EsSu Jukolassa – naisille historiallinen saavutus

Lakia-Jukola juostiin Kauhavalla 15.-16.6.24. Kilpailukeskus oli lentokentällä ja teltta-alueita lukuun ottamatta kaikki toiminta oli asfaltilla. Rankkasateellakin tämä kilpailukeskus ja myös pysäköinti olisivat toimineet hyvin. Kilpailun järjestäjinä olivat Kauhavan Wisa ja Lapuan Virkiä. Espoon Suunnasta osallistui kisaan 19 naisten joukkuetta ja 10 miesten joukkuetta. Lisäksi seuran veteraaninaisten eLadies-porukka osallistui Jukolan yöhön kolmella joukkueella ja Essun nuoret naiset lähtivät kahdella seitsikolla Jukolaan eladiesJr-joukkueina. Essulaisia oli mukana myös talkoohommissa, esimerkiksi Essun kahvilatoiminnan peruspilarit Marika Lappi ja Maija Olkkonen-Seppo olivat useamman päivää talkoilemassa.

Venlojen viesti oli jännittävää seurattavaa. Kakkosjoukkueen Elli Punto toi viestin sijalla 11 vain 1:28 kärjestä. Ellin osuus sujui mainiosti. ”Oli kiva päästä juoksemaan aloitusosuus. Ei tullut isompia virheitä, joten olen tyytyväinen suoritukseen. Muista suunnistajista sai apua matkalla, mutta omiakin reitinvalintoja sai tehdä”, kertoo Elli. Ykkösjoukkueen Hanne Hilolle osui pidempi hajonta ja hän vaihtoi sijalla 18, 2:37 kärkeen. Hanne kertoi tehneensä varman perussuorituksen, tavoitteena oli vaihtaa hyvällä sijalla ja pienellä erolla kärkeen. ”Yksi pieni virhe tuli alun hajonnoilla, tosi moni muukin teki siinä virheitä. Kun omalle hajonnalle oli menossa yksin, niin helposti siinä vetäytyikin muiden mukana väärälle hajonnalle. Ratamestarit olivat siinä onnistuneet”, kertoo Hanne. Hän seurasi muutenkin erityisellä mielenkiinnolla juuri ratamestarien onnistumista, koska on kiinnostunut ratamestarityöskentelystä tulevaa Espoo-Jukolaakin silmällä pitäen. Kolmosjoukkuekin vaihtoi alle 40 sijalla kun Liisa Raasakka toi viestin sijalla 37. Samaisilla alkupuoliskon hajonnoilla myös Liisalle tuli virhettä. ”Ensimmäistä pummia tehdessä Hanne pelasti vielä isommalta virheeltä huikkaamalla ohi juostessaan missä oikea rasti oli. Tein pian sen jälkeen omaa huolimattomuuttani vielä toisen virheen, joten jouduin lopulta juoksemaan loppuradan paikoin aika yksin kun hyvät veturit olivat jo karanneet”, Liisa kertoo.

Elli juoksi mainion aloitusosuuden.
Kuva: SSL/Timo Mikkola

Hanne tuo viestiä avausosuudelta Dominikalle.
Kuva: SSL/Timo Mikkola

Kakkososuus oli pituudeltaan 7,9 km. Essun ykkösjoukkueen Dominika Mero ja kakkosen Anni Mäki-Hokkonen juoksivat miltei koko matkan hieman top10 ulkopuolella. Aivan lopussa rastilla 17 Dominikalle tuli virhe, joka pudotti ykkösjoukkueen vaihtosijalle 19, 6:58 kärjestä. Anni toi viestin sijalla 13, 4:30 kärjestä. Anni kertoo olleensa jännittävässä paikassa kun Elli toi viestin niin korkealla sijalla. Heti ykköselle Anni otti hieman huonon reitinvalinnan, mutta sen jälkeen osuus sujui hyvin. ”Olin tyytyväinen ja joukkueen sijoitus oli superhyvä”, toteaa Anni. Kolmosjoukkueen kakkososuudella oli keväällä Essuun liittynyt Lydia Mårtenson. Hän toi kolmosjoukkueen viestin sijalla 50 ja 11:13 kärjestä. Lydia kertoo, että oma osuus meni ihan ok, mutta juoksu ei kulkenut ihan odotettua vauhtia. ”Suunnistaminen sujui kyllä hyvin, minkä huomasin kun sama suunnistaja ohitti minut jo viidettä kertaa osuuden aikana”, sanoo Lydia.

Lydia tulossa vaihtoon.
Kuva: SSL/Timo Mikkola

Kolmannelle osuudelle lähtivät ykkösjoukkueesta Emmi Markki ja kakkosesta nuori, vasta 15-vuotias Anni Jantunen. Hänelle tämä olikin ensimmäinen Venlojen viesti. Emmille sattui alussa pari hajontoihin liittyvä virhettä. Radan loppuosa sujui mainiosti ja hän vaihtoi sijalla 25 eli palkintosijoilla oltiin vielä. Emmi ei kuitenkaan ollut tyytyväinen suoritukseensa. ”Alussa tuli iso virhe ja sen jälkeen oli vähän vaikea saada omaa tekemistä sujumaan. Kokonaisuudessaan oli kuitenkin taas tosi siistiä päästä juoksemaan tuollaisilla sijoilla ja huippujoukkueessa”, Emmi toteaa. Lakia-Jukolasta Emmille jäi kiva fiilis. ”Meillä oli koko viikonlopun ja jo precampilla tosi hauskaa Essun porukalla. Juokseminen yöllä eLadiesJr-joukkueessa kruunasi kyllä viikonlopun”, Emmi kertoo. Anni ei pelännyt isompia nimiä kolmososuudella ja juoksi todella hienosti tuoden kakkosjoukkueen sijalla 12 vaihtoon. ”Pääsin kyllä aika jännään paikkaan juoksemaan ensimmäisen Venlojen viestini. Suunnistus pysyi hyvin kasassa lukuunottamatta yhtä suurempaa virhettä, kun juoksin hiekkatieristeyksen ohi lukiessani seuraavia rastivälejä”, Anni kertoo. Kolmosjoukkueen Maria Määttänen jatkoi Tiomilassa nähtyjä hyviä viestisuorituksia ja nosti joukkueen takaisin sijalle 37.

Akkuriosuudella juoksivat ykkösjoukkueessa Inari Karppinen ja kakkosjoukkueessa Silva Kemppi. Tässä vaiheessa alettiin jännittää, että saako Essu jopa kaksi joukkuetta palkittavien 25 joukkueen joukkoon. Väliajoissa Silva juoksi aika tasaisesti sijoilla 20-21, joten palkintosija vaikutti melko selvältä (lopputulos oli 20.). Enemmän jännitystä toi ykkösjoukkue. Inari juoksi väliaikoihin sijoilla 24-26. Pari kilometriä ennen maalia sijoitus oli vielä 26, mutta varmasti ja nopeasti sujuneen lopun ansiosta Inari toi ykkösjoukkueen maaliin sijalla 25. Essun edustusjoukkueiden hienoa menestystä täydensi sijalle 44 juossut kolmosjoukkue Elisa Viholaisen ankkuroimana.

Silva ja Inari eivät olleet kuitenkaantäysin tyytyväisiä suorituksiinsa. ”Oma kisa ei lähtenyt käyntiin toivotulla tavalla, kun ekalle rastille tuli iso virhe johtuen huolimattomuudesta ja luotin vain liikaa että urat veisi omalle rastille. Muutaman rastivälin jälkeen sain kiinni rytmistä ja loppumatkalle sain seuraa muutamasta joukkueesta, eli loppuosuus sujui hyvin. Harmittaa toki kun muu joukkue onnistui niin hyvin että itse ei pystynyt samaan ja tulos laski. Kokemus oli totta kai taas hieno ja on myös hienoa päästä juoksemaan tosi hyvillä sijoilla näin nuorella joukkueella” kertoo Silva.

Inari lähti ankkuriosuudelle aika jännittyneenä, ovathan suurviestit aivan erityisiä suunnistajille. Pitkällä ykkösvälillä Inari kertoo ehtineensä lukea kartalta yli puolet radasta. Ensimmäiselle rastille tuli kuitenkin Inarin sanoin ”oravapolkumainen” virhe. ”Pakka ei vaan pysynyt kasassa ja oli koko ajan liian kiire” hän kertoo. ”Radan pohjoisosassa Maija Sianoja (MS Parma) sai mut kiinni ja aloin siinä kalliovälirasteja kohti juostessani miettiä, että olinko tietoisesti suunnistanut yhtään rastiväliä kunnolla koko kisassa tähän asti. Olin koko alkumatkan ollut semmoisessa ihme aivosumussa. Päätin siinä kohtaa, että nyt aletaan suunnistamaan. Ja suunnistinkin pohjoisosan rastit tosi hyvin. Kisakeskukseen takaisin päin juostessa alkoi jaloissa tuntua se ettei ole ihan älyttömästi juossut maastossa. Energiaa kyllä löytyi, mutta lihaksisto ei ollut tottunut metsäjuoksuun vielä. Ihan loppurasteilla tein vielä tyhmän virheen, mutta olen tosi tyytyväinen, että sain pidettyä joukkueen palkittavien joukossa. Harmittaa silti, että alussa hävisin sijoja ja se etten saanut pidettyä lopussa Parmaa ja Göteborgia takana. Kokonaisuudessaan olen tyytyväinen koko joukkueeseen, mutta lähdimme kyllä hakemaan parempaa sijoitusta” Inari kertoo. Kolmosjoukkueen ankkuri Elisa oli suht tyytyväinen omaan suoritukseensa. Hän on sairastellut paljon keväällä eikä ehtinyt tehdä kunnollisia treenejä kuin muutaman ennen Jukolaa. ”Suunnistus meni ihan okei ilman isompia virheitä, mutta muiden juoksuvauhti oli aivan liian kova mulle”, Elisa sanoo.

Essun naisten valmennustiimin Erno Puupponen kertoo seuraavaa tämän vuoden Venloista: ”Venlojen osalta joukkuevalinnat olivat positiivisella tavalla haastavat. Parista poissaolosta huolimatta tasaisen vahvoja kandidaatteja löytyi useampaankin joukkueeseen. Edustusjoukkueiden osalta ykkösjoukkueeseen valitsimme kevään viesteissä hyviä suorituksia esittäneet konkarit (21-23 v) kun taas kakkosjoukkue koostui kokonaisuudessan nuorten maajoukkueurheilijoista.

Kevään upea Tiomila antoi varmasti kaikille uskoa ja luottoa mahdollisuuksiimme. Varovaisesti olin itse miettinyt, että 2 joukkuetta palkinnoilla on realistinen tavoite. Siltä osin tavoite siis saavutettiin ja kolmosen sijoitus 50:n joukossa täydensi hyvän kokonaisuuden. Vaikka kokonaisuutena menestys oli hyvä, tuli joukkueille sen verran virheitä, että nälkää ja uskoa jää vielä tuleviin viesteihin.”

Kakkosjoukkue oli paras Essun Venloista. Loppusija 20. Joukkue juoksujärjestyksessä vasemmalta oikealle Elli, Anni M-H, Anni J ja Silva.
Kuva: Ilkka R. Metsälä

Ykkösjoukkueelle palkintosija 25. Joukkue on kuvassa juoksijärjestyksessä vasemmalta oikealle: Hanne, Dominika, Emmi ja Inari.
Kuva: Ilkka R. Metsälä

Kaikkiaan Essun 19 Venlajoukkueesta 18 pääsi hyväksytysti maaliin. Yksi hylkäys tuli toimimattomasta emitistä joukkueella Essu 9. Tuloslistalla Essun joukkueita oli kolme sadan parhaan joukossa, kolme sijoilla 100-200, yksi sijoilla 200-300, kolme sijoilla 300-400, kaksi sijoilla 400-500, kaksi sijoilla 500-600, kaksi sijoilla 600-700, yksi sijoilla 700-800 ja yksi sijoilla 1100-1200.

Espoon Suunta 1 Espoon Suunta 2. Espoon Suunta 3
25. sija. 20. sija 44. sija
1. Hanne Hilo 1. Elli Punto 1. Liisa Raasakka
2. Dominika Mero 2. Anni Mäki-Hokkonen 2. Lydia Mårtenson
3. Emmi Markki 3. Anni Jantunen 3. Maria Määttänen
4. Inari Karppinen 4. Silva Kemppi 4. Elisa Viholainen

Edustusjoukkueiden Venlojen kesä jatkuu monilla Kainuun rastiviikolla, jossa annetaan näyttöjä niin EM-kisoihin, opiskelijoiden MM-kisoihin kuin sotilaiden MM-kisoihinkin. Junnusarjoissa juoksevat molemmat Annit ovat jo Puolassa junioreiden EM-kisoissa, joissa ensimmäinen kisa juostaan ensi sunnuntaina. Elli ja Anni M-H lähtevät kesä-heinäkuun vaihteessa vielä nuorten MM-kisoihin Tsekkeihin. Heinäkuun lopulla Lapland O Weekillä nähdään myös Essun naisia samoin kuin Ruotsin Oringenillä.

Seurateltoilla pidettiin iltakahdeksan aikaan jo perinteeksi muodostunut seuratapaaminen. Tarjolla oli kahvin ja muiden juomien lisäksi pientä makeaa ja suolaista purtavaa, jota seuralaiset olivat tuoneet. Seurateltoilla oli erityisen mukava tunnelma senkin vuoksi, että ennen tapaamista oli ollut naisten viestin palkintojen jako, jossa kaksi Essu-joukkuetta oli palkinnoilla. Teltoilla muisteltiin, että tämä taisi olla ensimmäinen kerta, kun seuralla on kaksi joukkuetta 25 parhaan joukossa. Myöhempi tarkastelu tulosarkistosta todentaa tämän. Vuonna 1993 Paimiossa ykkösjoukkue oli hienosti 13. ja kakkosjoukkue 27 ja kolmonenkin vielä sadan joukossa 66. Mutta 25 parhaan joukossa kahden joukkueen voimin tämä oli ensimmäinen kerta. Paras sijoitus Venloissa Essulla on 13, joka on saavutettu kaksi kertaa. Paimion lisäksi Salo-Jukolassa 2006 ykkösjoukkue oli 13. Lakia-Jukola oli myös ensimmäinen, jossa Essulla oli kolme Venla-joukkuetta top50:ssä. Moni edustusjoukkueiden venloista oli kuitenkin jollain lailla tyytymättömiä omiin suorituksiinsa, joten joukkueilla olisi ollut potentiaalia jopa parempaan.

Essun baari aukesi lauantai-iltana seuratapaamisen aikoihin ja palveli juoksijoita koko yön. Inari on valmistautumassa eLadiesJr ykkösjoukkueen kakkososuudelle.
Kuva: Timo Erkkilä

Jukolan viestin avaus oli jälleen komeaa katseltavaa. Kuvan etuosassa oikealla näkyy ykkösjoukkueen aloittaja Anton Kemppi numero 39 rinnassaan.
Kuva: SSL/Timo Mikkola

Jukolan yöhän starttasi 10 Essu-joukkuetta. Ykkösjoukkueen aloittajalle Anton Kempille sattui valitettavasti hieman huonompi päivä tai siis yö. Kvarken-viestissä hyvin juossut Anton juoksi ensimmäiseen väliaikaan vasta sijalle 265, mutta onnistui kuitenkin nostamaan tätä sijaa ylöspäin ja toi viestin vaihtoon sijalla 169, 11:25 kärjestä. Anton toteaa lyhyesti, että olo oli huono ja suoritus myös, ensi vuonna sitten paremmin. Pimeimmälle osuudelle lähti seuran ykköstykki Lari Pernu, joka nosti Essun sijalle 80. Kärki oli tässä vaiheessa 18:05 edellä.

Topias Kemppi oli kolmososuudella. 13,3 kilometrin pituinen osuus sujui Topiakselta hyvin ja joukkueen sijoitus nousi taas parikymmentä sijaa ollen nyt 69. ”Joukkueena ei tänä vuonna onnistuttu yhtä hyvin kuin viime vuonna. Oma osuus kulki ihan kivasti vaikka virheitäkin tuli. Tunnelma oli Jukolan kesäyössä jälleen kerran uskomattoman hieno”, Topias kertoo.

Topias Kemppi kolmososuudella.
Kuva: SSL/Timo Mikkola

Nelososuudella Rinat Gabitov teki tarkkaa työtä ja nosti sijoitusta yhdellä. Nyt ykkösjoukkue oli sijalla 68. Rinat kertoo seuraavaa osuudestaan: ”Kaiken kaikkiaan osuus sujui ihan ok. Suurimman osan matkasta onnistuin juoksemaan itselleni erinomaisella vauhdilla ja pystyin ottamaan kiinni edellä juoksevaa letkaa, mutta sitten tein ison virheen suoalueella”. Rinat kiittää valmentajia hyödyllisestä ennakkovalmistautumisesta ja kartan sekä maaston etukäteisanalysoinnista. ”Tämä auttoi minua paljon etenkin suunnistuksen ja vauhdin rytmittämisessä”, Rinat toteaa.

Vitososuudelle lähti Mikko Määttälä, joka jatkoi joukkueen varmaa suoritusta ja vaihtoi sijalla 63. Viime vuonna samassa kohtaa ykkösjoukkue oli sijalla 31, joten takamatkalla oltiin viime vuoteen verrattuna. Mikon suoritus oli kuitenkin varsin hyvä ja osuustulos mainio 46.

Daniel Rautio pääsi juoksemaan 13,2 kilometrin pituisen kutososuuden täysin valoisassa. Sunnuntaiaamuyö oli sateeton, mutta hieman viileä. Daniel toi viestin ankkuriosuuden juosseelle Anssi Vesannolle sijalla 66. Daniel ei ollut tyytyväinen suoritukseensa. ”Oma osuuteni epäonnistui, fyysisesti oli hyvä aamu, mutta suunnistuksessa ei ollut ollenkaan päätä mukana. Haastavilla alueilla kompassin käyttö unohtui ja virheiden jälkeen en saanut korjattua tilannetta”, Daniel kertoo. Pienissä ongelmissa oli samalla osuudella ilmeisesti myös IFK Lidingö SOK:n Jonatan Graversen, jonka kanssa Daniel kertoi pitäneensä alkuradasta ihan kunnollisen tuumaustuokion.

Anssi lähti hirmuiseen takaa-ajoon ja onnistuikin varsin mainiosti ollen ankkuriosuuden osuusajoissa 40. Tämä tuotti Essun ykkösjoukkueella sijan 62. Joukkue oli lopulta 1:17:47 Jukolan voittanutta Stora Tunaa jäljessä. Näin Anssi kertoo ankkuriosuuden juoksemisesta: ”Heräsin keittelemään kahvia 02.50, ja aamiaista syödessäni katselin väliaikoja miten homma etenee. Niistä pystyi päättelemään varsin hyvin mikä tulisi olemaan pelin henki ankkuriosuudella. Läksin kisapaikalle päin, ja siellä hörpin vielä kupin kahvia ja rupesin laittamaan rauhassa kenkiä jalkaan. Omalta osalta ensimmäinen Jukolan ankkuriosuus tiedossa, ja fiilis sekä vire tuntui ihan hyviltä.

Verkalla näin muutamia vanhoja kavereita joita en ollut nähnyt aikoihin, ja kuulumisten vaihdon jälkeen menin vaihtoalueelle. Verkalla tuntui ihan hyvältä, ja tiesin suunnilleen kenen kanssa metsään pääsisin. Daniel vaihtoi ja ei muuta kun kohti koota. Menin melko reipasta vauhtia koolle, silti Freidig SPK ja Anga (Angelniemen Ankkuri) meni ohi. Metsässä kaverit piti edelleen hyvää kyytiä, ja alku sujui hyvin. Ekan väliajan jälkeen siirryin vetämään, ja edettiin Angan kanssa pitkät pätkät samaa matkaa. Freidig vilahteli joskus siellä täällä, selkeästi eri hajonta yhteisen alun jälkeen. Ankkurien putkipätkällä oli nautinnollista mennä rauhassa lähes tyhjässä metsässä, juuri ketään ei näkynyt eikä uraa ollut.

Päätin ottaa yhden geelin juomarastilla, ja siitä alkoikin taas selvästi hajonnat. Hiekkakuopille mennessä ehkä aavistuksen turhan suoraviivaisesti, mutta kuitenkin hyvin. Polkua olisi päässyt kovempaa. Hiekkakuoppahässäkän jälkeen meinasi mennä isosti metsään kun ajauduin helpossa paikassa väärän lammen rantaan. Aikatappiota reilusti yli minuutti. Sen jälkeen taas homma toimi, mutta Angan Mäkelä otti paremman uran toiseksi viimeiselle, ja sai ehkä neljän-viiden sekunnin eron. Vikalle tullessa ero oli ehkä sama. Loppusuoralla sain vielä kirin päälle, mutta eroa jäi yksi sekunti Angan hyväksi.

Kisa ei mennyt joukkueena aivan pelikirjan mukaisesti, ja jokaiselle taisi tulla joku virhe. Yhtä kaikki fiilis säilyi hyvänä, ja sekä edeltävinä päivinä että kisan aikana oli hyvä tekemisen meininki. Onnittelut vielä naisten joukkueille onnistumista monen joukkueen voimin”.

Miesten valmennustiimistä Petri Vesanto kommentoi kisaa seuraavasti: ”Essun miesten edustusjoukkueiden valmistautuminen Jukolaan sujui hyvin. Ensimmäiset maastotyyppianalyysit tehtiin jo kauan sitten ja Fricisin kisaennakot täydensivät niitä mukavasti. Maaston ja kilpailun luonne oli hyvin selvillä ja kun kevään Viestiliigakilpailuista kaksi oli Pohjanmaalla, tarjoutui niissä ja niiden yhteydessä hyvä mahdollisuus tutustua pohjanmaalaiseen maastoon 2,5 m käyrävälisillä kartoilla.

Tänä vuonna onnistuttiin myös järjestämään 3 päiväinen valmistautumisleiri tyyppimaastoissa juuri ennen Jukolaa. Kisan erikoispiirre oli tavanomaista voimakkaampi rytmitys, jossa polkujuoksu, helppo suunnistus ja tarkasti suunnistettavat hitaammat kohdat vuorottelivat koko kisan ajan. Lisäksi maaston tasaisuus teki paikoin suunnistuksesta vaativaa. Kompassia tarvittiin huomattavasti enemmän kuin meillä kotimaastoissamme Espoossa.

Essun miesten ykkönen lähti hakemaan parannusta viime vuoden sijaan 39, mutta valitettavasti avausosuudella ero kärkeen kasvoi suureksi ja kakkososuudelle jouduttiin lähtemään reilusti kärjen takana. Lari ja Anssi saivat kumpikin erittäin hyvän henkilökohtaisen onnistumisen. Kolmas erityismaininnan ansaitseva mies on kisassa debyyttinsä Jukolan ykkösjoukkueessa tehnyt Mikko Määttälä. Lopputuloksena saavutettu sija 62 oli tietysti joukkueelle pettymys, mutta ensi vuonna sitä parannetaan reilusti. Kakkosjoukkueen kilpailu sujui suunnilleen ennakkoajatuksen mukaisesti ja joukkue sijoitus oli 117.  Kakkosjoukkueen miehistä erityismaininnan ansaitsee viime vuosina pääasiassa sprintteihin keskittynyt Alvar osuussijoituksellaan 34.

Tunnelma edustusjoukkueissa ja valmentajien kesken oli hyvä ja kannustava, ja järjestelyt sujuivat hyvin ja vahinkoja ja loukkaantumisia ei tapahtunut.”

Espoon Suunta 1 Espoon Suunta 2.
62. sija. 117. sija
1. Anton Kemppi 1. Dmitrii Iurev
2. Lari Pernu 2. Juho Noponen
3. Topias Kemppi 3. Mikko Tervakangas
4. Rinat Gabito 4. Aarne Kemppainen
5. Mikko Määttälä 5. Alvar Palmen
6. Daniel Rautio 6. Miika Vehmas
7. Anssi Vesanto 7. Mikael Rautio

Essun miehissä oli yksi joukkue sijoilla 1-100 ja yksi joukkue sijoilla 100-200. Sijoilla 200-300 oli kaksi joukkuetta, sijoilla 300-400 yksi joukkue, sijoilla 400-500 yksi joukkue, sijoilla 600-700 yksi joukkue, sijoilla 800-900 kaksi joukkuetta. Miesten joukkueissa legendaariselle Essu ysille tuli valitettavasti hylkäys.

Essun naiset tuntuvat olevan kovassa kunnossa sillä moni osallistui myös Jukolan viestiin. eLadiesJr ykkösjoukkue saavutti Jukolassa sijan 237. Kokonaan naisista koostuvista joukkueista edelle juoksi vain NTNUI:n naistiimi. eLadiesJr 1 jätti taakseen niin Nostalgiamiehet kuin kaikki muutkin Essun miesten joukkueet paitsi joukkueet 1-3. eLadiesJr:n ankkuri Liisa Raasakka juoksi kovan osuussijoituksen 113 (toiseksi paras essulaisista). Toki joukkue lähti yhteislähdössä ja maastossa oli runsaasti uria hyödynnettäväksi. Liisa kertoi yhteislähdön alun olleen odotetusti hektinen. ”Pääsin kuitenkin yllättäen vetämään letkaa eli ns. etupeesamaan miltei koko osuuden ajan. Urista oli luonnollisesti hyötyä ja koodeja huudeltiin ahkerasti. Jukolassa juoksemisen pääpointti eladiesJr:llä oli kuitenkin pitää hauskaa kavereiden kanssa”, kertoo Liisa. Inari Karppinen pimeällä kakkososuudella juoksi myös varsin hyvin vaikka ei kuulemma ottanut kisaa edes ihan täysillä.

Lauantai-illan lentonäytös yllätti ryhmäkuvaan valmistautuvat eLadiesJr-joukkueet. Ilmavoimien virallisen taitolento-osasto Midnight Hawksin esityslento sekä näkyi että kuului kilpailukeskuksessa.

Ensi vuonna Jukola juostaan Mikkelissä 14.-15. kesäkuuta.

Jukolan ja Venlojen tuloksia voi tarkastella täältä:
https://online.jukola.com/tulokset-new/fi/
GPS-pallukoita voi seurata täällä (Essun joukkueista naisten ykkönen oli GPS-seurannassa):
https://www.tulospalvelu.fi/gps/