Maailman parasta suunnistusseuraa jo 35 vuotta!

Päivällä nuorten Pokaalipeijaisissa nähtiin monta iloista suunnistuskoululaista ja eGroupJr-ryhmän jäsentä.

Espoon Suunta täyttää tänä vuonna 35 vuotta ja sitä juhlittiin naapurikylä Kauniaisten Villa Junghansissa marraskuisena lauantai-iltana. Juhlallisuudet olivat alkaneet oikeastaan jo päivemmällä kun sama tila täyttyi seuran junnuista ja heidän kotiväestään. Junioreiden kauden päätöksessä eli Pokaalipeijaisissa jaettiin kaikille vähintään kolmeen pokaalijahtiin osallistuneille upeat pokaalit. Uudenmaan kompassikisoissa pärjänneet saivat myös palkintonsa. Seuran aktiivisin junnu tänä vuonna oli Juuso Laininen, joka pokkasi himoitun kiertopalkinnon Georgen maljan.

Suunnistusliiton Timo Saarinen jakaa Tähtiseuramerkit EsSu:lle. Vastaanottamassa seuran puheenjohtaja Pasi Laaksonen, seuratoimintavastaava Sanna Tervakangas ja eTreenarien vetäjä Elisa Viholainen. Kuva: Riina Korjamo

Iltakuudelta Villa Junghansin valtasi hieman vanhempi väki. Mukana 35-vuotisjuhlissa oli seuran perustajajäseniä, seuran tämän hetken huippusuunnistajia ja muita aktiivisuunnistajia, eLadyja, nostalgiamiehiä ja seuratoimijoita. Saatiinpa juhlaan iloinen tervehdys myös naapuriseuraltamme Espoon Akillekselta. Akilleksen puheenjohtaja Hanna Vuorela totesi onnittelupuheessaan EsSu:n elävän nyt kolmevitosten kiihkeitä ruuhkavuosia, jolloin tohinaa ja touhua riittää. Hanna kiitteli myös yhteistyöstä mm. karttoihin ja treeneihin liittyen. Mukava tervehdys saatiin Suunnistusliiton tapahtuma- ja seurapäällikkö Timo Saariselta. Timo toi juhlaan liiton onnittelut, mutta myös uunituoreen Tähtiseuramerkin. Espoon Suunta on nyt Tähtiseura kaikilla kolmella osa-alueella eli junioreissa, aikuisissa ja huippu-urheilussa. Mahtavaa! Espoon kaupungin tervehdyksen toi elinkeinojohtaja Mervi Heinaro. Puheessaan Mervi onnittelujen lisäksi kertoi kaupungin olevan lujasti mukana EsSu:n vuonna 2028 järjestämässä Jukolan viestissä. Tämä otettiin vastaan raikuvin aplodein.

Hiihtohaaste-spektaakkelin viimeinen selfie. Kuvaajana eLady Sanna.

Juhlan ohjelmassa oli useita upeita musiikkiesityksiä seuralaisten esittämänä. Kirjo oli hyvin iso aina valmennuspäällikön Popeda-coverista ”Sukset, sukset” omien sävellystöiden esittämiseen pianolla (Hyvä Anton H!). EsSu:n juhlissa on totuttu näkemään myös upeita näytelmiä ja nytkin sellainen päästiin näkemään. eLadies oli tehnyt hauskan näytelmän vai pitäisikö itse asiassa sanoa näytellyn dokumentin koskien viime tammikuista hiihtohaastetta, jossa eLadies ja Nostalgiamiehet kilpailivat kumpi porukka saa enemmän hiihtokilometrejä kasaan. Näyttämöllä nähtiin toki myös Nostalgian edustajia. Hiihtohaasteen kulisseissa pelattu ehkä jopa hieman likainenkin peli kävi ilmi seinälle heijastetuista molempien ryhmien whatsapp-viesteistä. Katsojalle jäi käsitys, että puhtaammilla papereilla saattoi selvitä eLadies, joka keskittyi uusien ”jäsenten” rekryämisen sijasta somepreesenssiin ja suklaansyöntiin hiihtämisen ohella. Tiettävästi kummatkin ryhmät odottavat kuumeisesti Oittaan ensilumenladun aukaisua, joka on luvattu ensi viikolle. Hiihtohaasteen uusimisestakin kuului huhupuheita.

Pentti Aalto esittelee lahjoituskirjakokoelmaansa. Maisan kuva löytyi aika monesta kirjasta! Kuva: Hanna Raasakka

 

Juhlavieraille oli tarjolla maittavaa ruokaa ja kaunis jälkiruokakakku. Isot kiitokset vapaaehtoisille keittiötalkoolaisille, jotka loihtivat tarjottavat esille ja silti ehtivät osallistua juhlintaan ja olivat jopa mukana näytelmässä. Juhlatilan aulassa oli esillä Pentti Aallon vakuuttava suunnistuskirjakokoelma, jonka Pentti on lahjoittamassa EsSu:lle. Kokoelma tullaan sijoittamaan majalle, josta kirjoja saa myös lainata kotikäyttöön. Joukossa oli mm. aikanaan vuosittain julkaistuja Suunnistusvuosi-kirjoja kuin myös uudempia teoksia. Vanhin kirja taisi olla Väinö J. Nurmimaan ”Suunnistus” 50-luvulta ja uusin muutaman vuoden takainen ”Suunnista kuin mestari”, jonka on kirjoittanut Outi Hytönen.

 

 

Juhlasprinttiä juostiin luonnollisesti juhlavaatteissa. Sanna ja Akilleksen Hanna näyttävät mallia. Kuva: Riina Korjamo

Rento juhlameininki jatkui puolille öihin asti (huhujen mukaan nuorisolla jatkot kestivät aamuyöhön). Innokkaimmat kävivät kiertämässä pihasuunnistusradan, joka ei ollut ihan helppo tehtävä uudessa lumessa ja juhlatamineissa. Kisamakkaroita jaettiin onneksi kaikille; Ristolla oli grilli kuumana heti ulko-oven takana. Tuleva Jukola-projekti näyttäytyi myös useissa puheissa sekä Hollon Harrin rekry-toimissa; osoita lahjakkuutta tai innokkuutta johonkin asiaan > Harri tulee juttelemaan että mites tämä homma sopisi EsSu:n Jukolaan. Hyvältä vaikuttaa!

 

 

 

 

 

Juhlissa jaettiin myös palkintoja ja seuran standardeja. EsSu:lla on paljon kiertopalkintoja, joita kaikkia ei jaeta vuosittain. Kaikki palkitut eivät olleet paikalla henkilökohtaisesti, mutta kuulimme muutamat mukavat videoterveiset näiltä palkituilta. Tänä vuonna palkinnot jaettiin seuraavasti:

Talkookellon saaja Pietu, Vuoden viestisuunnistaja Inari, Vuoden yllättäjä Emmi ja Vuoden essulainen Sanna. Kuva: Riina Korjamo

Talkookello: Pietari Hyvärinen

Simpan pihdit: Alvar Palmen

Vuoden Essulainen: Sanna Tervakangas

Junnulautanen: Fanny Delahaye

Vuoden viestisuunnistaja: Inari Karppinen

Vuoden yllättäjä: Emmi Markki

Vuoden valmentaja: Tero Jantunen

Ekin Pytty (paras ikäsarjasuunnistaja): Pertti Laurila

Georgen malja (jaettiin Pokaalipeijaisissa aiemmin päivällä): Juuso Laininen

Kultakompassa: Lari Pernu

Hopeakompassi: Anni Jantunen

Pronssikompassi: Juuso Laininen

Seuran standaarilla palkitut: Pasi, Paavo, Piritta, Kaitsu, Hanna ja Pietu. Kuva: Riina Korjamo

Seuran standardin saivat seuraavat:

Pasi Laaksonen
Paavo Valkonen
Piritta Wartiainen
Kai Hilo
Hanna Raasakka
Pietari Hyvärinen