Paljon voittajia EM-hiihdoissa Oittaalla!

Seuran perinteiset hiihtomestaruuskisat käytiin Oittaan erinomaisella ladulla. Muutaman sairastapauksen jälkeen osanottajamäärä jäi alle kahdenkymmenen, mutta tiukkoja taisteluita nähtiin silti ja ainakin puheenjohtaja myönsi hiihtäneensä verenmaku suussa. Uusi toiminnanjohtajamme Henrikki osoitti reipasta urheilumieltä vaihtaessaan statuksensa katselijasta kilpailijaksi vain 7 minuuttia ennen lähtöä (ja siinä vaiheessa sukset olivat vielä autossa). Pääsarjoihin saatiin molempiin useampi osallistuja. Naisten veteraanisarjat loistivat tyhjyyttään, mutta ilmeisesti tämä kisa ei sopinut eLadies:in erittäin tarkkaan harjoitusohjelmaan. Nostalgiamiehet nöyryyttivät pääsarjassa nuorempiaan, mutta katsojien mukaan suksien luistoissa oli valtavia eroja. Stadionalueella ero imettiin kiinni kuin olympialaisissa konsanaan. Erityisen iloisia hiihtosuorituksia nähtiin nuorten sarjoissa. Vaikka reitti ei ollut kaikille entuudestaan tuttu, niin maaliin pääsivät kaikki.

Ilma oli aurinkoinen ja lämpötila reilusti plussan puolella, kun kisa starttasi. Baana oli vähän pehmeä, mutta muuten hyvässä kunnossa. Muita hiihtäjiä ei ollut kovin paljon, joten kisa saatiin vietyä hienosti läpi. Alla tulokset, kierrosajoissa ja loppuajoissa järjestäjät tunnustavat mahdollisesti olevan pieniä virheitä, mutta muuten kaikki pitää paikkansa.

 

Tulosten jälkeen vielä muutama kuva kilpailun lähtöviivalta.