Sporttitetti Espoon Suunnalla

Hieno TET-vuosi on tulossa päätökseen. Kuluneen vuoden aikana Espoo Suunnassa on ollut neljä TET-harjoittelijaa tutustumassa työelämään ja seuran toimintaan. Innokkaiden ja omatoimisten nuorten kanssa on toteutettu monenlaista, kartoituksesta tapahtumien järjestämiseen. TET-harjoittelijat ovat olleet suureksi avuksi ja toivottavasti myös itse harjoittelijoille jäi harjoitusviikoista hyviä kokemuksia ja oppeja. Myös tulevaisuudessa pyrimme tarjoamaan mahdollisuutta osallistua seuran toimintaan TET-harjoittelun kautta.

 

Seuraavassa Ulrikan ajatuksia oman TET-jaksonsa tiimoilta:

 

16.11 aloitin TET-harjoitteluni Espoon Suunnalla ja se oli hieno kokemus. Kerron nyt mitä kaikkea pääsin oikein tekemään harjoitteluni aikana. 

 

Odotuksenani tettiin oli, että pääsisin tekemään uusia asioita ja saisin tietää enemmän seuran toiminnasta. Tämähän toteutui. 

 

Ensimmäisinä kahtena päivänä sain tehdä viuhkasuunnistus ratoja koululaisille eli pääsin opettelemaan radanpiirtoa. Ensimmäisenä päivänä sain myös tuntumaa tulospalvelun käyttöön. Näinä kahtena päivänä myös kirjasin ylös ketkä kaikki ovat voittaneet kiertopalkinnot ja minäkin vuonna. Toivon mukaan nämä listat tulevat pian näkyviin myös teille seuran jäsenille, koska niissä on paljon tietoa seuran historiassa pärjänneistä suunnistajista ja muista tärkeistä ja aktiivisista seuran jäsenistä. 

 

Keskiviikkona 18.11 olin mukana HNC-järjestelyissä ja silloin sain viedä rasteja kisamaastoon sekä käyttää tulospalvelua, Navisportia, tositoimissa. Säästä huolimatta oli oikein mukavaa ja oli hienoa nähdä miten hyvin järjestelyt toimivat ja kuinka suosittu tapahtuma oli.

Torstaista keskiviikkoon 25.11 pääsin vetämään koulusuunnistuksia viidelle eri koululle. Koululaiset olivat 1-6 luokkalaisia. Nämä olivat myös viimeiset koulut, joihin seuramme meni tänä vuonna pitämään koulusuunnistuksia. Kouluussistukset koostuivat kahdesta eri harjoituksesta, tötsäsuunnistuksesta ja leimausradasta. Tötsäsuunnistuksessa koululaiset harjoittelivat suunnistuksen taidollista puolta ja leimausradalla nopeaa juoksuvauhtia ja emitin käyttöä. Sain myös itse näin opettelua ohjaamiseen. Varsinkin leimausrata sai monelle kilpailumieltä ja jotkut vielä kannustivatkin kovasti toisiaan. Viimeisellä koululla eli Karhusuon koululla oli hieman erilainen ohjelma. Siellä viidesluokkalaiset pääsivät suunnistamaan hieman märkään metsään suunnitelemiani viuhkaratoja. Jotkut innostuivat niistä oikein kovasti ja tulivat oikein välitunnilla suunnistamaan lisää. 

Kahtena viimeisenä päivänä palasin taas majalle töihin. Pääsin suunnittelemaan yhden seuran omatoimiharjoituksen torstaina. Myös majalla tuli vähän siivoiltua. Viimeisenä päivänä vein rasteja majan lähelle ja kirjoitin tämän jutun. 

TET-harjoittelu oli Espoon Suunnalla varsin monipuolinen ja kiinnostava. Harjoittelussani sain tehtyä varsin monipuolisia tehtäviä opin myös uusia asioita. Päällimmäisenä jäi mieleeni varmaankin koulusuunnistuksien pitäminen. Olen myös hyvin iloinen siitä, että pääsin harjoitteluun EsSulle. 

 

Ulrika Rautio