Vuoden 2024 Hiihtohaaste on nyt hiihdetty!

Viime viikonloppuna haastoimme rakkaan naapuriseuramme Helsingin Suunnistajat keräämään hiihtokilometrejä. Viikonloppuna näkyikin molempien seurojen hiihtäjiä pitkin pääkaupunkiseudun upeita latuja kerryttämässä kilometreä yhteiseen pottiin. Keskuspuiston, Nuksion ja Paloheinän latujen lisäksi seuravärejä näkyi myös esimerkiksi Vierumäellä, Pajulahdessa, Jyväskylässä ja Vuokatissa. Omistautuneimmat seuralaiset lähtivät aina Italiaan asti, jossa Terentinon Marcialongasta sai kerättyä reippaan määrän kilometrejä.

Viikonlopun aikana hiihdettiin yhteensä uskomattomat 12 357,2 km! Tämä on parikymmentä kilometriä enemmän kuin viime vuotisessa hiihtohaasteessa Tampereen Pyrinnön kanssa. Entistä hienompaa tästä tekee se, että viime vuonna hiihtoaikaa oli peräti kolme päivää ja tänä vuonna vain kaksi. Uskomaton suoritus siis molemmilta seuroilta.

Rumpujen pärinää ja paljastetaan voittaja…

EsSu vei voiton tällä kertaa ja HS oli hyvä kakkonen! Ilahduttavaa oli, että molemmat seurat saivat innostettua ladulle lähes yhtä paljon porukkaa. EsSulla yksilösuorituksia oli 298 ja HS:llä vain 15 vähemmän eli 284. Tarkka tuoslaskenta kertoo, että Essulaisilla keskimääräinen hiihtomatka oli 21,1 km ja HS:llä 19,5 km. Essulaiset hiihtivät yhteensä 6 822 km ja HS vastaavasti 5 535,2 km – huikeita kilometrimääriä kummaltakin!

Kiitokset HS:lle mukaan lähdöstä ja tsemppiä tulevaan suunnistuskauteen!

Vaikka vuoden 2024 Hiihtohaaste on nyt hiihdetty, kannattaa silti jatkaa hiihtelyä ja ottaa kaikki ilo irti talvisista olosuhteista – keväämmällä päästään taas kirmaamaan metsässä. Järjestelypuolella meillä molemmilla seuroilla on tiedossa jännittävä kisaviikonloppu toukokuun alussa kun EsSu järjestää SM-sprintin lauantaina 11.5. Espoossa ja HS isännöi KnockOut Sprintin SM-kisoja salla viikolla Helsingissä!