EsSun maastojuoksumestaruudet 24.5.2022

Essun maastojuoksumestaruuksista kilpailtiin aurinkoisessa säässä tiistainta 24.5. Olarin kuntoradalla. Kilpailussa juostiin tuttuun tapaan 1,6 km kierrosta – toiset sarjat enemmän, toiset vähemmän. Vaikka kilpailuun uskaltautui maltillisen kokoinen joukko juoksijoita, ikähaitari oli laaja. Sarjoja oli kymmenvuotiaista seitsenkymppisiin.

Miesten pääsarjan ja samalla koko seuran kovimman tuloksen juoksi Mikko Tervakangas – viisi kierrosta eli 8 km aikaan 30:12. Kamppailu Miika Vehmaksen kanssa oli tiukkaa loppuun asti, sillä toisiksi viimeiseen kierrokseen asti miehet paukuttivat tasaista vauhtia lähes rintarinnan. Nopein nainen kilpailussa oli D16 -sarjassa loistavasti juossut Villo Farkas, joka pinkoi kaksi kierrosta kokonaisaikaan 13:40. 

Vauhtia jalkoihin on nyt haettu ja seuraavaksi pitää löytää rastit kevään viimeisissä kilpailuissa ennen kesän hengähdystaukoa (tai rastiviikkoja).

Kiitokset kaikille osallistujille ja tapahtumajärjestäjille!