Viestiliigan finaalia kohti

EsSun naisjoukkue lähtee tulevana lauantaina juostavaan Viestiliigan finaaliin, Ikaalisissa järjestettävään Aleksis Kiven viestiin nuorella ja yllätysvalmiilla joukkueella. Kaikki joukkueen suunnistajat ovat nuorten maajoukkueurheilijoita, joten haluamme näyttää ettei viime sunnuntain Lukkari-viestin 5. sija ollut sattumaa.

 

”Meillä on laaja joukko huipputason nuoria naisia, joita on odoteltu viivalle Viestiliigaan mittaamaan tasoaan aikuishuippujen seurassa jo aiemmin. Nuorten tiivis kisakalenteri, kuten katsastukset, arvokilpailut ja nuorten viestit ovat kuitenkin aiemmin olleet esteenä. Tänä syksynä nuorten arvokilpailujen peruuntuminen on kuitenkin tarjonnut mahdollisuuden myös Viestiliigaan osallistumiseen. Uskomme näiden kilpailujen tarjoavan nuorisohuipuillemme hienon mahdollisuuden sekä oman tason mittaamiseen että urheilijana kehittymiseen, kun he pääsevät testaamaan vauhtiaan, taitoaan ja kanttiaan aikuisten sarjassa. Viestiliiga on erinomaisen hieno tapahtuma ja konsepti, upeaa että tämä on saatu taas liikkeelle. Naiset ovat myös ottaneet suurella innostuksella vastaan mahdollisuuden juosta viestejä pimeässä, toivotaan että näitäkin saadaan lisää tulevina vuosina”, kertoo naisten ryhmän valmentaja Erno Puupponen.

 

 

Lauantain viestin avaa joukkueen kuopus, D18 -sarjan rankiykkönen Hanne Hilo. Millä mielin Hanne lähdet lauantaina omaan Viestiliiga-avaukseesi?

”Viestiliiga on todella hieno mahdollisuus päästä kisaamaan huippujen kanssa ja mikä sen parempaa, kun päästä haastamaan heitä hyvällä junnuporukalla! Odotan ensi viikonlopulta erilaista viestiä, kun naisillakin on pimeässä juostavia osuuksia, mikä on mielestäni erityisen hienoa. Tänä vuonna kisakalenteri on mahdollistanut osallistumiseni Viestiliigaan, koska moni muu kisa on peruuntunut koronan takia. Odotan täten innolla ensimmäistä starttiani Viestiliigassa ja lähden pitämään hauskaa tavoitteena oma hyvä perussuoritus, koska viestissä juostaan joukkueelle ja aloituksessa voi vain hävitä pelin.”

 

Toisella osuudella EsSun värejä vie Lukkari -viestin avauksesta varmalla suorituksella kärjen tuntumassa neljäntenä vaihtoon tullut Maria Määttänen. Myös Maria odottaa innolla tulevaa viikonloppua:

”Päätimme lähteä porukalla Viestiliigan finaaliin, kun edellinen osakilpailu Mynämäellä oli niin hieno tapahtuma. Ja mikäs sen mukavampaa kuin lähteä haastamaan kokeneempia kilpakumppaneita kavereiden kanssa nuorella joukkueella. Viestiliigan päätöksessä kiehtoo lisäksi myös se, että naisillekin on poikkeuksellisesti tarjolla yösuunnistusta. Kilpailumaasto on vaihtelevuutensa vuoksi varmastikin haasteellinen ja tarkkana saa olla koko ajan. Tavoitteena on tehdä ehjä suoritus ja ennen kaikkea nauttia yhdestä kauden viimeisistä kilpailuista upeassa syysmetsässä.”

 

Joukkueen ankkurina Ikaalisten yöhön suuntaa viime vuoden nuorten pitkän matkan maailmanmestari Ida Haapala. Idan mietteet tulevan viikonlopun viestiin:

”Odotan innolla viikonlopun viestiä! Viestiliigaa on mukava päästä juoksemaan, koska harvoin on kilpailuja, joissa lähes kaikki Suomen kärkijuoksijat ovat mukana. Olen aina pitänyt yösuunnistuksesta ja koska en tänä vuonna päässyt mukaan SM-yöhön, olen erityisen innoissani naisten ankkuriosuudesta. Kun kuulin, että Viestiliigan finaalissa on myös naisille tarjolla hämärää ja pimeää osuutta, muutin vielä syksyn suunnitelmia niin, että kilpailuun lähteminen tuli mahdolliseksi! Lauantain kilpailu on varmasti tiukka ja jännittävä. Lähden kilpailuun iloisella mielellä tekemään varmaa suoritusta. Meillä on hyvä nuori joukkue, jolla voimme lähteä haastamaan kokeneempia viestinviejiä!”

 

Lauantain finaali on EsSun naisille kauden kolmas Viestiliigan osakilpailu. Lahden sprinttiviesti päättyi EmiTagin pettäessä harmilliseen hylkäykseen, mutta Lukkari -viestissä joukkue pääsi jo todenteolla näyttämään osaamistaan päätyen hienosti viidenneksi. Marian ja Idan lisäksi viestissä suunnisti 17 -vuotias SM-sprintin kultamitalisti ja D18 sarjan rankikakkonen Inari Karppinen, joka Viestiliigan sijaan osallistuu tulevana viikonloppuna nuorten maajoukkueen valintaleirille. Saimme Inarilta kuitenkin tsempit joukkueen muille naisille:

”Tänä syksynä saatiin hieno mahdollisuus päästä juoksemaan junnujoukkuella Viestiliigan osakilpailuja. Tilaisuus oli erityisesti minulle ainutlaatuinen, sillä ei sitä joka päivä pääse juoksemaan Suomen huippujen kanssa samassa letkassa. Liigassa juoksu mahdollisti kokemuksien kartuttamisen ja itsensä haastamisen, saaden osviittaa mihin itsellä ja joukkueella on mahdollisuudet. Selkeästi mahdollisuudet ovat mihin vain.
Vaikka en itse harmittavasti pääsekään juoksemaan upeaa Viestiliigan finaalia jossa tarjolla on yöviestiä ja haastavaa suunnistusta, on kova luotto, että meidän huippu tyttöporukka lähtee haastamaan ennakkosuosikkeja ja taistelee kärkisijoista.”

Naisten joukkueen lisäksi Viestiligassa nähdään kaksi miesten joukkuetta taistelemassa pisteistä. Nousujohteisen kauden tehneet miehet lähtevät mielessään kamppailu kovatasoisen kilpailun kymmenen kärkeen. Fiinaalissa ykkösjoukkueessa juoksevat järjestyksessä Rinat, Anssi ja Lari.

 

 

Lauantaina kannattaa omat treenit tehdä aamupäivällä ja varata ilta kilpailulähetysten seuraamiseen ja EsSun joukkueiden kannustamiseen

Kuva: Viestliigakuvat