Tiomilassa hienoja onnistumisia Espoon Suunnalta!

Legendaarinen Tiomila kisattiin 7.-8.5.2022 Ruotsissa Örebron läänissä Ånnabodassa! Mukana oli Espoon Suunnalta yksi nuorisoviestin joukkue, 3 naisten joukkuetta ja 2 miesten joukkuetta.

Matkaan lähdettiin bussikyydityksellä seuramajalta! Viime hetken sairastapauksien vuoksi niin joukkueita kuin huolto/valmennustiimejä laitettiin uuteen uskoon. Tässä vaiheessa suurta kiitosta matkan järjestelytiimille, jotka olivat tehneet taustatyön ja valmistelut hyvin. Uudella matkanjohtajalla ja huoltajilla oli helppo työ aloittaa matka kohti päämäärää!  Toiminnanjohtaja Henrikkikin pääsi matkanjohtajaksi alle vuorokauden varoitusajalla! Mukana huoltotiimissä olivat myös Jyrki Noponen ja Antti Kemppainen, jotka kuskasivat koko yön miehiä kisakeskukseen ja hoitivat omalta osaltaan huoltajan hommat erittäin mallikkaasti!

10milan nuorisoviesti kisattiin lauantaina 7.5. aamupäivällä. Nuorisoviestin joukkueessa juoksivat Aarne Kemppainen, Liina Lantela, Lauriina Soikkeli ja OK77:n Jeremy Donner.  Kisa eteni vauhdikkaasti, mutta valitettavasti Jeremy oli vielä sairastelujen jälkeen toipilaana ja joutui keskeyttämään ankkuriosuuden alkumatkasta. Nuoret voivat olla erittäin tyytyväisiä panokseensa. Esimerkiksi Aarne päätti vielä jatkaa kisaa miesten viestissä ja Lauriina naisten viestissä! 10milan nuorisoviestin voitti tänä vuonna Göteborgs-Majorna OK1!

Naisten viesti kisattiin lauantaina päivällä. Naisten viestin voittoon ylsi tänä vuonna Nydalens SK1. Espoon Suunnan ykkösjoukkue (Hanne Hilo, Melina Lahdenperä, Liisa Raasakka, Emmi Markki & Iida Haapala) sijoittuivat kovatasoisessa viestissä hienosti sijalle 22. Nuoret naiset tekivät jälleen aivan erinomaisen viestisuorituksen: osuussijat 40. (Hanne) – 14. (Melina) – 36. (Liisa) – 35. (Emmi) – 27. (Ida). Valmentaja Jari ”Ikis” Ikäheimonen luotsasi joukkuetta ja oli erittäin tyytyväinen naisten suorituksiin!

Espoon Suunnan naisten kakkosjoukkue (Elli Punto, Ekaterina Savkina, Kiia Miettinen, Sofia Soikkeli & Sanni Mäkinen) sijoittuivat viestissä sijalle 83. Erityismaininta seuran parhaasta 10mila-suorituksesta myönnettiin naisten kakkosen Ekaterina Savkinalle – osuussijoitus 3.!!

Espoon Suunnan naisten kolmosjoukkue (Milla Vuori, Ulrika Rautio, Heidi Mikkola, Lauriina Soikkeli & Linnea Soikkeli) tulivat maaliin sijalla 238. Lauriinallakaan ei paljoa jalka painanut, vaikka oli aamupäivällä juossut vielä nuorten viestissä! Mahtavaa seurahenkeä!

Kaiken kaikkiaan naisten joukkueilla oli erittäin kova tulos kokonaisuutena! Venlojen viestiä odotellessa!

 

1. Nydalens SK 1 241:47 min, 

22. Espoon Suunta 1. +21:47

84. Espoon Suunta 2. +57:10

239. Espoon Suunta 3 +153:36

 

Miesten viesti alkoi paikallista aikaa klo 21:30. Tunnelma oli maaginen auringon laskeutuessa pikku hiljaa taivaan rannan taakse.

Espoon Suunta 1 oli tänä vuonna nuori ja nälkäinen! Joukkueessa kisasivat Dmitrii Lurev, Topias Kemppi, Lari Pernu, Rinat Gabitov, Anssi Vesanto, Antti Sorsa, Alvar Palmen, Miika Vehmas, Antti Honkimaa ja Mikael Rautio. Vaikka miesten viesti ei Essun puolesta alkanutkaan toivotulla tavalla, tulivat he lopulta maaliin hienosti sijalla 61. Miesten viestin voittajaksi selvitti tiensä tänä vuonna OK Linne.

Miehissä nähtiin Espoon Suunnan toimesta kovia osuusaikoja: Alvar  (osuussija 10.), Rinat (21.), Antti Sorsa (27.), Lari (43.) ja pitkästä aikaa suunnistuskisoihin palannut Antti Honkimaa (53.). Miesten sanoin, kisa oli hyvä treeni Jukolaa varten!

Miesten kakkosjoukkueessa kohtasivat nuorempi ja vanhempi suunnistajasukupolvi! Nostalgiamiehistä ja nuoresta energiasta koostuva joukkue sijoittui viestissä sijalle 164. Joukkueessa juoksivat Mikko Tervakangas, Juho Noponen, Pekka Larmala, Jaani Lantela, Georgy Mavchun, Markus Kaukonen, Aarne Kemppainen, Lenni Väisänen, Daniel Rautio ja Elias Tikkanen.

Aarne Kemppainen oli jo juossut nuorisoviestissä, mutta ei tuntunut kuulemma missään. Kolme kovinta osuussijaa: Lenni (83.), Aarne (135.) ja Daniel (143.).

Miesten viestin tuloksia:

  1. OK Linne, 577:00 min
  2. Espoon Suunta 1, +108:45
  3. Espoon Suunta 2, +224:36

Monien mielestä maasto oli hyvin raskaskulkuista ruotsalaiseksi maastoksi. Mukulakiveä sammaleen alla jatkuvasti, mutta se ei menoa haitannut! Ånnabodan maasto taisi imeä kaikki mehut jokaisesta siellä suunnistaneesta suunnistajasta.

Linkki Tiomilan tuloksiin: http://online.10mila.se

Kaikenkaikkiaan matka onnistui loistavasti, vaikka viime hetken sairastapausten vuoksi reissukokoonpano menikin uuteen uskoon. Seuraavaa reissua ja Jukolan viestiä odottaessa!