Pihlajalinna ja Espoon Suunta aloittavat yhteistyön

Pihlajalinna ja suunnistusseura Espoon Suunnan yhteistyön keskiössä ovat seuran suunnistajat vauvasta vaariin ja huippusuunnistajista kuntorastikävijöihin. Yhteistyö mahdollistaa tukipalvelut suunnistajanpolun jokaiseen vaiheeseen ja elämän eri tilanteisiin.

Uusi yhteistyösopimus mahdollistaa suunnistajien tukipalveluiden viemisen tasolle, jossa suunnistajat voivat keskittyä rastien löytämiseen. Pihlajalinnan testaus- ja urheilulääkäripalveluiden myötä mahdollisten urheiluvammojen sattuessa suunnistajille taataan ammattitaitoinen hoito. Lisäksi vammojen ennaltaehkäisy on isossa roolissa.

− Mielenkiinnolla odotan yhteistyötä kilpailijalisenssimäärällä mitattuna Suomen suurimman suunnistusseuran Espoon Suunnan kanssa. Terveys on urheilussa tärkein lähtökohta ja yhteistyön tehtävänä on taata urheilijoille mahdollisuus keskittyä saavuttamaan tavoitteitaan. Asiantuntijamme tuntevat eri lajit ja niille tyypillisten vammojen hoidon, Pihlajalinna Dextran urheilufysiologi Jyrki Aho kertoo.

− Suunnistus monipuolisena luontoliikuntalajina tukee kokonaisvaltaista hyvinvointia. Lajissa yhdistyy itsensä haastaminen sekä fyysisesti että henkisesti. Ei riitä, että jaksaa juosta, vaan myös rastien pitäisi löytyä. Olen tyytyväinen, että pääsemme yhdessä Pihlajalinnan kanssa tukemaan suunnistajiamme aina harrastajista huippu-urheilijoihin, Espoon Suunnan toiminnanjohtaja Kari-Pekka Seppänen iloitsee.

Espoon Suunnan toiminnan pääpaino on kesäsuunnistuksessa. Seuran muut lajit ovat hiihtosuunnistus, pyöräsuunnistus sekä tarkkuussuunnistus. Heinäkuun alusta käynnistynyt yhteistyö kattaa vuodet 2021 ja 2022. Sopimus sisältää myös vuoden option jatkosta.