näillä kilometreillä oltaisiin suunnistettu valtameren yli Etelä-Amerikkaan Rio De Janeiroon asti ja maapallon ympärysmitasta yli neljäsosan.  

Eniten kilometrejä keräsi HELSINGIN SUUNNISTAJAT, joka suunnisti yhteisestä kilometripotista 6340 km. Hyvänä kakkosena maaliin porhalsi pippurinen ESPOON SUUNTA 4944 kilometrillään. Aktiisivin suunnistaja titteli meni ylivoimisesti eniten kilometrejä keränneelle ja  pääkaupunkiseudun rastitarjonnan kattavasti kolunneelle Helsingin Suunnistajien Petteri Surakalle. Hän suunnisti 31 päivän aikana 396 km Toiseksi eniten kilometrejä kahmi Espoon Suunnan Mikael 258 km ja kolmanneksi eniten HS:n Juha Leskinen 180 km. 

Sijoitus

Nimi

Seura

Km

1.

Petteri Surakka

Helsingin Suunnistajat

396.0

2.

Mikael

Espoon Suunta

258.3

3.

Juha Leskinen

Helsingin Suunnistajat

180.43

4.

Miika Vehmas

Espoon Suunta

158.68

5.

Kari Matilainen

Helsingin Suunnistajat

140

6.

Pirjo Pajarinen

Helsingin Suunnistajat

133.45

7.

Maisa

Espoon Suunta

126.27

8.

Ansku Vierikko

Helsingin Suunnistajat

123

9.

Jouko Koivula

Helsingin Suunnistajat

121.6

10.

Jorma Erkkilä

Helsingin Suunnistajat

121.5

#seuraottelun aktiivisen suunnistaja Petteri kertoi kilometrejä kertyneen toukokuun aikana painonpudotus- juoksuvoiman kohotus ja nousukilometriprojektin myötä. Kun korona sulki jäähallit, kiekkokausi jäi kesken, suunnistus sai enemmän aikaa. Petterillä oli tarkoitus toukokuun aikana kerätä 8850 nousumetriä ja tämä tavoite täyttyi kirkkaasti. Kilometrejä Petterille kertyi keskimäärin 12 päivässä ja jaksamisestaan hän kertoi, että lepopäiviä oli toki välissä mutta muuten joinain päivinä saattoi mennä saman suunnistuskartan kaikki radat. 

#seuraottelulla tavoiteltiin sekä seurojen välistä yhteistyötä, suunnistusaktiivisuuden lisäämistä kivan kisailun merkeissä sekä yhteishengen lisäämistä sekä seurojen välillä että seurojen sisällä. 

Kiitos osallistuneille!