Espoon Suunnan uusi nuorisovalmennuspäällikkö Anu Saarinen esittäytyy!

Espoon Suunnassa aloitti 1.3.2023 uusi Nuorisovalmennuspäällikkö Anu Saarinen! Anu aloittaa perehdytyksen maalis-huhtikuussa pienillä tuntimäärillä. Perehdytyksen aikana Anu tutustuu seuran toimintatapoihin ja seuran eri toimijoihin. Toukokuusta lähtien Anu jatkaa 80% tuntimäärällä. Tulette varmasti tapaamaan Anua ennemmin tai myöhemmin, joten nykäiskää rohkeasti hihasta ja menkää juttelemaan! :)

Pidemmittä puheitta, annetaan Anun kertoa hänestä itsestään!

Lämpimästi tervetuloa Anu Espoon Suuntaan!

Mistä olet lähtöisin?

Moikka ja kiitos! Olen lähtöisin peltojen, metsien ja hirvieläinten luvatusta maasta, Varsinais-Suomen Pöytyältä. Toki viime vuodet on tullut vietettyä Jyväskylän suunnilla. Sydän halajaa kuitenkin takaisin “etelään”, vaikka epäilenkin jääväni kaipaamaan lumisia talvia, Laajavuoren polkuja ja paljon kulutettua Rantaraittia.

Mikä on suunnistustaustasi ja onko sinulla erityistä suunnistusmuistoa?

Tieni vei rasteille ensimmäistä kertaa ala-asteen ensimmäisillä luokilla. Tämä historiallisesti merkittävä tapaus taltioitiin myös paikallislehteen – mikä sen parempaa kuin poseerata sammalmättäällä rastin vierellä. Ensimmäiset 10 vuotta suunnistin Rasti 88:n väreissä, enempi vähempi tosissaan. Samaan tapaan harrastukseni on oikestaan jatkunutkin nyt reilun kauden verran Suunta Jyväskylässä. Haluan kehittyä ja pitää itseni hyvässä kunnossa, kuitenkin niin, että suupielet ovat enemmän ylös kuin alaspäin. 

Parhaimpiin suunnistusmuistoihini liittyvät aina kaverit tai uudet kokemukset. Portugalin treenileiri, lukuisat viestit, O-ringen Örnsköldsvikissä (ja ei, en todellakaan osaa lausua tätä) ja monet muut tapahtumat. Palkintokaappikaan ei ammota aivan tyhjyyttään. Kirkkain mitali lienee hiihtosuunnistusviestin SM-kulta D16 sarjasta. Aivan huikeita muistoja!    

Mitä olet tehnyt ennen EsSuun tuloa?

Joskus tuntuu, että olen ehtinyt tekemään jo vaikka mitä, mutta seuraavana päivänä voin tuntea itseni taas aivan untuvikoksi. Viimeiset neljä vuotta ovat kuluneet aikalailla opiskelujen parissa. Opiskelen siis liikunnan yhteiskuntatieteitä neljättä vuotta. Opintoja on tullut urakoitua ihan hyvään tahtiin ja tämän kevään jälkeen jäljellä onkin vain pari kurssia. Urheiluseuratoiminta on tullut tutuksi vapaaehtoistehtävien, vastuuroolien sekä viestintä ja markkinointitöiden kautta ja viime keväänä pyörähdin myös pienen työkomennuksen yhdessä toisessa suunnistuseurassa.      

Mitä odotat uudelta nuorisovalmennuspäällikön tehtävältäsi?

Odotan innolla ja jännityksellä, mitä kaikkea pääsen näkemään, kokemaan ja oppimaan. On upeaa päästä seuraamaan Suomen suurimman suunnistusseuran tietä kohti “Maailman parasta suunnistusseuraa”. Seuratoiminnan kehittäminen, on asia, johon suhtaudun intohimolla ja tiedän, että monella EsSulaisella on intoa viedä seuraa eteenpäin. Odotan kohtaavani avointa, kannustavaa ja suunnistushenkistä porukkaa, jonka mukaan vetäytyy kuin itsestään. Toivoisin, että oma työpanokseni tulee näkymään konkreettisesti seura-arjessa ja helpottaa vapaaehtoisten työkuormaa. Samaan aikaan haluan, että jokainen seuran jäsen saa olla mukana vaikuttamassa sekä kokee itsensä kuulluksi ja arvostetuksi. Yhdessä olemme paljon enemmän kuin yksin. 

Haluatko lähettää terveisiä seuralaisille?

Haluan!

Haluan tehdä tätä työtä teitä varten, joten kaikki toiveet, huolet ja palautteet otan mielelläni vastaan. Ottakaa numero muistiin tai nykäiskää hihasta, kun bongaatte minut jostain. Juttelen mielelläni kanssanne asiasta kuin asiasta ja olisi aivan huippua, että tutustuttaisiin ja päästäisiin ideoimaan ja kehittämään, rullaamaan Espoon Suunnan toimintaa yhdessä eteenpäin.     

Teillä on seurassa mahtava pöhinä ja tekemisen meininki – on ilo päästä mukaan tällaiseen porukkaan!

Suunnistus terveisin,
Anu