Essulaisia nuoria on valittu arvokisoihin

Suunnistusliitto on tehnyt valinnat tämän kauden nuorten kansainvälisiin arvokilpailuihin ja odotetusti mukana on myös essulaisia. Seuramme vahva nuorisotyö kantaa hedelmää ja tämä on jo 10. peräkkäinen vuosi kun nuorten arvokisoissa nähdään essulaisia Suomen edustusjoukkueissa!

Tänä vuonna nuorten näyttökisoja olivat Jyvässprintti Jyväskylässä 18.5. sekä maastokisat viime viikonloppuna Kisakalliorasteilla. Suunnistusliiton tiedotteessa nuorten maajoukkuevalmentaja Arttu Syrjäläinen kertoo seuraavaa valinnoista: ”Meillä tuntuu olevan nuorissa kautta linjain tällä hetkellä todella hyvä taso ja kilpailu edustuspaikoista oli odotetun tiukkaa. Valitettavasti muutamalla maajoukkueurheilijalla on ollut terveyshuolia kevään aikana. Saamme joka tapauksessa todella vahvat ja paikoin myös kokeneet joukkueet molempiin nuorten arvokilpailuihin.”

Ensimmäisenä vuorossa on nuorten EM-kisat eli EYOC 21.-24.6. Puolassa. Kisoissa juostaan sprintti, pitkämatka ja viesti. Kisoissa on omat sarjat 16- ja 18-vuotiaille. Suomea edustamaan on valittu D16 Anni Jantunen ja D18 Anni Mäki-Hokkonen.

Nuorten MM-kisat (JWOC) käydään 30.6.-7.7. Tšekin Pilsenissä. Kisat ovat varsin tiiviit, sillä ohjelmassa on sprinttiviesti, sprintti, keskimatka, pitkämatka ja vielä viesti. Sprintissä ja keskimatkalla juostaan lisäksi karsintakilpailut. JWOC:ssa on vain yksi ikäryhmä, 20-sarja. Suomea edustamaan on valittu Anni Mäki-Hokkonen ja Elli Punto.

JEC eli Nuorten Eurooppacup kilpaillaan syyskuun lopulla Itävallassa Wienin ympäristössä (varmistetut päivämäärät puuttuvat vielä). Sinne on valittu Suomen joukkueeseen H20 Daniel Rautio, D20 Elli Punto ja D18 Anni Mäki-Hokkonen.

Kaikissa kisoissa nähdään erittäin todennäköisesti vielä enemmän essulaisia kuin tässä mainitut. Nuoret urheilijamme Ranskasta, Puolasta, Unkarista ja Latviasta osallistunevat myös kisoihin! Näiden maiden joukkuevalinnoista tulee tietoa myöhemmin.

Suunnistusliiton valinnat nuorten arvokisoihin:
Nuorten MM-joukkue
Naiset (6): Oona Kaikkonen Koovee, Anni Mäki-Hokkonen Espoon Suunta, Eeva-Liina Ojanaho Ounasvaaran Hiihtoseura, Virna Pellikka Hiidenkiertäjät, Elli Punto Espoon Suunta, Heta Virkajärvi Jämsän Retki-Veikot. Varalla: Emmi Virtala Pargas IF.
Miehet (6): Rauli Aho Valkeakosken Haka, Florian Fritzen Lynx, Joona Hirvilahti Vehkalahden Veikot, Vinski Malinen Navi, Rasmus Töyrylä Kymin Suunnistajat, Aapo Virkajärvi Jämsän Retki-Veikot. Varalla: Jussi Ankelo MS Parma.

18- ja 16-v. EM-joukkue
Tytöt 18-v. (4): Elli Kyläkoski Turun Suunnistajat, Venla Lehtonen MS Parma, Anni Mäki-Hokkonen Espoon Suunta, Lotta Nivukoski Lapuan Virkiä. Varalla: Kiia Kuusikko SK Pohjantähti.
Pojat 18-v. (4): Florian Fritzen Lynx, Joona Hirvilahti Vehkalahden Veikot, Rasmus Töyrylä Kymin Suunnistajat, Aapo Virkajärvi Jämsän Retki-Veikot. Varalla: Eemil Koskinen Valkeakosken Haka.
Tytöt 16-v. (4): Anni Jantunen Espoon Suunta, Iida Koskinen Rasti-Nokia, Lotta Laakso Lappeen Riento, Roosa Muukkonen SK Uusi. Varalla: Venla Mennala Hämeenlinnan Suunnistajat.
Pojat 16-v. (4): Topi Hyytiäinen Kangasala SK, Eetu Närhi Anttolan Urheilijat, Joakim Savinainen Rasti-Kurikka, Veeti Viippola Sotkamon Jymy. Varalla: Sisu Tyni Vehkalahden Veikot.

JEC-joukkue
Naiset 20-v. (6) Oona Kaikkonen Koovee, Eeva-Liina Ojanaho Ounasvaaran Hiihtoseura, Virna Pellikka Hiidenkiertäjät, Elli Punto Espoon Suunta, Heta Virkajärvi Jämsän Retki-Veikot, Emmi Virtala Pargas IF. Varalla: Iida-Emilia Kaiponen Kalevan Rasti.
Miehet 20-v. (6): Rauli Aho Valkeakosken Haka, Jussi Ankelo MS Parma, Eemil Koskinen Valkeakosken Haka, Vinski Malinen Navi, Hannes Nikkinen Hiidenkiertäjät, Daniel Rautio Espoon Suunta. Varalla: Jesper Donner OK77.
Tytöt 18-v. (4): Elli Kyläkoski Turun Suunnistajat, Venla Lehtonen MS Parma, Anni Mäki-Hokkonen Espoon Suunta, Lotta Nivukoski Lapuan Virkiä. Varalla: Kiia Kuusikko SK Pohjantähti.
Pojat 18-v. (4): Florian Fritzen Lynx, Joona Hirvilahti Vehkalahden Veikot, Rasmus Töyrylä Kymin Suunnistajat, Aapo Virkajärvi Jämsän Retki-Veikot. Varalla: Akseli Pesu Valkeakosken Haka.