eBlogi kirjoituksia

 • Kevätkokous 4.5.2021

  ESPOON SUUNTA RY:N KEVÄTKOKOUS

  Paikka: Espoon Suunnan maja, Kylänvanhimmanpiha 7. Suositellaan osallistumista Teams kokouksena, Linkki satavissa MyClubista tai Seuran Toiminnanjohtajalta
  Aika: Tiistai 18.5.2020 klo 18.30 – 19:00
  Käsiteltävät asiat

  1. Kokouksen avaus
  2. Valitaan kokoukselle – puheenjohtaja – sihteeri – kaksi pöytäkirjan tarkastajaa – ääntenlaskijat
  3. Todetaan läsnä olevat äänioikeutetut jäsenet
  4. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
  5. Esitetään johtokunnan laatima vuosikertomus ja tilinpäätös sekä toiminnantarkastajien antama lausunto
  6. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä johtokunnalle ja muille vastuuvelvollisille
  7. Käsitellään johtokunnan tai jäsenten 11 pykälän mukaisesti vireille panemat muut asiat
  8. Päätetään kokous  
  Continue reading →

 • Mistä sä tuut? 29.4.2021

  Keitä me olemme ja mistä tulemme? Jos puhutaan Espoon Suuntalaisista, niin ei voi ikinä olettaa että kaikki olisivat Espoon Keskuksesta, Matinkylästä tai edes Espoosta. Meitä on monta ja EsSulaisiin törmää lenkkipoluilla ympäri pääkaupunkiseutua sekä myös muualla. Mutta mistä kaikkialta EsSulaisia oikein ponnistaa ja missä heitä voi useammin nähdä lenkkipoluilla. Oheisessa kuvassa on esitetty EsSulaisten asuinpaikkoja seuran jäsenrekisterin perusteella

   

   

  Mistä sä tuut kysymyksen lisäksi olennaista toki kilpaiuhenkisten mielestä on se mistä tulevat kaikkein kovakuntoisimmat seuralaiset?

  Tähän kysymykseen haetaan vastausta Espoon Suunnan vuosittaisten maastuojuoksumestaruuksien yhteydessä. 

  Maastojuoksumestaruudet juostaan tänä vuonna poikkeusolosuhteissa omatoimisesti. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jokainen osallistuja voi vapaasti valitsemanaan aikana käydä juoksemassa radan viikon aikana (3-9.5). Aikaa suoritukselle otetaan omalla kellolla ja suorituksen jälkeen tulos tulee julkistaa tämän tapahtuman kommenttikenttään, josta koostetaan lopulliset tuloslistat sarjoittain. Alla listattuna kierroslukumäärät sarjoittain.

  Maastojuoksumestaruukisien yhteydessä ei kilpailla pelkästään henkilökohtaisessa mittelössä, vaan samalla ratkaistaan myös mistäpäin tulevat aktiivisimmat juoksijat. Espoo jakautuu seitsemään suuralueeseen: Suur-Leppävaara, Suur-Tapiola, Suur-Matinkylä, Suur-Espoonlahti, Suur-Kauklahti, Vanha-Espoo ja Pohjois-Espoo (rajaukset liitteenä). Tämän lisäksi omana joukkueenaan kisaa Muut, johon kuuluvat Espoon ulkopuolella asuvat. Löytyykö Matinkylästä aktiivisimmat juoksijat vai näyttääkö Vanha-Espoon alueen asukkaat, miten pururata oikein juostaan? Henkilökohtaisen panoksen lisäksi jokainen osallistuja voi antaa panoksensa myös omalle suuralueelleen. Tämä tapahtuu ilmoittamalla tuloksen yhteydessä myös missä suuralueella asuu. Se suuralue, joka kerryttää eniten kierroksia maastojuoksemestaruuskisoissa kruunataan kovimmaksi. Jottei kisaaminen suuralueiden kesken jäisi täysin kasvottomaksi, niin jokaisella alueella on oma kapteeninsa joka edustaa aluetta. Kapteenin tehtävä on aktivoida porukkaa suorittamaan ja tarvittaessa esimerkillään pyrkiä johdattamaan oma asuinalueensa voittoon. Alueiden kapteenit ovat seuraavat

  Suur-Leppävaara: Lari Pernu
  Suur-Tapiola: Tero Jantunen
  Suur-Matinkylä: Sanna Tervakangas
  Suur-Espoonlahti: Pasi Laaksonen
  Vanha-Espoo: Henrik Palmen
  Suur-Kauklahti ja Pohjois-Espoo: Liisa Raasakka
  Muut: Anssi Vesanto

  Continue reading →

 • Tapahtumia tulossa – Talkoolaisia kaivataan 28.4.2021

  Espoon Suunta järjestää tänäkin vuonna useita erilaisia suunnistustapahtumia, missä talkoolaisia tarvitaan erilaisiiin tehtäviin. Vallitsevassa tilanteessa vielä talkoolaisten määrä korostuu entisestään, kun eri toimintoja on pyritty eriyittämää niin että turvavälit ja muut turvallisuustekijät otetaa huomioon parhaalla mahdollisella tavalla. Myös talkoolaisten turvallisuus on meille tärkeää ja tehtäviä on suunniteltu niin että niitä on turvallista toteuttaa. Talkoolaisille on pääasiallisesti tarjolla myös maskit tehtävän hoitamista varten, jos sitä vaaditaan.

  Alla löytyy listattuna tapahtumiaa, mihin talkoolaisia tällä hetkellä tarvitaan. MyClub tapahtumista löytyy lisätietoja tehtävistä ja tarvittavista talkoolaisista. Kaikista tapahtumista löytyy helppoja tehtäviä, jotka eivät vaadi aikaisempaa kokemusta, joten rohkeasti vain ilmoittautumaan. Kiitos jo tässä vaiheessa, talkootyö on meillä toiminnan pyörittämisen kannalta ensiarvoisen tärkeää ja arvostettua!

  eSprint 7.5 (Tapiola)
  Maastotesti 8.5 (Kisakallio) 
  SM – Pyöräsuunnistus 22-23.5 (Vanttila)

  Jos tapahtumista tai tehtävistä on kysyttävää, niin voi olla yhteydessä tapahtumien vastuuhenkilöihin tai allekirjoittaneeseen karipekka.seppanen@espoonsuunta.fi

  Continue reading →

 • Suunnistusliiga käyntiin Keravalla – Ida upeasti viides 18.4.2021

  Suunnistusliiga avattiin Keravalla kesäisen lämpimällä sprintillä. Naisissa Ida upeasti 5. ensimmäisellä suorituksellaan ja 3. uudelleenjuoksussa
   
  EsSulaisilta muutenkin hyvä kokonaispanos. Tuloskoonti alla
   
  W21E
  Ida Haapala 5. / 3.
  Hanne Hilo 29. / 24.
  Inari Karppinen hyl. / 40.
   
  H21E
  Alvar Palmen 25. / 34.
  Miika Vehmas 65. / 57.
   
   
  📸 SSL / Timo Mikkola
  Continue reading →

 • eSprint ilmoittautuminen auki 16.4.2021

  eSprintin imoittautuminen avattu ja kilpailukutsu julkaistu
   
  Vallitsevan tilanteen johdosta sarjoihin ja osallistujamääriin on tehty rajoituksia. Haluamme varmistaa nuorten katsastuskilpailuiden onnistumisen, joten pääpaino tapahtumassa on katsaussarjoissa, joihin ei ole ilmoittautumisrajaa. Kansallisen kilpailun puolella olemme kuitenkin halunneet mahdollistaa ns. kuskisarjat niille, jotka sprinttitaitojaan haluavat tulla mittaamaan. Yhteensä näihin kaikkiin kansallisen kilpailun sarjoihin otetaan 150 hlö.
   
  Ilmoittautuminen avautuu kaikkiin sarjoihin samanaikaisesti. Seuraa nettisivujen ilmoittautumisen aukeamisen osalta. Kaikkien sarjojen ilmoittautumisten on oltava perillä sunnuntaina 2.5.2021 klo 24.00 mennessä. Ilmoittautuminen Irma-palvelun kautta. Mikäli kansallisissa sarjoissa (H/D21, 40 ja 50) osallistujakiintiö 150 hlö täyttyy, niin suljetaan ilmoittautuminen näiden sarjojen osalta. Ilmoittautuminen nuorten katsastussarjoihin jatkuu kuitenkin loppuun asti ilman rajoitteita.
   
  Continue reading →

 • eTaitorastit alkavat omatoimisina 15.4.2021

  Kevättä kohti kun mennään, niin monenlaiset suunnistusharjoitukset astuvat kalenteriin. Valmennusryhmämme eGroup aloittaa taitoharjoituksilla valmistautumisen tulevan kauden koitoksiin. Nyt myös muilla on mahdollisuus osallistua näihin samoihin laadukkaisiin harjoituksiin eTaitorastien muodossa. eTaitorastit ovat taitoharjoituksia, joissa kullakin tapahtumalla on oma teemansa. Harjoituksen yhteydessä osallistujille jaetaan harjoituskortti, josta löytyvät ratamestarin mietteet sekä tarvittavat vinkit oman suorituksen analysointiin

  Vallitsevissa olosuhteissa taitoharjoitukset on muutettu omatoimisesti toteutettaviksi. Se ei kuitenkaan tarkoita etteikö näistä harjoituksista pääsi nauttimaan. Osta kartta Rastilipusta, tulosta itse tai nouda karttalaatikosta. Harjoituskortti tarjoaa mahdollisuuden valmistautumiseen ja analysointiin myös omatoimisesti toteutetussa harjoituksessa. 

  Continue reading →

 • Johtokunnan esittely 2021 29.3.2021

  Seuran johtokunta vuodelle 2021 esittäytyy lyhyillä viesteillä kuvien kera. Johtokunnan vastuulla on viedä eteenpäin seuraa sen toimintasuunnitelman mukaisesti siten että meillä suunnistamisen harrastaminen on entistä mukavampaa. Kullakin johtokunnan jäsenellä on oma vastuualue, josta hän vastaa. Toiminnan toteutus on kiinni meistä seuralaisista ja kannustankin tulemaan mukaan toimintaan — se on mukavaa. Voit olla yhteydessä meihin tai toiminnanjohtajaamme, niin teemme Essusta entistä paremman seuran – Essu Ei Hyydy!

  Pasi Laaksonen – Puheenjohtaja

  Olen Pasi ja nyt toista vuotta seuramme Puheenjohtaja. Lakisääteisesti vastuullani on, että toteutamme sääntöjemme mukaista toimintaa ja että hallintomme toimii lakien mukaan.
  Haluan edistää oman vahtivuoroni aikana Essun kasvua yhtenäiseksi suunnistusseuraksi, johon mahtuvat saman katon alle kaikki suunnistuskoulusta huippu-urheiluun meitä harrastajia unohtamatta. Uskon että toiminnanjohtajan ja valmennuspäällikön avulla saamme entistä enemmän irti jäsenyydestä lisääntyvänä toimintana. Toisaalta seuramme ei toimi ilman meitä vapaaehtoisia ja toivon että entistä useampi pääsee tekemään palkitsevaa vapaaehtoistoimintaa suunnistuksen parissa, vaikka aiempaa kokemusta lajista ei olisikaan. Minuun voi olla yhteydessä sähköpostilla pj@espoonsuunta.fi, suoraan whatsappilla tai vedä hihasta tapahtumissa/lenkkipolulla.

  Sanna Tervakangas – Varapuheenjohtaja / Seuratoiminta

  Moi! Olen Sanna ja minulla on johtokunnassa erityisalueena kehittää seuran yhteistä toimintaa ja entisestään vahvistaa essu-henkeä ja yhteenkuuluvuutta. Essussa olen ollut vuosien varrella mukana monenlaisessa tekemisessä, niin suunnistuskoulussa, eGroupissa kuin eLadies-porukassa. Meidän EsSu on huippuseura monella eri tavalla ja tehdään siitä yhdessä vieläkin parempi! Jos tähän liittyen on ideoita ja toiveita niin minulle voi laittaa viestiä vaikka whatsappilla tai sähköpostilla sanna.tervakangas(at)hotmail.fi. Ja kunhan tästä päästään taas treeneihin ja kisoihin niin jutellaan livenä!

   

  Jarmo Aho – Nuorisovastaava

  Moikka! Olen Jappe ja toimin seuran nuorisovastaavana ensimmäistä vuotta. Tavoitteenani on edistää EsSun laadukasta nuorisotoimintaa, jolla luodaan pohjaa tulevaisuuden seuratoiminnalle. Mukaan voi tulla Suunnistuskouluun ja eGroupJr-ryhmään ikäluokasta riippuen ja varttuneemmat seuralaiset ovat tervetulleita ohjaamaan ryhmiä tai osallistumaan yksittäisten tapahtumien järjestelyihin. Yhteyden minun ja nuorisotoimintaan saa nuoriso@espoonsuunta.fi.

   

  Emil Laaksonen – Maankäyttö- ja ratamestarivastaavana

  Moi, olen Emil ja aloitin EsSun kartoitus-, maankäyttö- ja ratamestarivastaavana johtokunnassa. Vastaan ratamestarien koulutuksesta ja siitä, että tapahtumiin löydetään ratamestarit. Lisäksi suunnittelen uusien alueiden kartoituksia ja vanhojen karttojen päivityksiä. Vastaan myös maanomistajasuhteista. Tavoitteenani on varmistaa laadukkaat harjoittelu- ja kilpailuolosuhteet karttojen ja ratamestarien osalta. Yhteyttä minuun voi ottaa sähköpostilla kilpailut@espoonsuunta.fi

   

  Petri Vesanto – Valmennus

  Terve, olen Petri ja toimin valmennusjaoston vetäjänä. Olen johtokunnassa nyt toista rupeamaa ja kaikkiaan johtokuntavuosia on kertynyt aika monta erilaisissa tehtävissä. Aikanaan nuorisopuolella ja sittemmin valmennus- ja kilpailutoiminnassa. Nyt tehtäväni on organisoida ja hoitaa asioita niin, että Essun urheilijoilla on mahdollisimman hyvät olosuhteet ja taustaedellytykset kehittyä vaikka maailman huipulle ja meidän valmentajien ja tukijoukkojen on mukavaa ja helppoa heitä siinä auttaa. Menemme eteenpäin koronasta huolimatta ja osoituksena siitä meillä aloittaa ensi viikolla työnsä Essun ensimmäinen palkattu valmennuspäällikkö. Toivottavasti pian pääsemme näkemään toisiamme kisapaikoilla. Sitä ennen ja myös siitä eteenpäin: Treenataan tosissaan, mutta ei vakavasti 👌

   

  Virpi Palmen – Tapahtumat

  Moikka! Tässä Virpi Palmen, joka on uusi tulokas Essun johtokunnassa, mutta muuten ollut monessa seuratoiminnan tehtävässä mukana vuosien varrella. Vastuualueeni on nyt tapahtumat. Tässä vuosi on alkanut hiukan erilaisilla tapahtumilla mm. lasten ja aikuisten Espoo-hiihto jne. Eli jos tulee ideoita, minkälaisia tapahtumia voisi olla, kun nyt erilaisia aikoja eletään ja normi suunnistus tapahtumia on haasteellista järjestää, niin viestittele Virpille. Omatoimirasteja on hyvin tarjolla ja kisajärjestelyt eSprint ja SM pyöräsuunnistus etenevät.

   

  Milla Lötjönen – Koulutus ja osaaminen

  Moikka! Olen Milla, toista kautta johtokunnassa ja vastuualueena koulutus.
  Koulutusasioiden lisäksi olemme edistäneet seuran eri vastuualueiden, ns. hiljaisen tiedon ja parhaiden käytäntöjen kirjallisia kuvauksia, jotta seuran toimintaan on helppo lähteä mukaan. Näin olemme myös pyrkineet tuomaan näkyväksi seuratyötä laidasta laitaan.
  Omaa suunnistushistoriaa tulee lähipäivinä täyteen 35 vuotta. EsSussa toimin myös suunnistuskoulussa ohjaajana ja eLadies-porukassa.

  Continue reading →

 • Omatoimiharjoituksia tarjolla 23.3.2021

  Espoon Suunta järjestää kaikille avoimia omatoimisia taitoharjoituksia, jotka ovat nimeltään eOmatoimirastit. Tällä hetkellä tarjolla on esimerkiksi omatoiminen kortteliharjoitus eOmatoimirastit – Lansanpuro. Tulossa on myös muita harjoituksia, kuten harjoituskartat eSprint 2021 ja SM-Pyöräsuunnistuksiin. Lisäksi omatoimisia harjoituksia on tulossa Kopparnäsin mahtaviin kalliomaastoihin. 

  Omatoimisuunnistuksia järjestetään niin kortteli-, sprintti- kuin metsäsuunnistuksessakin. Erilaisista harjoituksista tiedotetaan Rastilipussa, josta voi kartan myös ostaa itselleen tulostettavaksi 8€ hintaan tai noutaa kopion karttalaatikosta. Karttalaatikko löytyy Espoon Suunnan seuramajalta (Kylänvanhimmanpiha 7 02210 Espoo), ulko-oven vierestä. Punainen postilaatikko, jossa karttakansio. Maksun jälkeen täältä voi myös noutaa kopion. Mikäli kartat ovat kansiossa loppu, niin ilmoita karipekka.seppanen@espoonsuunta.fi.

  Rastilipusta löytyvät myös harjoitusten tarkemmat tiedot niin sijainnista, teemasta, radoista, rastimerkinnöistä kuin harjoituksen voimassaoloajoista.

  Kartta on mahdollista maksaa mobiilisti myös seuraavilla liikuntaeduilla: Smartum, Eazybreak, Edenred. Maksaessasi liikuntaeduilla etsi saajaksi Espoon Suunta. Lähetä kuitti suorituksesta (esimerkiksi kuvakaappaus) karipekka.seppanen@espoonsuunta.fi, niin saat vastauksena karttalinkin

   

  eOmatoimirastit ovat Espoon Suunnan jäsenille ilmaisia, josta tiedot MyClubissa

   

  Continue reading →

 • Liity EsSun jäseneksi 17.3.2021

  Tule mukaan meidän seuraan!

  • Haluatko kehittyä suunnistuksessa porukassa?
  • Kaipaatko suunnistusaiheisia keskusteluita?
  • Haluatko osallistua erilaisiiin taitoharjoituksiin ja kuntosuunnistuksiin?
  • Kiinnostaako kilpaileminen ja seuratoiminta?

  Jos vastasit joihin edellä olevista kysymyksistä kyllä, tai muuten haluatko tulla osaksi mukavaa suunnistusyhteisöämme, niin nyt on hyvä aika Liittyä Espoon Suunnan jäseneksi! Osana suunnistusseuraa pääset harrastamaan maailman parasta luontoliikuntalajia hyvässä porukassa, laadukkaiden harjoitusten kanssa.

  Jäsenenä pääset hyötymään mm. seuraavista jäseneduista:

  • Ilmainen osallistuminen Espoon Suunnan järjestämiin kuntosuunnistustapahtumiin (eTaitorastitHelsinki Indoor Cup, Espoo Sprintticup)
  • Ilmainen osallistuminen Espoon Suunnan omatoimiharjoituksiin (eOmatoimirastit)
  • Ilmainen osallistuminen Espoon Suunnan mestaruuskisoihin (suunnistus, maastojuoksu yms.)
  • Ilmainen osallistuminen Espoon Suunnan harjoitustarjottimen tapahtumiin (vetoharjoitukset, taitoharjoitukset, yhteislenkit yms.)
  • Nuorille alle 16 vuotta – ilmainen osallistuminen Espoon Suunnan järjestämiin kilpailuihin (mm. eGames)
  • Ilmainen osallistuminen seuratoiminta tapahtumiin (mm. seuraillat, päättäjäiset)
  • Mahdollisuus varata seuramajaa (Kylänvanhimmanpiha 7) yksityiskäyttöön
  • Suunnistuskalustoa vuokralle veloituksetta (emittejä, hiihto- ja pyöräsuunnistustelineitä yms.)
  • Esport Areenan juoksuratakortin sopimushintaan
  • Kuukausittaisen jäsentiedotteen (Suuntakirje)
  • Pääset mukaan EsSu perheeseen ja olet tukemassa maailman parasta luontoliikuntalajia

  Liity mukaan jäsensivun lomakkeen kautta tai kysy lisää karipekka.seppanen@espoonsuunta.fi

   

  Nähdään rasteilla!

   

  Continue reading →

 • Seuramestaruushiihdot 2021 15.3.2021

  Seuramestaruudet vuosimallia 2021 kisattiin omatoimisesti Oittaan hiihtoladuilla. Suoritustapa oli vapaa tyyli ja suoritusaikaa kaksi viikkoa. Hiihtotalvi on Etelä-Suomessakin ollut poikkeuksellisen hyvä, joten mahdollisuudet hiihtoharjoittelulle ovat olleet poikkeuksellisen hyvät. Moni EsSulainen oli jo aikaisemmin käynyt koettamassa kuntoaa Espoo-Hiihdon parissa, mutta nyt oli aika hieman lyhyemmälle hiihtokisalle. 

   

  Matkat ja sarjat olivat seuraavat

  Alle H/D9 , 1 km
  H/D 10- H/D 14 , 1 kierros noin 3 km
  H/D 16-20, D21 ja H/D35-50 2 kierrosta noin 6 km
  H21, 3 kierrosta eli noin 9 km
  H/D 55 -> 3 km

   

  H21 – 3 kierrosta

  1. Lari Pernu – 25.29
  2. Rinat Gabitov – 25.44
  3. Kari-Pekka Seppänen – 27.10
  4. Mikko Tervakangas – 27.56
  5. Miika Vehmas – 28.07

   

  H/D 16-20, D21 ja H/D35-50 – 2 kierrosta

  1. Katja Mjøsund (D50) – 15.41
  2. Pasi Laaksonen (H45) – 16.59
  3. Hanne Hilo (D21) – 17.10
  4. Antti Kemppainen (H40) – 20.45

   

  H/D 10 – H/D 14 ja H/D 55 – 1 kierrosta

  1. Aapo Vanhanen (H14) – 8.35
  2. Juhani Katko (H65) – 8.49
  3. Igor Nefedov (H70) – 8.53
  4. Sara Kauniskangas (D10) – 10.29

   

  Alle H/D9 1 km

  1. Lauri Kauniskangas (H8) – 5.00
  Continue reading →