Espoon Suunta menestyi jälleen Nuorten Jukolassa

Nuorten Jukola järjestettiin jo 39. kerran. Tällä kertaa kilpailukeskuksena toimi Loimaan Virttaankankaalla sijaitseva Alastaro Circuit. Maasto oli tasaista, erityisen nopeakulkuista kangasta ja moottoriradalla käynnissä olleet moottoripyörien harjoitusajot antoivat taustaäänen koko tapahtumalle. EsSu oli valmistautunut tapahtumaan hyvin. Jo viime syksynä eGroupJr harjoitusryhmän kauden 2024 aloitusleiri pidettiin alueen harjoitusmaastoissa. Keskeisenä oppina leiriltä saatiin vaade kovaan juoksuvauhtiin. Tätä onkin harjoiteltu jo talven juoksuharjoituksissa. Kilpailua edeltävällä viikolla käytiin tekemässä suunnistusharjoitus vastaavassa maastossa Rajamäellä suurella osanottajaporukalla. Loppusilauksen antoi valmennusjohdon keräämä kisaennakkopaketti, jossa ratojen kulkua alueella ennakoitiin järjestäjän antamien tietojen pohjalta.

Espoon Suunnan keskeinen tavoite oli olla Nuorten Jukolan suurin seura ja tuo tavoite täyttyi jo kilpailun alkaessa. Kahdeksalla joukkueella ja yli 50 nuorella suunnistajalla EsSu oli selkeästi tapahtuman suurin seura! Muutaman sairastapauksen johdosta yksi joukkueista jäi parin osuuden verran vajaaksi, mutta tämänkin joukkueen nuorille jäsenille kertyi hyvää oppia isojen kisojen tunnelmasta. Muut seitsemän joukkuetta onnistuivat seuran toisessa tavoitteessa eli puhtaassa hyväksytyssä suorituksessa.

Varsinaiseen kisaan EsSun ykkösjoukkue starttasi numerolla 1 puolustaen edellisen vuoden voittoa. Avausosuudella Anni Jantunen näytti muille kantapäitä jo heti ensimmäisiltä rasteilta alkaen. Vaihtoon Anni tuli lähes minuutin etumatkalla seuraaviin. Toisella osuudella Eero Martomaa jatkoi hyvää menoa. Vaikka pari takaa-ajajaa Eeron saavuttikin, tuntuma kärkeen oli vaihdossa välitön. Kolmannella osuudella, jossa ei ollut hajontoja, Viljami Veikkola teki yhden osuuden nopeimmista suorituksista ja jätti seuraavat joukkueet lähes neljän minuutin takamatkalle. Neljänneltä osuudelta Miina Kankaanpää tuli edelleen kärjessä vaihtoon. Ero toisena tulleeseen Suunta Jyväskylään oli puolen minuutin luokkaa. Viidennellä osuudella Juuso Laininen teki puhtaan suorituksen. Suunta Jyväskylä nousi kuitenkin tässä vaiheessa viestin johtoon, pitäen johdon aina kisan maaliin saakka. Espoon Suunnan Anni Mäki-Hokkonen ja Aarne Kemppainen hoitivat osuutensa vakuuttavasti tuoden EsSun toisena joukkueena maaliin. Tämä oli neljän vuoden sisällä jo neljäs sijoitus kahden parhaan joukkoon.

Myös Essun muut joukkueet menestyivät hyvin ja erityisen onnistuneita suorituksia nähtiin kaikissa joukkueissa. Kakkosjoukkue oli sijalla 25 ja kolmosjoukkue sijalla 39. Myös muut joukkueet menestyivät vertailuissa muiden seurojen vastaaviin joukkueisiin erinomaisesti. Hyvällä syyllä voidaankin todeta, että EsSu on yksi Suomen johtavista suunnistuksen junioriseuroista.

Nuorten Jukolan kanssa samassa viikonlopussa järjestetään myös valtakunnallinen Kompassi-tapahtuma sekä Inov8-liigan finaali. Ja etenkin kaksipäiväisissä suunnistusreissuissa tärkeä osa on myös majoittuminen ja rento puuhastelu yhdessä muiden kanssa. Kisareissussa kun on vapaata aikaa, niin tutustuu uusiin kavereihin ja saa viettää aikaa jo ennestään tuttujen kanssa – vaikka pelaamalla rantalentistä!

Ensi vuonna kisaamista jatketaan Jämsässä, varmasti useiden joukkueiden voimin!