Huippu-urheilun tähtiseura-auditointi onnistuneesti läpi!

Espoon Suunta kantaa Huippu-urheilun Tähtiseura -merkkiä jatkossakin!

EsSu on ollut vuodesta 2019 alkaen Suomen ensimmäisiä suunnistuksen huippu-urheilun tähtiseuroja. Helmikuun alussa oli aika järjestää uudelleenauditointi, jossa käytiin läpi seuran toimintaa neljällä eri osa-alueella: Urheilutoiminta, ihmiset, hallinto sekä aineelliset resurssit. Palaute liiton edustajilta oli todella positiivista ja niinpä läpäisimme auditoinnin hyvin arvosanoin! Erityisesti Petteri Kähäri Suunnistusliitosta korosti positiivista muutosta, joka kolmessa vuodessa on tapahtunut. Tähtimerkin vastaanottamistilaisuus järjestetään myöhemmin keväällä.

Tähtiseurana oleminen on toki meriitti sinänsä, mutta isompi merkitys on auditoinnin vaikutuksella seuratoiminnan kokonaisvaltaiseen kehittämiseen. Auditointiin osallistuminen on siis osallistumista seurojen kehitysohjelmaan. Liiton sparraus sekä selkeät kriteerit, joihin omaa toimintaa peilataan, auttavat EsSua kehittymään monella tasolla. Hyvä seura on yhteisö, jossa jokainen jäsen voi kuulua joukkoon ja saada omalla paikallaan mahdollisimman paljon irti seuratoiminnasta – niin huippu-urheilijana, harrastajana, valmentajana, talkoolaisena kuin monessa muussakin roolissa.

Alla on yhteenvetokuvat siitä, miten EsSun toimintaa arvioitiin eri osa-alueilla. Puheenjohtajan sanoin kaiken ei kuulukaan olla ”erinomaista”, koska silloinhan ei olisi enää mitään kehitettävää. Paljon vihreää väriä tästä huolimatta kuvaajissa näkyy. Jatkossakin haluamme vahvistaa vahvuuksia, kuten hyvää yhteishenkeä ja laadukasta monipuolista urheilutoimintaa sekä nostaa kehityskohteita uudelle tasolle.

Iso kiitos kaikille auditointiin ja sen valmisteluihin osallistuneille! Itse tilaisuudessa paikalla olivat valmennusryhmien vetäjät, puheenjohtaja Pasi, valmennusjaoston puheenjohtaja Petri, valmennuspäällikkö Anna, entinen toiminnanjohtaja Kari-Pekka sekä urheilijaedustajina Hanne Hilo ja Lari Pernu. Erityisen paljon arvokasta sisältöä iltaan toivat urheilijapuheenvuorot, koska urheilijoita varten valmennusta tehdään!

Tässä vaiheessa on hyvä muistuttaa, että haluamme kehittää Essua nimenomaan sen jäsenien toiveiden mukaisessa suunnassa. Voit olla matalalla kynnyksellä yhteydessä valmennuspäällikköön tai muihin vastuutoimijoihin, jos sinulla on toiveita, kysyttävää tai kommentoitavaa EsSun toimintaan liittyen. Tavoitteenahan on tarjota maailman parasta suunnistusseuraa!