Johtokunta esittäytyy

Seuran johtokunta vuodelle 2023 esittäytyy lyhyillä viesteillä kuvien kera. Johtokunnan vastuulla on viedä seuraa eteenpäin sen toimintasuunnitelman mukaisesti siten, että suunnistamisen harrastaminen Espoon Suunnassa on entistä mukavampaa. Kullakin johtokunnan jäsenellä on oma vastuualueensa. Toiminnan toteutus on kiinni meistä kaikista seuralaisista ja kannustankin tulemaan mukaan toimintaan — se on mukavaa. Voit olla yhteydessä meihin tai palkattuun henkilöstöömme, niin teemme Essusta entistä paremman seuran – Essu Ei Hyydy! 

 

Pasi Laaksonen – Puheenjohtaja

Olen Pasi ja nyt neljättä vuotta seuramme Puheenjohtaja. Lakisääteisesti vastuullani on, että toteutamme sääntöjemme mukaista toimintaa ja että hallintomme toimii lakien mukaan. Haluan edistää Essussa seuran kasvamista yhtenäiseksi suunnistusseuraksi, johon mahtuvat saman katon alle kaikki suunnistuskoulusta huippu-urheiluun meitä harrastajia unohtamatta. Tavoitteena on yhdessä seuralaisten ja palkattujen toimihenkilöiden avulla toteuttaa hyvää suunnistustoimintaa Espoossa ja näin saamme jäsenyydestä enemmän irti. Seuramme ei toimi ilman meitä vapaaehtoisia ja toivon, että entistä useampi pääsee tekemään palkitsevaa vapaaehtoistoimintaa suunnistuksen parissa. Kaikille löytyy sopivaa tekemistä, vaikka aiempaa kokemusta lajista ei olisikaan. Minuun voi olla yhteydessä sähköpostilla pj(a)espoonsuunta.fi, suoraan whatsappilla tai vedä hihasta tapahtumissa/lenkkipolulla.

 

Sanna Tervakangas – Seuratoiminta

Moi! Olen Sanna ja minulla on johtokunnassa erityisalueena seuratoiminta. Seuratoiminnassa tavoitteenamme on luoda ja vahvistaa EsSu-henkeä ja saada erilaiset seuran jäsenet tuntemaan toisensa paremmin. Toivottavasti nähdään tulevalla kaudella paljon essulaisia niin yhteisissä treeneissä ja tapahtumissa kuin huippusuositussa EsSun baarissa ja kisapaikoilla.

Olen ollut vuosien varrella EsSussa mukana niin nuoriso- kuin valmennuspuolella ja lisäksi eLadies-porukassa. Olen varma siitä että EsSusta löytyy maailman parasta suunnistusseuraa!

Jos tulee mieleen toiveita tai ideoita niin rohkeasti juttelemaan tai laittamaan viestiä whatsappilla tai sähköpostilla sanna.tervakangas(at)hotmail.fi

 

Jarmo ”Jappe” Aho – Nuorisovastaava

Moikka! Olen Jappe ja toimin seuran nuorisovastaavana kolmatta vuotta. Tavoitteenani on edistää EsSun laadukasta nuorisotoimintaa, jolla luodaan pohjaa tulevaisuuden seuratoiminnalle. Mukaan voi tulla Suunnistuskouluun ja eGroupJr-ryhmään ikäluokasta riippuen ja varttuneemmat seuralaiset ovat tervetulleita ohjaamaan ryhmiä tai osallistumaan yksittäisten tapahtumien järjestelyihin. Yhteyden minuun ja nuorisotoimintaan saa nuoriso@espoonsuunta.fi.

 

 

Jani Kekarainen – harrastetoiminnan kehittäminen

Moi, olen Jani ja nyt ensimmäistä kertaa EsSun johtokunnassa ja siellä uudenlaisessa roolissa. Oma suunnistustaustani alkoi vasta 5-6 vuotta sitten, kun poikani Urho tuli mukaan suunnistuskouluun. Vaikutuin silloin heti seuran ja suunnistuskoulun iloisesta pöhinästä. Pojan suunnistuskouluaikoina tuli harjoitettua perässäjuoksemista ja satunnaisesti kävin itsekin kuntorasteilla. eTreenareihin liityin heti, kun ryhmä perustettiin, eli pari kautta siten. Suosittelenkin eTreenarit-ryhmää lämpimästi kaikille EsSun nuorison vanhemmille! Tavoitteenani on kehittää EsSun harrastetoimintaa eteenpäin ja otan aiheesta mielelläni ideoita vastaan. Siviilityössäni kehitän liiketoimintaa ja ajatukseni on ammentaa siellä hyväksi havaittuja malleja myös seuran harrastetoiminnan kehittämiseen.

 

Jari Ikäheimonen – Valmennus

Olen Jari ja toimin nyt ensimmäistä kertaa valmennusjaoston vetäjänä. Valmennuskokemusta minulla on maailman huipulta aina 90-luvulta lähtien – saa kysellä tarkemmin jännittävien tarinoiden perään, kun tavataan kisapaikalla! Tehtäväni Essussa on auttaa valmennuksen parissa toimivia niin, että saamme järjestettyä seuramme urheilijoille parhaat mahdolliset olosuhteet kehittyä omien tavoitteidensa mukaisesti. Valmentajille ja tukijoukoille taas pyritään tarjoamaan mielekkäitä tehtäviä sekä loistavat olosuhteet vapaaehtoistyöskentelyyn. Päätavoitteeni seuraavan kahden vuoden aikana on kuitenkin, että kaikki valmennuksen piirissä toimivat essulaiset kokisivat olevansa maailman parhaassa suunnistusseurassa – sanan kaikissa merkityksissä!

 

Anni Pajari-Talasniemi – Nuoren suunnistajan huoltaja

Olen Anni Pajari-Tasniemi ja toista vuotta EsSun johtokunnassa. Vastuualueena minulla on huoltajien näkökannan tuominen seuratoimintaan.

Minulla on 8-vuotias lapsi, joka on harrastanut suunnistusta EsSussa neljä kautta. Lapseni kautta olen päässyt tutustumaan suunnistuksen saloihin, sillä minulla ei ole aiempaan suunnistustaustaa. Kaksi kautta lapsen kanssa Villihiirissä opetti myös minulle suunnistusta ja olenkin joitain kertoja lähtenyt metsään eRasteille lapsen kanssa kahdestaan tai jopa itsekseni.

Koska en tunne entuudestaan suunnistuksen saloja, niin johtokunnassa pyrin tuomaan esiin sellaisia näkökantoja, joita monella uudella lajin harrastajalla tai vanhemmalla voi olla. Omaa päivätyötäni olen tehnyt opetusalalla, joten tietoa lapsista ja nuorista minulla on kertonut myös sitä kautta. Myös näitä näkökulmia pyrin tuomaan johtokunnassa esiin.

Kaikkia suunnistuksen aloittavia perheitä haluaisin kannustaa yhdessä suunnistuksen saloihin tutustumiseen. Tästä lajista koko perhe voi saada mukavan yhteisen harrastuksen. Ja vaikka vanhempi ei itse olisi ollut (kilpa)suunnistaja, niin seurassa on paljon tehtäviä, joita jokainen voi halutessa tehdä. Seuratoiminta tarvitsee aina apukäsiä toiminnan pyörittämiseen. Näin saamme esimerkiksi seuramaksut pysymään kohtuullisina.

Vien mielelläni huoltajien näkökantoja johtokuntaan, joten tule juttelemaan!

 

Emil Laaksonen – Kartoitus- ja ratamestaritoiminta

Moi, olen Emil ja toimin EsSun kartoitus-, maankäyttö- ja ratamestarivastaavana johtokunnassa. Vastaan ratamestarien koulutuksesta ja siitä, että tapahtumiin löydetään ratamestarit. Lisäksi suunnittelen uusien alueiden kartoituksia ja vanhojen karttojen päivityksiä. Vastaan myös maanomistajasuhteista. Tavoitteenani on varmistaa laadukkaat harjoittelu- ja kilpailuolosuhteet karttojen ja ratamestarien osalta. Yhteyttä minuun voi ottaa sähköpostilla kilpailut@espoonsuunta.fi

 

Milla Lötjönen – Koulutus ja osaaminen

Moikka! Olen Milla, olen toista kautta johtokunnassa vastuualueenani koulutus. Koulutusasioiden lisäksi olemme edistäneet seuran eri vastuualueiden, ns. hiljaisen tiedon ja parhaiden käytäntöjen saamista käyttöön mm. webinaarien, ohjaajien & valmentajien jokavuotisen Coach campin ja myös kirjallisten kuvausten kautta. Näin seuran toimintaan ja vapaaehtoiseksi on toivottavasti mahdollisimman helppo lähteä mukaan.
EsSussa toimin myös mm. suunnistuskoulussa ohjaajana ja eLadies-porukassa.

 

Liisa Raasakka – Urheilijaedustaja

Moi! Olen Liisa ja olen johtokunnassa urheilijajäsenenä. Tehtäväni on toimia urheilijoiden äänenä EsSun johtokunnan keskustelussa ja päätöksenteossa. Tavoitteeni on varmistaa, että päätökset tukevat mahdollisimman hyvin seuramme laajaa urheilijarintamaa. Minuun voi olla matalalla kynnyksellä yhteydessä whatsapissa ja tietysti kisoissa ja treeneissä!