eBlogi kirjoituksia

 • Tervetuloa juhlistamaan kolmikymppistä Essua! 5.9.2018

   

              Suunnistuspaidat pyykkiin ja juhlavaatteet ylle, sillä

        Espoon Suunta täyttää 30 vuotta 

               la 27.10.18 klo 15-22 Nuuksion Majalla (Nuuksion kuja 2)

  Ohjelmassa palkintojenjakoa, viihdyttäviä ohjelmanumeroita, musiikkia sekä buffet-ruokailu.

  Mikäli sinulla ja/tai kavereillasi on ohjelmaideoita, ota yhteyttä Johannaan (johanna.kemppi@kolumbus.fi).

  Pokaalijahdin palkintojenjako tapahtuu eri tilaisuudessa.

  Ilmoittautumiset myclubiin 22.10. mennessä. 

   

   

  Continue reading →
 • Kannustavin seura osoitti mahtinsa Nuorten Jukolassa! 27.8.2018

  Nuorten Jukola kisattiin tänä vuonna Saarijärvellä, Keski-Suomen maakunnassa. Järjestyksessään 33. Nuorten Jukolassa Espoon Suunnalla oli tänä vuonna mukana peräti seitsemän joukkuetta eli yhteensä 49 juoksijaa! Vaikka suunnistaja ei sadetta säikähdäkään, toi aurinkoinen hellesää varmasti positiivisen vireen jokaisen suunnistajan tekemiseen.

  Matkaan lähdettiin perjantaina 17.8. Essun majalta Espoon Puolarmaarista Nico & Riku Kerkolan Kartalla-kappaleen säestämänä, joka oli tullut tutuksi myös viimeisestä NuJu viestiharjoituksesta. Bussi suuntasi tiensä kohti Jyväskylää ja Peurungan kylpylähotellia, jonne saavuttiin iltakahdeksan aikoihin. Essun nuoret suuntasivat verryttelylenkille läheiseen kangasmetsään ja sen jälkeen oli kevyen iltapalan vuoro.  Vielä illalla suurin osa nuorista lähti kylpylän sijasta viereiseen Peurunka-järveen virkistäytymään, mikä kertoo nuorten upeasta yhteishengestä ja aktiivisesta elämänasenteesta!

  Kisa-aamu alkoi monipuolisella buffetaamiaisella, jonka jälkeen bussilastillinen Essulaisia suuntasi kohti Nuorten Jukolan kilpailukeskusta Saarijärvelle. Perillä pystytettiin seurateltat, pidettiin joukkuepalaverit ja otettiin joukkuekuvat. 49 reipasta nuorta suunnistajaa samassa kuvassa sinikeltavalkoisessa paidassa on vaikuttava näky!

  Vaikka metsässä ei yleisöä olekaan, ei Essussa ulkonäköä unohdeta! Kasvomaalaukset ovat tärkeä osa jokaista Nuorten Jukolaa, ja ne loistivat sekä nuorten että huoltajien kasvoilla!

    

  Viesti alkoi lauantaiaamuna 18.8. kello 11.30, jolloin 65 joukkuetta ampaisi metsään. 7-osuuksisessa viestissä nähtiin upeita suorituksia seuran jokaisessa joukkueessa. Yhteenveto viestistä on omaa luokkaansa: Espoon Suunnan ykkös-, kakkos- ja kolmosjoukkue olivat kaikki 20. parhaan joukkueen sisällä. Ykkösjoukkue oli toinen, kakkosjoukkue kahdeksas ja kolmosjoukkue 20. Mikä hienointa, 49 Essun juoksijaa sai hyväksytyn suorituksen eli kaikki joukkueet tulivat hyväksytysti maaliin.

  Yksi Espoon Suunnan kilpailullisista tavoitteista on olla kannustavin seura, mikä ei varmasti jäänyt keltään paikalla olleelta huomaamatta. Essussa kannustettiin ja tuettiin toinen toisia läpi kisan: Kisaan lähteviä tsempattiin, yleisörastilla käyviä kannustettiin ja loppusuoralla olivat lähes kaikki Essun joukot hurraamassa maaliin tulevia. Kaikkia joukkueita kannustettiin täysillä – jopa seuran seitsemännen joukkueen ankkuri saatettiin maaliin Essun lippujen ja beachflagien ympäröimänä!

                                                                       

  Viimeisten juoksijoiden käytyä viereisessä lammessa uimassa, suuntasi bussi jälleen kohti Espoota. Bussi pysähtyi huoltoasemalla puoleksi tunniksi, jolloin oli mahdollisuus ostaa pientä välipalaa – osalle nuorista tämä tosin merkitsi hampurilaisaterian ostoa matkalle mukaan J. Loppumatka sujuikin rattoisasti ratoja piirrellessä, musiikkia kuunnellessa ja kaverien kanssa aikaa viettäessä.

  Tärkein tavoite Nuorten Jukolan kisareissulla oli, että kaikilla on matkalla kivaa. Matkanjohtajan kysyessä matkan lopuksi ”No, olikos teillä kivaa?”, huudahtivat nuoret yhteen ääneen ”JOOO!!!”.  

                                                                                                                                            Teksti: Leevi Väisänen

                                                                  

   

   

   

  Continue reading →
 • Syksyn seura-asutilaus on avattu – viimeinen tilauspäivä 9.9. 26.8.2018

  EsSun asutilaus on avattu Trimtexin verkkokaupassa. Tässä tilauksessa on mahdollista tilata vain suunnistusasua (Speed paita, Extreme housut, trikoot) ja Trainer juoksuasua. Täydellisempi valikoima jälleen alkuvuoden seura-asutilauksessa. Lisätietoja tuotteista ja tilauksen tekemisestä löydät EsSun sisimmästä. Tilausikkuna sulkeutuu sunnuntaina 9.9. ja jokaisen tulee tehdä tilaus viimeistään siihen mennessä. Asut maksetaan tilauksen teon yhteydessä ja toimitetaan postilla suoraan tilaajille arviolta viikolla 42/2018.

  Lisätietoja ja EsSun sisimmän tunnuksen saa Saaralta (050-9664831,) saara.mahlamaki(at)gmail.com.

  Continue reading →
 • Pääkaupunkiseudun nuorten sarjakilpailu ja Espoon Suunnan pokaalijahti 29.8.2018 24.8.2018
  Tervetuloa pääkaupunkiseudun nuorten sarjakilpailuun ja Espoon Suunnan pokaalijahtiin!

  Pääkaupunkiseudun nuorten sarjakilpailut ovat tarkoitetut Espoon, Helsingin, Kirkkonummen ja Vantaan suunnistusseurojen nuorille. Niiden päätarkoituksena on antaa kilpailutuntumaa seuran harjoitusten jälkeen kohti isompia kilpailuja. Ne tarjoavat myös hyvän harjoitusmahdollisuuden ja kilpailun maastoissa, jotka soveltuvat hyvin nuorisosuunnistukseen.

  Paikka:

  Vanttilan koulu, Nissintie 2. Pysäköinti läheisillä parkkipaikoilla opastuksen mukaan.

  Aika:

  Maastoon pääsee klo 17.30 – 19.00 välisenä aikana.

  Ilmoittautuminen:

  Tapahtumaan voi ilmoittautua paikan päällä. Tulospalvelun nopeuttamiseksi toivomme kuitenkin ennakkoilmoittautumista  tästä

   

  Huom! Ennen maastoon lähtöä myös ennakkoilmoittautuneiden on käytävä kuittaamassa paikalle saapumisensa ilmoittautumispisteessä!

  Kilpailu:

  Kilpailu on metsäsuunnistusta tavallisella suunnistuskartalla (mittakaava 1:10 000, käyräväli 5 m). Rastimääritteet on painettu karttoihin, ei erillisiä irtomääritteitä.

  Sarjat:

  H/D16, H/D14, H/D14L, H/D12, H/D12TR, H/D10, H/D10RR, H/D8RR

  Saattaja/parisarjoissa (S-8, 10, 12, 14, 16) samat radat kuin kilpasarjoissa, mutta radalle saa lähteä parin tai saattajan kanssa.*( Huom. H/D 16 vain EsSun sisäinen pokaalijahti)

  Ennen lähtöä:

  Ennen maastoon lähtöä ilmoittaudu kilpailukeskuksessa. Ennakkoilmoittautuneille on oma jono, HUOM! varmistathan että lapsi juoksee samalla Emit-kortilla, jonka olet antanut ennakkoilmoittautumisessa, muuten ennakkoilmoittautumisesta ei ole apua järjestäjille. Omalla Emit-kortilla suunnistaville, jotka eivät ole ennakkoilmoittautuneet on oma jononsa, jossa suunnistaja merkitään metsään lähteväksi. Ilman omaa Emit-korttia suunnistaville on vielä kolmas jono, jossa ilmoittaudutaan ja josta saa emit-kortin lainaksi. Huomioikaa että lainattavia emit-kortteja on rajallisesti, joten niitä voi joutua odottamaan hetkisen, jos kaikki ovat käytössä.
  Muista palauttaa lainaamasi emit-kortti tulospalveluun metsästä tultuasi! Maastoon voi lähteä myös ilman ajanottoa. Tällöinkin suorituksesta saa osanottomerkinnän.

  Toiminta lähdössä:

  Maastoon saa lähteä vapaassa järjestyksessä, kisassa ei ole lähtölistaa eikä kilpailunumeroita. Huomioikaa sarjakohtaiset jonot niin metsään lähtö sujuu jouheammin.

  Lähtö on jaettu sarjojen mukaan karsinoihin.

  Ensimmäisessä (3 minuuttia lähtöön) karsinassa voi tutustua RR (rastireitti), TR (tukireitti) ja 10-sarjan suoran ratoihin. Muille sarjoille näkyy kisakartta, johon on merkitty K-piste. Kaikki kartat on suunnattu maaston mukaan. Paikalla on ohjaajia, jotka neuvovat karttojen luvussa.

  Toisessa karsinassa (2 minuuttia lähtöön) RR-/10-sarjalaiset saavat oman karttansa ja RR-sarjalaisille annetaan pieni opastus. TR-sarjalaisille karsinassa on mallikartta, jossa näytetään rata. Muille sarjoille karsinassa on mallikartta, johon on merkitty K-piste.

  Kolmannessa karsinassa (1 minuutti lähtöön) 12- ja 14-sarjalaiset saavat ottaa kartan karttaämpäristä.

  Lähtö:

  16-sarjalaiset saavat ottaa kartan karttaämpäristä lähtöhetkellä. Emit-kortti nollataan, kilpailuaika lähtee käyntiin, kun kortti nostetaan lukijasta.

  Suluissa olevat ajat ovat ohjeellisia. Niistä voidaan joustaa lähtijämäärän sekä yksittäisen kilpailijan valmiuden mukaan.

  Yllä oleva karsinajako on muutoin samanlainen kuin virallisissa kisoissa, mutta ensimmäisen karsinan jälkeen niissä on vielä lähtöajan ja kilpailunumeron tarkistuskarsina ja sen jälkeen emit-kortin nollauskarsina. Eli kun olet käynyt kokeilemassa kisaamista tässä kisassassa, voit hyvillä mielin lähteä kisaamaan muuallekin – toiminta on samanlaista, vain pari karsinaa tulee väliin!!!

  Radalla:

  RR – rastireittirata, jossa rastit ovat viitoituksen varrella. Radalla mahdollista oikaista viitoitukselta rastiväleillä. Rastit merkitty RR1, RR2…

  TR – tukireittirata, jossa rastit ovat hieman sivussa viitoitukselta. Radalla mahdollista oikaista viitoitukselta rastiväleillä. Rastit on merkitty kartan rastimääritteissä olevilla rastikoodeilla.

  Suorat radat – ikäryhmän tasoiset radat, joilla ei ole viitoitusta. Rastit on merkitty kartan rastimääritteissä olevilla rastikoodeilla.

  H/D14L – sarja, joka on tarkoitettu suunnistusta vähemmän aikaa harrastaneille 13- ja 14-vuotiaille. Rata on lyhyempi ja helpompi kuin H/D14-sarjan normaaliradat. Rastit merkitty kartan rastimääritteissä olevilla rastikoodeilla.

  Maaliintulon jälkeen:

  Maalileimauksen jälkeen palaa ilmoittautumispisteen vieressä olevaan tulospalveluun, jossa toimitsija siirtää emit-korttisi tiedot tuloslaskentaan ja saat tuloslipukkeen. Myös keskeyttäneiden tai ilman ajanottoa suunnistaneiden täytyy käydä ilmoittautumassa maaliin tulleeksi ennen kotiin lähtöä.

  Tulokset:

  Tulokset julkaistaan EsSun nettisivuilla viimeistään torstaina 18. toukokuuta. Kisan aikana  tarjolla myös  tulospalvelu  täällä.

  Continue reading →
 • Essu jälleen toinen Nuorten Jukolassa! 18.8.2018

       

  Essun nuoret olivat jälleen hyvässä iskussa, kun Nuorten Jukola juostiin Saarijärvellä. Kilpailu oli tänä vuonna erittäin tiukka. Essun ykkösjoukkue oli kärkikahinoissa alusta alkaen ja voitosta kamppailtiin ankkuriosuudelle saakka. Lopulta Kouvolan suunnistajat nappasi voiton puolen minuutin marginaalilla. Kolmanneksi sijoittui Lynx.

  Essun ykkösessä juoksivat Topias Kemppi, Kristian Boström, Silva Kemppi, Daniel Rautio, Hanne Hilo, Maria Määttänen & Mikko Tervakangas.

  Essun vahvaa panosta täydensi kakkosjoukkue sijoittuen 8. Joukkueessa juoksivat Olli Tiainen, Emil Laaksonen, Linnea Soikkeli, Juho Noponen, Liisa Raasakka, Ida Haapala & Mikael Rautio.

  Huikean päivän täydensivät Essun kolmonen sjoittuen 20. sekä nelosjoukkue ollen 27.  Essu 5 oli 71. , Essu 6. 95. & Essu 7. 102. Kaikille siis hyväksytyt suoritukset!

  Ensi vuonna Nuorten Jukola juostaan Turussa.

                         

   

  Continue reading →
 • 25 Manna ilmoittautuminen avattu myclubissa 11.8.2018

  EsSu lähtee 25 Mannaan myös tänä vuonna kolmella joukkueella. Ilmoittautuminen on avattu myclubissa, DL su 26.8.  Linkki ilmoittautumiseen. Lisätietoa Saaralta (saara.mahlamaki at gmail.com, 0509664831)

  Continue reading →
 • Tervetuloa yhdeksänteen eCross-tapahtumaan Espoon Leppävaaraan sunnuntaina 2.9.2018. 9.8.2018

  Espoon suunta järjestää Espoon kaupungin sekä Kisakallion urheiluopiston kanssa 2000-luvun alkupuoliskolla merkittäviä massoja liikutelleen eCross polkujuoksutapahtuman uudelleen.  eCrossin-reittien alusta on mukavaa nurmea, soraa, polkuja, niittyä, purua tai metsätietä. Pehmeä alusta takaa pienemmän vammariskin ja luonnollinen ympäristö tuo reitille vaihtelevuutta, mielekkyyttä ja haasteellisuutta, jota ei saavuteta juostessa autojen ja liikenteen keskellä. Reitit kestävät kovemmankin sateen. Valittavana on eri mittaisia ratoja kunnon ja fiiliksen mukaan. Tapahtuma järjestään Espoon Leppävaarassa,  jonne pääset vaikka junalla!  Tsekkaa kisasivut osoitteessa https://ecross.fi ja ilmoittaudu mukaan!

  ps. EsSu:n jäsenet voivat osallistua ilmaiseksi ja ilmoittautumiset suoraan myClubiin!

   

  Tervetuloa jälleen mukaan jatkamaan perinnettä!

  Continue reading →
 • Ori-Estarreja vierailulle 9.8.2018

  Yhdeksän suunnistajaa portugalilaisesta Ori-Estarrejasta tulee Essun vieraiksi ajalle 10-16.8.

  Ori-Estarreja on yksi Portugalin aktiivisimmista suunnistusseuroista ja monet essulaiset ovat suunnistaneet heidän kartoillaan Portugalin keskiosan rannikko- ja vuoristoalueilla.

  He ovat auttaneet Essun talvileirien järjestelyissä ja tulevat nyt vuorostaan meidän vieraiksemme tänne treenaamaan ja osallistuvat myös AM-pitkälle ja -viestiin.

  Ryhmä majoittuu majalla ja yhdellä mökillä Puolarmaarissa. Jututtakaa reippaasti vieraitamme kun käytte majalla ja näette heitä kisoissa ja treeneissä.

  Lisätietoja voi kysellä Petriltä.

  Continue reading →
 • Världens bästa ungdomsklubb hälsar från Ungi! 9.8.2018

   

  Teksti: Liisa, Kerttu, Hanne
  Kuvat: Antti K

  Ungdomens Tiomila eli Ungi järjestettiin tänä vuonna Götenessä, noin neljän tunnin ajomatkan päässä Tukholmasta lounaaseen. Sää suosi meitä ja lämpötila oli yölläkin kylmimmillään vain +17°C.

  Aikaisemmista vuosista oppineena lähdimme tänä vuonna matkaan Turun laivalla, joka saapui Ruotsiin monta tuntia Helsingin laivaa aikaisemmin. Näin meille jäi hyvin aikaa kisapaikalle matkustamiseen ja ehdimme pitää jopa uimatauon. Bussimatkoista selvisimme ilmastoinnin, taukojen, tyynyjen, musiikin sekä tietenkin Kaapo-show’n ansiosta!

  Saavuttuamme kisapaikalle alle 12-vuotiaat alkoivat valmistautua omaan viestiinsä, joka kisattaisiin myöhemmin saman päivän iltana. Pienten hioessa kilpailutaktiikoitaan huippuunsa vanhemmat kilpailijat lähinnä valittivat tukalan kuumista teltoista ja yrittivät epätoivoisesti etsiä varjoisia paikkoja yli 25 asteen helteessä.

  HD12-viestin juoksijoita

   

  Illalle klo 18 starttasi viimein ensimmäinen kilpailuista: HD12-sarjan nopeatempoinen viesti, joka koostui neljästä noin 15 minuutin pituisesta osuudesta. Tasaisessa ja nopeakulkuisessa maastossa osuudet juostiin kuitenkin reilusti vielä ratamestarin asettamia tavoiteaikoja nopeammin. Essulla oli mukana kolme joukkuetta, ja kaikki joukkueet saatiin isompien kannustuksella hyväksytysti maaliin. Mikä tärkeintä, kaikilla oli kivaa!

  Suomalaiset olivat HD12-viestissä vahvoilla, ja voittajajoukkue selvisi vasta loppusuoralla. Naapuriseuramme Kirkkonummen Lynx vei voiton ja niukasti toiseksi jäi Tampereen Pyrintö.

  Viestin jälkeen ohjelmassa oli yhteinen illallinen. Kaikkien harmiksi Essu ei tänä vuonna voinut metsäpalovaaran takia valmistamaan omia ruokiaan, vaan jouduimme tyytymään järjestäjien tarjoamaan kebabkastikkeeseen ja riisiin (hyi, sipulia t. Liisa). Onneksi saimme kuitenkin Essun oman ruokahuollon tekemää herkullista (perkaamatonta) mustikkamansikkajogurttirahkaa.

  Pikaisten joukkuepalaverien ja -kuvien jälkeen olikin jo aika siirtyä nukkumaan. Pitkän ja puuduttavan matkapäivän jälkeen uni maittoikin – ainakin suurimmalle osalle.

  Kovin montaa tuntia ei kuitenkaan ehditty nukkumaan, sillä poikien HD18-viestin ensimmäinen osuus starttasi jo kolmelta yöllä. Tässä kymmenosuuksisessa viestissä Essulla oli kolme joukkuetta, joista yhdessä oli pari vahvistusta muista seuroista.

  Ykkösjoukkueemme aloittaja Mikko Tervakangas hoiti pimeän ja ruuhkaisen osuutensa tasaisen vahvasti tullen vaihtoon kolme minuuttia kärjen perässä. Loputkin joukkueen juoksijat onnistuivat hienosti ja tasaisella suorittamisella sijoitus nousi lopulta seitsemänneksi. Muutkin joukkueet saivat tavoitteiden mukaisesti hyväksytyn suorituksen.

  Muutakin suomalaisväriä palkintopallilla nähtiin, kun viestin voiton vei tiukassa ankkureiden välisessä kamppailussa Tampereen Pyrintö. Toiseksi tuli ruotsalaisseura IK Hakarspojkarna ja kolmanneksi naapuriseuramme Helsingin Suunnistajat.

  Poikien ykkösjoukkue: Mikko, Krisse, Emil, Benjamin, Olli, Daniel, Mikko, Topias, Antti, Vilppu, Mikael

   

  Pari tuntia poikien lähtöä myöhemmin, auringon noustua, starttasi tyttöjen D18-viesti, joka koostui viidestä osuudesta. Joukkueita Essulta lähti matkaan neljä. Ykkösjoukkueessamme oli ennätyksellisesti peräti neljä nuorten maajoukkuesuunnistajaa, mukaan lukien vakiovahvistuksemme Sveitsin Siana Senn. Joukkue sijoittui hienosti hopealle, noin viisi minuuttia tuttua ruotsalaisseuraa, IK Hakarspojkarnaa perässä. Pronssia otti toinen suomalaisjoukkue, Jämsän Retki-Veikot. Hienoa on se, että pääsemme osallistumaan tähän viestiin vielä ensi vuonna samalla kokoonpanolla.

  Tyttöjen ykkösjoukkue palkintopallilla: Hanne, Melina, Liisa, Kerttu, Sofia, Siana, Maria

   

  Yhteensä Essulla oli kaikissa kolmessa viestissä jopa kymmenen joukkuetta. Varsinkin pienet pääsivät urakoimaan kunnolla, sillä kaikki 12-sarjassa juosseet juoksivat myös 18-sarjan viesteissä lyhimmillä osuuksilla.

  Yksi matkan ehdottomista kohokohdista oli Essun palkitseminen maailman parhaaksi nuorisosuunnistusseuraksi. Palkinto jaettiin kaikkien sarjojen yhteistulosten perusteella ja Essu voitti sen vain niukalla yhden pisteen erolla toiseen suomalaisseuraan, kilpakumppaniimme Tampereen Pyrintöön. Palkinto kertoo hyvin seuramme panostuksesta nuorisotoimintaan.

  Världens bästa ungdomsklubb

   

  Nyt matkaamme siis väsyneinä, mutta onnellisina ja tyytyväisinä kotia ja suihkua kohti innolla ensi vuoden Ungia odottaen!

  – Liisa & Kerttu

   

  Och till slut ännu några ord på svenska för det var ju där vi var, i Sverige.

  Resan var överlag mycket lyckad och när vi anlände till klubbstugan var alla mycket nöjda men trötta.

  En av höjdpunkterna på resan var karaoke på båten var flera vågade sig fram och uppträda framför klubben, kanske får vi se ännu flera nästa år.

  Nu ser vi ungdomar fram emot Nuorten Jukola som ordnas den 18.8. i Saarijärvi och nästa årets Ungdomens Tiomila som löps i Kinna (ligger lite sydväst om Göteborg). Vilket betyder att vi får njuta av lite längre resor tillsammans.

  Hanne

  Continue reading →
 • eGames on kilpailtu – reittihärveli ja tulokset saatavilla! 5.8.2018

  Sunnuntaipäivänä palkinnoista kamppailtiin pitkillä matkoilla, ja pääsarjojen voittajiksi selviytyivät Hiidenkiertäjien Oskari Liukkonen sekä Tampereen Pyrinnön Lotta Karhola. Liukkonen voitti myös kokonaiskilpailun, naisissa taas voiton vei eilisen kolmonen, KooVeen Karoliina Ukskoski. 

  Matkaan lähti eilistä hieman pienempi joukko suunnistajia, liekö viime vuosiin verrattuna aikaisempi ajankohta saanut monet päättämään keskittyä yhteen päivään kaksipäiväisen rutistuksen sijaan. Vähintään hyvän harjoituksen sai joka tapauksessa jokainen.

  Myös kuntosuunnistuksessa nähtiin vajaat sata suoritusta, ja tänään kuntosuunnistuksen ohessa myös EsSun omat nuorimmat pääsivät kokeilemaan kilpailemista syksyn ensimmäisen Pokaalijahti-seurakilpailun nimissä.

  Espoon Suunta kiittää osallistujia ja kaikkia talkoolaisia järjestelyistä!

  Tulossivut, joissa reittihärveli

  Miesten sarjan kärki, vasemmalta oikealle: Olli-Pekka Koistinen, HiKi; Topi Anjala, KooVee, Oskari Liukkonen, HiKi; Aleksi Sorsa, Tampereen Pyrintö

  Naisten sarjan kärki, vasemmalta oikealle: Milla Mattila, HS; Karoliina Ukskoski, KooVee; Anna-Kaisa Anjala, KooVee

   

  Continue reading →