Essun naisille hurjaa menestystä nuorten MM-kisoissa!

Portugalin Aguair de Beirassa juostiin marraskuun alussa nuorten MM-kisojen toinen erä: maastomatkoja ei metsäpalovaaran takia pystytty kesällä juoksemaan, joten nyt järjestettiin toinen yritys.

Kisoihin oli valittu kaikkiaan viisi Espoon Suunnan nuorta huippua: Hanne Hilo, Silva Kemppi ja Elli Punto edustamaan Suomea, sekä Rita Maramarosi Unkarista ja Flurry Grierson Iso-Britanniasta. Valitettavasti Hanne ei sairastelun vuoksi päässyt lopulta matkaan.

Keskimatkan, viestin ja pitkän matkan sisältänyt viikonloppu toi Essun nuorille hienoja juoksuja, erinomaista oppia kansainvälisistä mittelöistä – ja varmasti myös upeita muistoja!

Tuloksellisesti kisat olivat essulaisille oikein onnistuneet: nuorten naisten parhaat sijat henkilökohtaisilla matkoilla – Elli 22. (keskimatka), Silva 14. (pitkä), ja Rita 4. (keski) –  ovat luonnollisesti erinomaisia; lisäksi on hyvä huomioida, että kaikki kolme on vielä D17-sarjalaisia, joten mahdollisuuksia parantaa on vielä kolmen vuoden ajan! Viimeisen vuoden juniori Flurry kairasi pitkältä parhaakseen varsin kunnioitettavan 33. sijan.

Sokerina pohjalla oli viestikilpailu, jossa Essulaiset kunnostautuivat erityisesti: Rita ankkuroi Unkarin joukkueen hopealle!!, ja Silva ja Elli taistelivat Suomen 2. joukkueessa loppuun asti mitalista – lopulta Suomen ykkösjoukkue onnistui ohittamaan kakkosen, joka kuitenkin tuli maaliin kaikistä joukkueista neljäntenä(!)

Rita tuo joukkueensa upeasti hopealle! Kuva: JWOC

Rita kiitteli viestimitalin ja nelossijansa jälkeen kovasti Espoon Suuntaa ja sanoi, että kesällä Suomessa vietetyt pari viikkoa olivat hänelle korvaamattoman arvokkaat näitä kisoja ajatellen – Unkarista kun ei tahdo löytyä tähän kaltaisia, pienipiirteisiä avokalliomaastoja. Joten Ritan puolesta vielä suurkiitos kaikille arvokkaasta sparrista kesällä!🙏

Näiden kisojen jälkeen on mukava heittäytyä täysillä harjoituskauteen ja kohti tulevia menestyksiä 😎

Teksti: Jari Ikäheimonen