eBlogi kirjoituksia

 • Kilon Pokaalijahdin 14.5.2018 tulokset 15.5.2018

  Lämmin ja aurinkoinen sää ei hidastanut yli 120 pokaalijahtiin osallistuneen suunnistajan vauhtia.

  Viimeinen leimasin (RR6/140) oli hyytynyt toistaiseksi tuntemattomasta syystä, joten tämä leimaus puuttuu kaikilta.

  Tulokset täältä.

  ps. Mikäli lähtökoneella on tullut kirjoitettua nimi väärin tms. hassua. Ilmoittele!

  pss. Edellisen kisan tulokset lyötyvät täältä https://espoonsuunta.fi/2018/05/03/pokaalijahdin-tulokset-2-5-2018/

  Continue reading →
 • Pokaalijahti maanantaina 14.5.2018 11.5.2018

  Kevään toinen Pokaalijahti juostaan Kilonpuiston koululla maanantaina 14.5. Pokaalijahti on vapaamuotoinen ja avoin kilpailu EsSun lapsille ja nuorille, johon saa osallistua saattajan kanssa tai ilman. Jokainen kauden aikana kolme pokaalijahtia kiertänyt suunnistaja saa osallistumispalkintona pokaalin.

  Osoite

  Kilonpuiston koulu, Kilonpuisto 5, Espoo

  Lähdöt

   

  Ilmoittautuminen ja lähtö aukeavat kello 17.30 ja sulkeutuvat kello 19.00. Paikan päälle saa saapua ja suunnistamaan lähteä tuolla välillä valitsemanaan ajankohtana.

  Toiminta kilpailupaikalla

  Jokaisen osallistujan tulee ennen maastoon lähtöään ilmoittautua ilmoittautumispisteessä, joka sijaitsee kentän laidalla. Tämän jälkeen voi siirtyä lähtöpaikalle, joka on välittömässä läheisyydessä noin 50 metrin päässä.

   

  Toiminnan nopeuttamiseksi voit käydä etukäteen rekisteröitymässä tulospalvelujärjestelmään tästä. Muista kuitenkin silti rekisteröityä metsään paikan päällä!

  Sarjat ja matkat

  H8RR

  noin 1,3 km

  D8RR

  noin 1,3 km

  H10RR

  noin 1,3 km

  D10RR

  noin 1,3 km

  H12TR

  1,2 km

  D12TR

  1,2 km

  H12

  1,4 km

  D12

  1,4 km

  H14

  2,1 km

  D14

  2,1 km

  H16

  2,5 km

  D16

  2,5 km

  S-RR

  (saattajasarja)

  noin 1,3 km

   

  Maasto ja kartta

  1:5000, käyräväli 5m. Radat ovat luonteeltaan sprinttimäiset, sisältäen useita rasteja ja vauhdikasta suunnistusta sekä metsäisessä että puistomaisessa ympäristössä. Maasto on helppoa, sisältäen paljon polkuja, teitä, nurmikkoa ja kenttää. Tarkkana on kuitenkin syytä olla ja huolehdittava että menee omalle rastilleen, sillä lopussa rasteja on lähekkäin. Tämä tapahtuma toimii erinomaisena harjoituksena myös ensi viikonlopun Särkänniemi-suunnistukseen.

  Tervetuloa!

  – Ratamestari Maija Raasakka

  Continue reading →
 • Historian toinen nuorisoviestin voitto Essulle Nynäshamnista ja tunnelmia Tiomilasta  7.5.2018

  Kevään suunnistuskauden todellinen helmi, ja talven harjoittelun onnistumisen mittari – Tiomila – kilpailtiin alle tunnin ajomatkan päässä Tukholmasta Nynäshamnin maisemissa 28.-29.4.  Essu oli matkassa yhteensä seitsemällä joukkueella, joista kolme nuorten viestissä, kaksi naisissa ja kaksi miehissä.

  Tiomila-viikonloppu sai essulaisittain todellisen unelma-alun, sillä Essun nuorten ykkösjoukkue kokoonpanolla Hanne Hilo, Olli Tiainen, Emil Laaksonen, Kerttu Peura, Liisa Raasakka ja Topias Kemppi kirkasti viime vuoden pronssin kullaksi ja toi seuralle historian toisen Tiomilan nuorisoviestin voiton, jota päästiin edellisen kerran juhlimaan 1994 Hälleforsnäsissä.

  Essun nuorten ykkösen vaihtosijat 50-7-2-1 kertovat tasaisista ja varmoista juoksuista. Hanne vaihtoi avauksesta yhtenä parhaista tytöistä sijalla 50, erolla 3.20 kärkeen, josta oli hyvä jatkaa parallel-osuuksille kaksi ja kolme, joissa sai juosta kaksi juoksijaa osuutta kohden. Näistä ensin vaihtanut antaa kartat seuraavalle osuudelle. Toisella osuudella eroa kärkeen oli Emilin jälkeen 2.16 ja huikean juoksun kolmannella osuudella tehneen Liisan jälkeen enää neljä sekuntia oslolaiseen Nydaleniin. Ankkuriosuudella jännitettiin screenin välityksellä Topiaksen ja Nydalenin Kornelius Kriszat-Løvfaldin rinta rinnan taistelua, jonka Topias käänsi Essun eduksi viime hetkillä ennen kilpailukeskusta. Lisämaustetta jännitysnäytelmään Topias tarjoili juoksemalla varoitusrastin kameramiehen selän takaa leimaamaan, jolloin jo hetken aikaa luultiin Nydalenin karanneen voittoon. Maalissa voittoa päästiin juhlimaan 12 sekunnin turvin Nydaleniin. Pronssille suunnisti hienosti tšekkiläinen OK Lokomotiva Pardubice.

  Osa mestareista ei kauaa juhlahumussa viihtynyt, sillä nuorten viestin voittajista Hanne ja kaikki pojat jatkoivat vielä seuraaville kierroksille eli naisten ja miesten viesteihin Essun kakkosjoukkueissa. Huikeasta Essun vahvuudesta ja kokonaispanoksesta nuorisoviestissä kertoo se, että toisen osuuden jälkeen yhdentoista parhaan joukossa oli kolme Essun joukkuetta.

  Naisten viesti starttasi tuttuun tapaan melkein heti nuorten viestin perään. Essun naiset ylittivät maalin erittäin nuorella, keski-iältään reilusti alle kahdenkymmenen vuoden ikäisellä joukkueella sijalla 60. Erityisen noston ansaitsee nuori Ida Haapala, jonka pitkällä 10,9 kilometrin putkiosuudella kärkeen tuli eroa ainoastaan 2.29, alle 14 sekuntia kilometriä kohden!

  Naisten viestin voittoa juhli ensi kertaa seurahistoriansa aikana tukholmalainen Järla Orientering vahvan joukkuepanoksen turvin. Hopealle juoksi IFK Göteborg ja pronssille Halden SK.

  Aivan vuoden 1994 Essun ihmeeseen, jolloin juhlittiin edellisen kerran nuorisoviestin voittoa ja miesten pronssia eivät miehet pystyneet vastaamaan, vaan tuloksena oli 41. sija. Nuori joukkue teki suunnilleen sen mitä odotettiin, joskin virheitäkin tuli ja parannettavaa jäi vielä tuleville vuosille. Mainittakoon vielä erikseen Larin hyvä juoksu toisella osuudella, sekä Joshin ja Kirilin hyvät noteeraukset kuudennelta ja kahdeksannelta osuudelta.

  Miehissä IFK Göteborg pääsi viime vuoden tapaan juoksemaan ankkurinsa Eskil Kinnebergin rinnalla loppusuoraa voittajina. Hollolan supikoissa seura lähtee tavoittelemaan neljättä perättäistä suurviestivoittoa. Ok Linné Uppsalasta nappasi hopeaa ja parhaana suomalaisseurana Koovee seurahistoriansa parhaalla tuloksella pronssia otti Koovee.

  -Anssi Vesanto

  Continue reading →
 • EsSun kevät PreO 7.5.2018

  Espoon Suunta järjesti tarkkuussuunnistuksen (Tasu) PreO-kilpailun sunnuntaina 6.5.2018 Olarin pururadalla. E-sarjan ja kilpailun tarkin ja nopein oli Lauri Mäkinen (MU), joka ratkaisi oikein 21 tehtävää 25:stä. Samaan lukumäärään oikeita vastauksia pääsi myös Antti Rusanen (KeU), mutta Mäkinen oli aikarastilla nopeampi (22 vs 21 sekuntia). Kolmannen tilan jakoivat Hannu Niemi (EE) ja Pinja Mäkinen (KooVee) 20 pisteellä ja 17 s ajalla. Pyörätuolilla liikkuneiden paras oli Pekka Seppä (SuSe) tuloksella 14 pistettä. A-sarjan voitti EsSun Harri Paakkulainen tuloksella 10/15.

  E-sarjan parhaat vasemmalta lukien: Antti Rusanen (2), Lauri Mäkinen (1), Pinja Mäkinen (3) ja Hannu Niemi (3). . Kuva: Pirjo Valkonen

  Continue reading →
 • Pokaalijahdin tulokset 2.5.2018 3.5.2018

  Kauden ensimmäinen pokaalijahti juostiin Kantokasken koulun lähimaastossa.

  Tulokset:

  https://events.navigant.fi/results/17afca33-e83e-44c7-8b9c-899ef002de99

  Continue reading →
 • 10Mila kokoonpanot 2018 26.4.2018

  Essun joukkueet lähtevät viikonlopun viestiin nöyränä hakemaan loistavia onnistumisia ja hyväksyttyjä suorituksia.

  2017 sijoitukset olivat seuraavat (suluissa kaikkien aikojen ennätys), ja tavoite on tietysti kaunistella vähintäänkin viime vuoden lukuja!

  Nuoret 3. (1.)

  Miehet 39. (3.)

  Naiset 47. (8.) 

   

  Kotikatsomo voi seurata joukkueiden etenemistä järjestäjien netti-tv:n ja sivujen kautta. 

  https://webbtv.10mila.se/

  https://www.10mila.se/index.php/fi/10mila2018/79-10mila-2018/500-10mila-2018-fi

  Joukkueiden tilanne 26.4.

  Viimeisimmät päivitykset: Sami jää pois miesten 2-joukkueesta, Tilalle Antti 6-osuudelle, ja Olli 9-osuudelle.

  Tiomila_2018_04_26

  Continue reading →
 • Espoon Suunta ry:n kevätkokous 20.4.2018

   

  Paikka: Espoon Suunnan maja, Kylänvanhimmanpiha 

  Aika: Tiistai 24.4.2018 klo 18.30-

  Asialista

  1.  Kokouksen avaus
  2. Valitaan kokoukselle – puheenjohtaja – sihteeri – kaksi pöytäkirjan  tarkastajaa – ääntenlaskijat
  3. Todetaan läsnäolevat, äänioikeutetut jäsenet
  4. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
  5. Esitetään johtokunnan laatima vuosikertomus ja tilinpäätös sekä toiminnantarkastajien antama lausunto
  6. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä johtokunnalle ja muille vastuuvelvollisille
  7. Käsitellään johtokunnan tai jäsenten 11 pykälän mukaisesti vireille panemat muut asiat
  8. Kokouksen päättäminen

  Kevätkokouksen aineisto päivitetään sivulle Seuratoiminta/EsSun Sisin/Asiakirjoja kohtaan kevätkokous 2018.
  Talven hiihto- ja hisumestaruusmitalit jaetaan tänä vuonna kesäkauden päättäisissä (syksyllä).

  Tervetuloa !

  Johtokunta

  Continue reading →
 • Suunnistuksen alkeet aikuisille 10.4.2018

  Onko jälkikasvun kanssa keskustelu joskus vaikeaa? Eikö nuorison käyttämä (suunnistus)slangi avaudu? Nyt on apua tarjolla (edes) yhteen elämän alalajiin, nimittäin aikuisten suunnistuskurssi starttaa 23.4. klo 18.30.  Tule tehokkaaseen  intensiiviopetukseen samaan aikaan kuin nuoriso viilettää metsässä omissa harjoituksissaan. Kurssi on kolmen kerran mittainen ja pidetään samoissa  paikoissa  ja samaan aikaan kuin lasten suunnistuskoulu.
  Kurssin jälkeen aloittelija pystyy jatkamaan harrastusta ja kehittämään taitojaan itsenäisesti tai kaveriporukassa kuntorasteilla.
  Toivottavaa on, että kurssille ilmoittautuneet osallistuvat jokaiselle harjoituskerralle.
  Maanantaisin klo 18.30-20.00
  23.4. Espoon Steinerkoulu (Olarinniityntie 10)
  7.5. Oittaa (Kunnarlantie 33-39)
  14.5. Kilonpuiston koulu (Kilonpuisto 5)
  Sisältö:
  1. kerta: Suunnistuksen teoriaa, kartta, kartan värit ja yleisimmät karttamerkit. Harjoitus lähimaastossa.
  2. kerta: Karttaretki; matkalla rasteja, joiden kohdalla määritetään missä ollaan.
  3. kerta: Reitinvalinta, suunnan otto sekä suunnassa kulku. Harjoituksena helppo rata, jossa harjoitellaan suunnan ottamista ja reitinvalintaa.

  Kurssin hinta 30 euroa.
  Ilmoittautuminen sähköpostitse: aikuisten.suunnistuskoulu@espoonsuunta.fi
  Ilmoittautuminen on auki: 19.3.-19.4.2018
  Lisätiedot Virpi Palmen, virpi.palmen@espoonsuunta.fi, p. 040-4552852

  Järjestäjä: Yhteistyössä Espoon liikuntapalvelut ja Espoon Suunta

  Continue reading →
 • Pääsiäisleiriltä potkua uuteen kauteen 8.4.2018

  Ahvenanmaalla järjestetty pääsiäisleiri keräsi komea joukon, n 70 essulaista aloittelemaan suunistuskautta.

  Kylmä kevät näkyi myös saaristossa, jossa oli vielä poikkeuksellisen paljon lunta. Se ei kuitenkaan menoa haitannut. Tampereen Pyrinnön isännöimällä leirillä päästiin harjoitusten lisäksi ottamaan heti myös kisatuntumaa. Alle 14-vuotiaat kisasivat päiväviestin, muut hakivat Tiomila-tuntumaa yöviestistä. Lisäksi suunnistettiin kaksipäiväiset kansalliset. Mukavaa, että heti kauden alussa essulaiset valtasivat tuloslistojen kärkipäitä. Tästä on hyvä jatkaa!

  Suunnistuksen lisäksi tärkeää oli myös kavereiden tapaaminen, myös yli seurarajojen. Pääsiäisenä ei tietenkään voinut unohtaa myöskään munanmetsästystä.

  Continue reading →
 • SprinttiCup 5.4.2018 Karamalmi 3.4.2018

  SprinttiCupin kevään 2018 neljäs osakilpailu järjestetään torstaina 5.4.2018 Karamalmissa. Kilpailumaastona toimii pääasiassa Nokia Campuksen alue. Juoksualusta on pääasiassa kovapohjaista. Kielletyn tien ylityksessä on ehdottomasti noudatettava merkattuja tienylityspaikkoja. Myös sallituilla teillä on noudatetta varovaisuutta tien ylityksessä. Muistakaa myös noudattaa sprinttikartan kiellettyille kohteille menemistä.

  Tsekkaa tarkemmat tiedot tapahtumasivulta!

  Continue reading →