Seuran päättäjäisissä paljon pokaaleja ja palkittuja!

Espoon Suunnan kauden päättäjäisiä juhlittiin Saunalahden koululla sunnuntaina 30.10. Kymmenet pikkupokaalit odottivat noutajiaan ja seuran arvostetut kiertopalkinnot olivat myös jaossa. Keksit, pulla ja mehu maistuivat myös ja useampi santsikierros tehtiin. Tilaisuuden juontajana ja haastattelijana toimi Sanna Tervakangas.

EsSu:n tämän kauden menestynein suunnistaja Ida Haapala vastaili kysymyksiin etäyhteydellä opiskelukaupungistaan Kuopiosta. Kuva: Antti Kemppainen

 

Palkintojen jaon lomassa oli myös mielenkiintoista ohjelmaa. EsSu:n arvokisakävijä ja paras naissuunnistaja Ida Haapala kertoi kuluneesta kaudestaan. Ida asuu opiskelujen vuoksi Kuopiossa ja piti puheensa etäyhteyden välityksellä. Kausi oli Idan mukaan mennyt hyvin, olihan hän ollut mukana kaikissa arvokisoissa. Opiskelijoiden MM-kisat elokuussa Sveitsissä olivat olleet Idan mukaan oikein hauska kokemus. Siellä Ida voitti keskimatkalta kultaa ja pitkältä matkalta hopeaa, joten matkalaukkuun kertyi muutakin kuin pelkkää kokemusta. Kauden maastoista Ida mainitsi erityisesti loppukaudesta olleen Sveitsin maailmancupin Davosin maastot. Hurjat korkeuserot näyttivät television kautta kisaa seuraaville todella haastavilta ja rankoilta, mutta selvästikin huippu-urheilijalle ne ovat miellyttävä haaste. Kuulimme myös että Suomen maajoukkuevalmentaja Thierry Gueorgiou on ollut useasti Idan perässäjuoksijana ja antanut arvokkaita neuvoja. Tämä yksi kaikkien aikojen parhaista suunnistajista on kuulemma yhä siinä kunnossa, että pysyy valmennettaviensa perässä – ainakin maastossa.

Elli Punto kertoi kokemuksiaan nuorten EM-viestistä. Elli on kotoisin Sastamalasta ja siirtyi pääkaupunkiseudulle muuton jälkeen Rasti-Nokiasta Espoon Suuntaan. Hän opiskelee toista vuotta Mäkelänrinteen urheilulukiossa. Kuva: Riina Korjamo

 

EsSu:n monilukuisesta nuorten arvokisakävijäjoukosta Elli Punto oli paikan päällä kertomassa kokemuksiaan nuorten EM-kisoista, jotka pidettiin Unkarissa kesäkuussa. Siellä Elli oli toisella osuudella 18-vuotiaiden tyttöjen kultaa voittaneessa viestijoukkueessa. Muut joukkueen jäsenet olivat Virna Pellikkä HiKi:stä ja Eeva-Liina Ojanaho OHS:sta. Elli oli mukana heinäkuussa myös nuorten MM-kisoissa Portugalissa, missä päästiin maastopalovaaran vuoksi juoksemaan vain sprintti. Kisojen maastomatkat käydään tällä viikolla ja Elli onkin kohta jo matkalla kohti Portugalia. Muut EsSulaiset Portugalissa ovat Silva Kemppi, Rita Maramarosi (Unkari) ja Flurry Grierson (Iso-Britannia).

SM-yökilpailusta hopeaa voittanut Lari Pernu kertoi kisan kulusta. Kuva: Antti Kemppainen

 

Päättäjäisyleisö sai kuulla myös Lari Pernun esityksen hänen suorituksistaan syksyn SM-yökilpailussa. Lari voitti kisassa hopeamitalin ja se oli EsSu:n ensimmäinen miesten pääsarjamitali 27 vuoteen. Oli mielenkiintoista kuulla kuinka Lari kävi GPS-seurannan avulla läpi sekä karsintakisaa että finaalia. Olimmehan me monet seuranneet tuon kisan livenä kotisohvalta ja jännittäneet Larin suoritusta. Suunnistuskoululaisten oli varmasti hauskaa ja kannustavaa kuulla, että kipinä yösuunnistukseen oli Larilla syttynyt jo suunnistuskouluaikoina, jolloin se syksyn yösuunnistuskerta oli ollut aina hyvin odotettu!

Natalia Fey esittelee taulua, joka saa paikan majan seinältä. Feyn perhe on muuttamassa Osloon ja joutuvat siksi jättämään EsSun. Kuva: Riina Korjamo

 

Päättäjäisissä kuultiin myös hyvästejä. EsSu:ssa monta vuotta mukana ollut Feyn perhe on muuttamassa Norjaan. Vanhemmat Natalia ja Carl ovat olleet mukana tapahtumissa, kisoissa ja myös hiihtosuunnistuskisoissa. Lapset Mark ja Erik ovat kasvaneet suunnistuskoululaisista eGroupJr-ryhmän jäseniksi ja edustaneet EsSu:a mm. tämän vuoden Mannassa sekä pyöräsuunnistuskisoissa. Feyt lahjoittivat kauniin taulun EsSu:n majalle, joka kuvaa kaunista metsämaisemaa, josta voi erottaa pari EsSu:n väreissä juoksevaa suunnistajaa, taitavat olla Mark ja Erik. Oikein mukavaa jatkoa Feyn perhelle Osloon!

Upea joukko pokaalilla palkittuja junnuja! Kuva: Riina Korjamo

 

Suunnistuskoulun rehtori Maija Lahdenperä ja ohjaaja Jukka Pirilä jakoivat kovasti odotetut pokaalit suunnistuskoululaisille ja muille seuran alle 16v-junioreille. Lavalle kertyi kymmenittäin junnuja kultaisine pokaaleineen. Sarjoissa eniten pisteitä keränneet saivat pikkuisen isommat pokaalit. Kauden pokaalijahti sai arvoisensa päätöksen!

Nuorten aktiivisuuskilpailun parhaat oikealta vasemmalle: Koko kisan voittaja Aarne Kemppainen, Juuso Laininen, Venla Hilasvuori, Linnea Karelo ja Noora Laininen. Kuva: Antti Kemppainen

 

Nuorten aktiivisuuskisan palkinnot jakoi nuorisojaoksen vetäjä Jarmo Aho. Tänä vuonna kisan voitti sama aktiivinen juniori kuin viime vuonnakin; Aarne Kemppainen! Aarnen pistesaalis oli peräti 158,5 ja hän sai taas vuodeksi haltuunsa himoitun kiertopalkinnon Georgen maljan. Seuraavaksi eniten pisteitä olivat keränneet Juuso Laininen, Venla Hilasvuori, Linnea Karelo, Noora Laininen ja Patrik Johansson.

Muut EsSu:n kiertopalkinnot jaettiin seuraavasti:

Talkookello: Marjut Varpula, perustelut: Essun EA-tiimin kantavia voimia useiden vuosien ajan. Kerännyt hienon tiimin EsSusta hoitamaan kisojen ensiapua

Simpan pihdit: Tapio Markki, perustelut: eGames 2022 ratamestari. Lisäksi erilaisten egroupin taitoharjoitusten ratamestarointi.

Vuoden EsSulainen: Hanna Raasakka, perustelut: Aktiivinen ja EsSu-henkeä nostatattavan some-materiaalin tuottaminen, mm. joukkue-esittelyt Jukola, Tiomila, viestiliigat, 25-manna, Halikko. Tärkeä taustatuki eGroupin majoitusjärjestelyissä

Junnulautanen: Anton Kemppi, perustelut: EYOC edustus, menestys SM-pitkällä ja SM-keskimatkalla.

Vuoden viestisuunnistaja: Silva Kemppi, perustelut: Viestisuoritukset Venloissa, Nuorten Jukolassa ja viestiliigassa.

Vuoden yllättäjä: Lari Pernu, perustelut: SM-yö hopeaa. Ensimmäinen EsSun miesten sarjan SM-mitali 27 vuoteen ja kolmas kautta aikain.

Vuoden valmentaja: Jyrki Noponen, perustelut: eGroup-nuorten valmentaja. Kirsikkana kakussa NuJu-voitto.

EsSu:n kultakompassikisan voitto ja kultakompassin saaja: Daniel Rautio

EsSu:n hopeakompassikisan voitto ja hopeakompassin saaja: Inari Karppinen

EsSu:n pronssikompassikisan voitto ja pronssikompassin saaja: Viljami Veikkola

 

Lisää kuvia tilaisuudesta on runsaasti nettisivuilla kohdassa Tietoja seurasta > Kuvia. Paljon kiitoksia kuvaajillemme Kemppaisen Antille ja Korjamon Riinalle.