Hiihtohaaste päättyi EsSun voittoon

Loistavat talvikelit ja koronarajoitukset loivat perustan omatoimiseen ja turvalliseen kisailuun seurojen välillä sunnuntaina 7.2 kun luvassa oli suunnistusseurojen Kangasala SK ja Espoon Suunta välinen hiihtokilometrihaaste.

Kangasala SK haastoi Espoon Suunnan leikkimieliseen kilpailuun siitä, kumpi seura keräisi sunnuntain aikana enemmän kilometrejä ja sivakoisi näin pidemälle. Haaste otettii Espoossa luonnollisesti mielenkiinnolla vastaa, sillä onhan talvi ollut myös täällä poikkeuksellisen hyvä ja moni seuralainen oli nähty laduilla kilometrejä keräilemässä.

Haasteen idea oli siis yksinkertainen. Jokainen seuralainen kartutti suorituksillaan oman seuransa kilometripottia niin, että sunnuntai-illan päätteeksi kaikki laskettiin lopulta yhteen. Suorituksia kertyi kaikkiaan 313 molempien seurojen osalta ja kokonaiskilometrimäärä oli 7148 kilometriä. Espoon Suunnasta haasteeseen osallistui 181 jäsentä keräten kilometrejä huikeat 3813 kilometriä ja Kangasala SK:n suunnistajia mukana oli 132 jäsentä keräten kilometrejä loistavat 3335 kilometriä. Ja niinhän siinä kävi, että haastekisan voitto meni Espoon Suunnalle.

Suorittajien keski-ikä vaihteli yhden ja 90 vuoden välillä. Parhaimmillaan porukka ylsi yksittäisillä lenkeillä satakilometrin mittoihin, mutta mukaan mahtui myös niitä jotka kävivät naapurista lainaamassa kapulat että pääsee vain osallistumaan. Selkeää esimerkillä johtamista oli tapahtumassa havaittavissa sillä Kangasalan ja koko haasteen pisimmästä suorituksesta vastasi seuran Valmennuspäällikkö Tomi Närvi tasan sadan kilometrin tuloksella ja Espoossa taas puheenjohtajamme Pasi Laaksonen kävi keräämässä eniten, eli 94km seuran kilometrikassaan.

Tälläisenä aikana kun etäisyyttä pitää muuten ottaa, oli hienoa miten tälläinen haaste kokosi seuraväkeä yhteen henkisesti

Uusia haasteita odotellessa!