eBlogi kirjoituksia

 • Espooseen haetaan Jukolan Viestiä vuodelle 2027 tai 2028 22.9.2022
  Espoon Suunta hakee ja Espoon kaupunki tukee  vuoden 2027/2028 Jukolan viestiä Espooseen. Kilpailukeskus eli Jukolan kylä tullaan seuran ja kaupungin yhteisten suunnitelmien mukaan rakentamaan Ämmäsmäen alueelle. Kilpailumaasto on tyypillistä uusmaalaista talousmetsää ja suunnistusradat sekä kilpailutoiminnot suunnitellaan alueen luontoarvot ja riistanhoito huomioiden.
   
  ”Espoon Suunta on yksi Suomen johtavista suunnistusseuroista ja on sanomattakin selvää, että myös se kaunein ja kirkkain lajin tapahtuma halutaan järjestää Espoossa”, sanoo seuran puheenjohtaja Pasi Laaksonen. Laaksonen korostaa, että mahdollinen tapahtuman saaminen Espooseen ja sen kautta positiivinen tulos tarkoittaa espoolaisille lapsille ja nuorille entistä parempia mahdollisuuksia harrastaa suunnistusta sekä tavoitella kilpailullisia unelmia.
   
  Tapahtuman järjestämisoikeutta Suomen Suunnistusliitolta ja Kaukametsäläiset ry:ltä hakeva Espoon Suunta (EsSu) on espoolainen suunnistuksen erikoisseura, jonka tavoitteena on edistää luontoliikuntaa ja suunnistusharrastusta Espoossa ja lähialueilla. Seuran toiminnan pääpaino on kesäsuunnistuksessa. Muut lajit ovat hiihtosuunnistus, pyöräsuunnistus sekä tarkkuussuunnistus. Espoon Suunta on myös Suomen suurin suunnistusseura kilpailijalisenssimäärällä mitattuna. Seura haluaa laadukkaan nuoriso- ja valmennustoiminnan myötä kehittää kilpasuunnistajia ja menestyä seurana arvokisaviesteissä. Espoon Suunta haluaa olla koko perheen seura, johon jokaisen on mukava kuulua. Espoon Suunta tunnetaan aktiivisena kilpailuiden järjestäjänä ja on järjestänyt vuosien saatossa Nuorten Jukolan ja useita kertoja SM-kilpailuita ja järjestää joka vuosi mm. kansalliset eGames kilpailut sekä kuntosuunnistustapahtumia. Kesällä 2022 Espoon Suunnan nuoret voittivat Nuorten Jukolan ja seura palkittiin mm. Suomen parhaana nuorisosuunnistuksen seurana. Vuonna 2024 Espoon Suunta isännöi myös sprinttisuunnistuksen SM-kilpailut Espoossa.
   
  Espoon Suunta on myös osa Espoo Liikkuu – yhteisöä ja kaupunki on tehnyt seuran kanssa hyvää ja määrätietoista yhteistyötä jo vuosien ajan. Sekä Espoon kaupungin, että Espoon Suunnan tavoitteena on tarjota jokaiselle kilpailijalle, huoltajalle, kannustajalle, yhteistyökumppanille kuin tapahtumaa television ääressä seuraavalle katsojalle ainutlaatuinen ja onnistunut tapahtumakokemus.
   
  Maailman suurin suunnistusviestitapahtuma, Jukolan ja Venlojen Viesti keräävät kesäkuisen viikonlopun aikana yhteen maailman parhaat suunnistajat sekä kaikki suunnistuksesta ja luonnosta nauttivat liikunnan harrastajat. Kaikkineen tapahtumaviikonlopun aikana tapahtumakeskuksessa vierailee noin 50 000 ihmistä.
   
  Aikaisempien tapahtumien vaikuttavuuslaskenta osoittaa, että Jukolan Viestin aluetaloudellinen vaikutus on nykyisellään noin 6 – 7 miljoonan euron välillä.
   
  Jukolan Viestin kaikki oikeudet omistaa Kaukametsäläiset ry. Yhdistyksen tehtävänä on valvoa ja kehittää ainutlaatuista Jukolan Viestin brändiä ja tapahtumaa.
   
  Virallinen hakemus järjestämisoikeudesta jätetään lokakuun loppuun mennessä. Tämän jälkeen talven ja kevään aikana Kaukametsäläiset yhdessä Suunnistusliiton ja järjestäjien kanssa arvioivat hakemusta. Päätös tapahtuman järjestäjästä tehdään Porvoon Jukolassa kesäkuussa 2023.
   
  Lisätietoja:
   
  Espoon Suunta / Puheenjohtaja Pasi Laaksonen
  GSM 050 5390 932, pj@espoonsuunta.fi
   
  Espoon Suunta / Kari-Pekka Seppänen
  GSM 044 0806 943 kari-pekka.seppanen@espoonsuunta.fi

  Continue reading →
 • Espoo Sprintticup alkaa jälleen 26.9. Koivusaaressa! 20.9.2022

  Espoo Sprintticup alkaa 26.9.2022 Koivusaaresta. 

  Elämyksellisiä kuntosuunnistussprinttejä maanantai-iltaisin ympäri Espoota ja lähialueita. Kuntorastihenkinen tapahtuma mahdollistaa suunnistuksen kokeilun turvallisessa ympäristössä, mutta samalla toimii huipuille hyvänä treeninä. Tarvitset vain lampun ja ulkoiluvarustuksen ja olet jo valmiina radalle.

  • 26.9 Koivusaari – Järjestäjänä Espoon Suunta
  • 3.10 Kauklahti – Espoon Akilles
  • 10.10 Karamalmi – Espoon Suunta
  • 17.10 Teekkarisuunnistajat
  • 24.10 Matliden – Espoon Akilles
  • 31.10 Lommila – Espoon Suunta
  • 7.11 OK77
  • 14.11 Viherlaakso – Espoon Akilles
  • 21.11 Puolarmaari – Espoon Suunta
  • 29.11 Rastaspuisto – Espoon Akilles

  Espoo Sprintticuppia järjestävät yhteistyössä Espoon Suunta, Espoon Akilles, OK77 ja Teekkarisuuunnistajat. 

  Lisätietoja tapahtumasarjasta ja ilmoittautuminen – https://sprintticup.fi/

  Continue reading →
 • Maailman siivouspäivä 17.9. 13.9.2022

  17.9.2022 vietetään maailman siivouspäivää!

  Metsä on meille suomalaisille tärkeä paikka, jossa virkistymme liikkumalla, retkeilemällä tai esimerkiksi suunnistamalla. On tärkeää, että metsiin ei jätetä jälkiä tai roskia käynnin jälkeen, vaan kaikki kerätään mukaan. Jokamiehen oikeudet ja metsissä virkistyminen ovat tärkeä osa metsätalouden sosiaalista kestävyyttä.

  Espoon Suunta osallistuu yhdessä PEFC Suomen, Suunnistusliiton ja Helsingin suunnistajien kanssa maailman siivouspäivään, joka toteutetaan siivoamalla lähimetsää Espoon Puolarmetsässä ja Helsingin Mustikkamaalla. Maailman siivouspäivä kannustaa pitämään ympäristön puhtaana. Se on maailmanlaajuinen päivän kestävä ympäristön siivoustempaus – siivoustalkoopäivä. Päivän tarkoitus on kiinnittää ihmisten huomio maailman valtaviin roskamääriin. Siivouspäivään ovat kaikki tervetulleita!

  Kannustamme kaikkia suunnistusseuroja ja suunnistusväkeä osallistumaan lauantaina 17.9.2022 maailman siivoamiseen. Espoon Suunnan siivoustalkoot alkavat Puolarmaarista (kylänvanhimmanpiha 7) 17.9 klo 11 eteenpäin. Puolarmaarin parkkipaikalle tuodaan jätelava, johon yksittäinen talkoolainen voi tyhjentää metsästä keräämänsä roskat.

  Liike on suurin yhden päivän kansalaistoimi maailmanlaajuisen jätekriisin ratkaisemiseksi. Vuonna 2022, 60 miljoonaa vapaaehtoista 191 maassa yhdistävät voimansa planeetan siivoamiseksi (worldcleanupday.org). 

  PEFC tukee jokamiehenoikeuksien toteutumista ja oikeutta luonnossa oleskeluun. Muistetaan, että jokamiehenoikeudella ei saa roskata ympäristöä!

  Espoon Suunnan siivoustiimiin voi ilmoittautua MyClubissa -> Ilmoittautuminen

  PEFC

  Suomen Suunnistusliitto

  Helsingin Suunnistajat

  Continue reading →
 • Iloisia viestitunnelmia Hämeenlinnasta 12.9.2022

  SM-viesti kilpailtiin sunnuntaina 11.9. Hämeenlinnan Taulamaalla. Kilpailukeskuksena oli Pirttikankaan ampumaradan alue. Essu oli liikkeellä isolla porukalla. Juniorijoukkueita oli 10, veteraanijoukkueita 13 ja pääsarjoissa 5 miesten joukkuetta ja yksi naisten joukkue. Tunnelma oli iloinen, onhan SM-viestipäivä yksi suunnistajan vuoden kohokohdista. Kavereiden kannustus, oma suoritus, tulosten jännittäminen; eipä aurinkoista sunnuntaita oikein voisi paremmin viettää.

  Dima tuo Essun H21 kakkosjoukkueen viestiä upeasti aloitusosuudelta sijalle 16, vain 24 sekuntia kärjestä.

  Taulamaan maasto oli jo etukäteen ajateltu melko peitteiseksi ja hitaaksi. Kiviä tiedettiin olevan paljon ja tiheikköä myös. Kilpailukartan tekijä Esko Savonen kertoikin kisan nettisivuilla, että kiviä alueella oli liki 3000, joista vain kartan luvun kannalta oleellisimmat pääsivät kartalle. Hieman kritiikkiä kilpailijoiden keskuudessa aiheutti mm. runsas valkoisen käyttö (”ihan tiheikköä oli koko tämäkin alue”) ja puuttuvat kohteet (”siis tässä oli kunnon sähkölinja pylväineen, mutta sitä ei näkynyt kartalla!”).

   

  Haastavasta maastosta johtuen kisassa nähtiin isoja virheitä ja myös joukkueiden väliset erot kasvoivat osittain hyvin suuriksi. Miesten pääsarjassa 10. joukkue jäi yli 7 minuuttia kärkeen ja naisissa vastaava joukkue liki 17 minuuttia. Kisan TV-lähetystä kotona seuranneet saivat nauttia – tai kauhistella- aikamoisia gps-koukeroita. Lähetyksen kommentaattori Maria Rantala kummasteli useampaan kertaan kilpailijoiden virheitä ”Miten voidaan olla yli 100 metriä sivussa rastista, teillä on ne kompassit mukana siellä metsässä, käyttäkää niitä!”. Rantalan tiheiköistä käyttämä nimi ”tuskapuska” taisi olla aika kuvaava.

   

  Kisan gps-seurantaa voi tarkastella jälkikäteen tästä linkistä: https://www.tulospalvelu.fi/gps/

   

  Miesten pääsarjassa voiton vei naapuriseura Helsingin Suunnistajat. Essun miesten ykkösjoukkue suunnisti nousujohteisesti ollen lopulta 28. Juoksujärjestys oli Rinat Gabitov, Lari Pernu ja Alvar Palmen. Parhaiten onnistui Lari, osuusajoissa 10. Kakkosjoukkueen Dmitrii Iurev aloitti vahvasti ja kulki kärkiletkoissa. Vaihtoon Dima tuli upeasti vain 24 sekuntia kärjestä sijalla 16. Kakkosjoukkue oli lopulta koko kisan 57.

   

  Ida Haapala aloitti Essun naisten viestin. Aloitusosuudella monella joukkueella tuli aikamoisia virheitä, mm. voittajajoukkue Pyrinnöllä. Idakaan ei aivan virheittä selviytynyt, mutta vaihtoi kuitenkin mainiosti sijalla 6. Kakkososuudella Maria Määttänen ei jäänyt kärkeen lisää kuin vajaat pari minuuttia ja ankkuriosuudelle lähti Elisa Viholainen sijalla 11. Parhaimmillaan Elisa oli väliajoissa jo sijalla 7, mutta joutui hieman taipumaan lopun haastavilla tiheikkörasteilla ja lopputulos oli niukasti plakettien ulkopuolella, 11. Hieno suoritus nuorelta joukkueelta ja Essun paras sijoitus pitkiin aikoihin pääsarjan viestissä. Edellisestä mitalista on aikaa jo 21 vuotta, 1996 joukkue Pernilla Rantamäki – Mirka Haataja – Sini Kemppainen – Marika Mikkola sai hopeaa.

   

  D20 voittajajoukkue Hanne, Liisa ja Inari.

  Junnuissa loistivat 20-sarjan tytöt. Viime vuotinen kutossija kirkastui kullaksi. Essu kulki miltei koko kisan muutaman sekunnin sisällä Lynxistä vaikka metsässä reitinvalinnat eivät joukkueiden kesken aina olleet samat. Lopussa eroa oli Lynxiin 7 sekuntia. 20-sarjan laajaa tasoa kuvastaa hyvin, että kakkosjoukkuekin juoksi palkintosijoille, sijoitus oli 10. Essun ykkösjoukkueessa juoksivat Liisa Raasakka – Inari Karppinen – Hanne Hilo ja kakkosjoukkueessa Emmi Markki – Sanni Mäkinen – Sofia Soikkeli.

   

   

  Veteraanisarjoissa iloisella meiningillä juosseet eLadyt saavuttivat mm. kultaa D50-sarjassa. Miesten veteraanisarjoissa parhaiten pärjäsi H80-sarjan joukkue.

  H80-sarjan palkintojenjaossa Essun teräsherrat Kalle, Seppo ja Pekka.

   

  Essun palkinnoille juosseet joukkueet juoksujärjestysten kera:

   

  H20 sija 9 Antti Sorsa – Mikko Määttälä – Topias Kemppi

  H18 sija 8 Heikki Sumanen – Juho Noponen – Daniel Rautio

  D20 kultaa Liisa Raasakka – Inari Karppinen – Hanne Hilo

  D20 sija 10 Emmi Markki – Sanni Mäkinen – Sofia Soikkeli

  D18 sija 6 Elli Punto – Kiia Miettinen – Silva Kemppi

  D16 sija 10 Siiri Sumanen – Villö Farkas – Martta Kankaanpää

  H80 pronssia Karl-Erik Åberg – Seppo Vänttinen – Pekka Elomaa

  D45 pronssia Taru Ikäheimonen – Piritta Wartiainen – Katja Mjösund

  D50 kultaa Marja Liisa Autti – Virpi Palmen – Sini Ojalainen

  D55 hopeaa Eija Rantala – Rita Linko – Marjut Varpula

  D60 pronssia Marita Kokkila – Mirja Linjama – Merja Puromies

   

  Kaikki tulokset Kokkensin tulospalvelusivustolta: https://www.kokkens.fi/kilpailut/2022/smviesti/

   

  HUOMIO! Juuri jutun ”painamisvaiheen” aikana saapui tieto, että kisajärjestäjien tekemän hajontavirheen takia tulokset mitätöidään sarjoissa H21, D21, H35, H50 ja H20. Essun osalta tämä merkitsee poikien H20-sarjan plaketin menetystä.

   

  D20-sarjan palkitut joukkueet. Ylempänä Essu 1, joka sai kultaa (Hanne, Inari ja Liisa) ja alempana sijalle 10 tullut kakkosjoukkue (Emmi, Sanni ja Sofia)

  D45-sarjassa tuulettivat pronssia iloisesti Piritta, Katja ja Taatu.

  D60 sarjan iloiset pronssimitalistit Marita, Merja ja Mirja.

  Heikki oli mahtavasti H18-sarjassa aloitusosuuden nopein.

   

  Kuvaajat:

  Henrik Palmen (palkintojenjakokuvat poislukien D20)

  Jussi Raasakka (D20 palkintojenjako)

  Antti Kemppainen (juoksukuvat)

  Silja Lauri (D20 molemmat joukkueet)

  eLadies (muut)

   

  Kiitokset kuvaajille!

  Continue reading →
 • Aikuisten suunnistuskoulut alkavat syyskuussa! Ilmoittautuminen auki! 1.9.2022

  Aikuisten suunnistuskurssit alkavat syyskuussa ja ilmoittautuminen on nyt käynnissä. 

  Peruskurssi järjestetään 19.-20.9.2022. Peruskurssin jälkeen aloittelija pystyy jatkamaan harrastusta ja
  kehittämään taitojaan itsenäisesti tai kaveriporukassa kuntorasteilla.  Lisätietoa kurssista ja linkki ilmoittautumiseen löytyy osoitteesta:

  https://espoonsuunta.fi/aikuisten-suunnistuskoulu-peruskurssi-2/

  Jatkokurssi järjestään kolmena päivänä (22.,27. ja 29.9). Kurssin tavoitteena on kehittää suunnistustaitoja edelleen, jotta harrastaja oppii ymmärtämään erilaisia suunnistuksen osa-alueita paremmin. Jatkokurssilla syvennytään suunnistuksen perusteista harjoittelemaan sitä miten taklataan haastavampia suunnistushaasteita. Jatkokurssi on kokonaisuus joka antaa eväät myös Jukolan ja Venlojen suorittamiseen. Lisätietoa kurssista ja linkki ilmoittautumiseen löytyy osoitteesta:

  https://espoonsuunta.fi/aikuisten-suunnistuskoulu-jatkokurssi-syyskuu-2022/

  Adult orienteering Course will be on the 14th-15th September. In this course we will teach basic orienteering skills needed to start your individual orienteering training. After this course you have skills needed to participate weekly motion orienteering or simply go into woods doing orienteering for yourself.

  This course is opportunity to get your very first start on orienteering or freshen up your old skills. Besides learning basic orienteering skills you get opportunity to ask and hear about possibilities to practice sport further. More information and registration, please follow the link:

  https://espoonsuunta.fi/harraste/aikuisten-suunnistuskoulu/adult-orienteering-school-beginners-course-spring-2022/

   

  Nähdään kursseilla! Tervetuloa! Welcome!

  Continue reading →
 • eGames 2022 kilpailtiin Nuuksion upeissa metsissä! 30.8.2022

  eGames 2022 kilpailtiin viime viikonloppuna aurinkoisessa säässä Nuuksion upeissa maisemissa! Kilpailu keräsi  suuren joukon suunnistajia molempina päivinä. Koko viikonlopun aikana lähtö- ja maaliviiva ylitettiin reilusti yli 1000 kertaa. Radat ja maasto saivat paljon kiitosta suunnistajilta. 

  eGamesissä naisten pääsarjan (D21A) voiton vei Heini Saarimäki (AngA) yhteisajalla 1:38:00 ainoastaan 14 sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Maija Hakalaan (HIS). Kolmanneksi kahden päivän koitoksen jälkeen ylsi Suvi Simonsén (RasKa).

  D21A 

  1. Saarimäki Heini     AngA           1:38:00
  2. Hakala Maija         HIS               +0:14
  3. Simonsén Suvi      RasKa          +2:13

  Miesten sarjassa voittoon (H21) suunnisti tänä vuonna Einari Heinaro (HS) yhteisajalla 1:38:26. Toiseksi sijalle Nuuksion metsästä selvitti Samu Heiska (TuMe) vajaa neljä minuuttia Einarista jääneenä. Kolmanneksi Tuomas Hapola (RaKaS).

  H21A

  1. Heinaro Einari      HS                 1:42:20
  2. Heiska Samu       TuMe              +3:54
  3. Hapola Tuomas.  RaKaS            +12:22

  Lisää tuloksia (molempien päivien tulokset ja yhteistulokset) ja kuvia kilpailusta löytyy kilpailusivulta alla olevan linkin kautta.

  Kilpailusivut

  Espoon Suunta kiittää kaikkia kilpailijoita, huoltajia, katsojia, yhteistyökumppaneita ja talkoolaisia eGames viikonlopusta! 

  Tsemppiä kaikille syksyn seuraaviin kisoihin!

  Continue reading →
 • eGames 2022 kilpailuohjeet ja ratamestarien lausunnot julkaistu! llmoittautuminen päättyy 22.8.! 19.8.2022

  eGames tulee jälleen! Tämä kansallinen suunnistuskilpailu kilpaillaan tänä vuonna 27.-28.8.2022 Espoossa ja Vihdissä!

  eGames 2022 kilpailuohjeet, ratamestarien lausunnot, kilpailukeskus-/aluekartat ja kahvilan hinnasto on julkaistu! Lisäksi kilpailusivuille on lisätty nyt myös kuvia tästä upeasta kilpailumaastosta.

  Ilmoittautumisaikaa jäljellä 22.8. asti! Jälki-ilmoittautuminen korotetuin maksuin 24.8. asti.

  Lisätietoa kilpailusivuilta alla olevan linkin kautta!

  Kilpailusivut

  Tervetuloa eGamesiin!

  Continue reading →
 • EsSu kolmen vuoden tauon jälkeen taas Ungissa 11.8.2022

  Viikonloppuna kisattiin perinteinen Ungina tunnettu nuorten Ungdomens Tiomila -viestikilpailu Ruotsissa. Parin vuoden odotuksen jälkeen EsSu pääsi jälleen ottamaan osaa tähän upeaan tapahtumaan. Tänä vuonna kilpailuformaatti oli kuitenkin hieman erilainen kuin ennen: HD12-viestin sijaan perjantaina kisattiin HD14-viesti, ja D18 ja H18 -viestit oli yhdistetty yhdeksi HD20-viestiksi. 14-sarjan neliosuuksiseen viestiin EsSu lähti kolmen joukkueen voimin. Lauantaiyön 20-sarjan kymmenosuuksiseen viestiin EsSulla oli laittaa neljä joukkuetta. Urheilijoita oli siis mukavasti mukana, vaikka viime hetken poisjääntejä tulikin jonkin verran. Kaikkiaan reissuun lähti 49 urheilijaa ja 15 huoltajaa. Osa urheilijoista pääsi nauttimaan sekä 14- että 20-sarjan viesteissä juoksemisesta.

  Espoon Suunnan kuusikymmenpäinen joukko lähti kohti Ruotsin Ulricehamnia torstai-iltapäivänä. Joukkoon kuului niin ensikertalaisia kuin tämän viestin kokeneita konkareitakin. Bussi ja pari saattoautoa kuljettivat joukon Turkuun, josta noustiin laivaan. Laivan saavuttua Tukholmaan matka jatkui jälleen bussilla. Useamman tunnin bussimatkaan sisältyi aiemmilta Ungeilta tutuksi tullut ruokailu Jönköpingin Ikeassa. Pitkän bussimatkan aikana joukon kokeneemmat urheilijat päättivät tuoda reissuun lisämaustetta lanseeraamalla pelin, johon osallistui lähes koko retkikunta aina 14-sarjan viestin nuorimmista juoksijoista huoltajiin. Pelissä kukin osanottaja sai salaiseksi tehtäväkseen ”murhata” toisen osallistujan koskettamalla tätä tietyssä paikassa tietyllä esineellä. Reissulaisia viihdyttivät koko matkan ajan whatsapp-ryhmään julkaistut raportit pelin etenemisestä: ”Luukas murhattu teltan kiilalla kisapaikalla”, ”Jukka murhattu yökerhossa kompassilla”, ”Lauriina murhattu kengällä tunnelissa”.

  Jo bussimatkan aikana käytiin yhteisesti läpi reissun kolme tavoitetta. Tavoitteet olivat seuraavat:

  1. Pidä hauskaa
  2. Hae kaikki rastit
  3. Syö vähintään kerran jäätelöä/mehujäätä

   

  Ulricehamniin saavuttua vuorossa oli järjestäjän tarjoamien puolijoukkuetelttojen miehittämistä ja kilpailukeskusalueeseen tutustumista sekä kortinpeluuta. Onnekkaimmat pääsivät myös pystyttämään seura- ja huoltotelttoja kilpailukeskukseen.

  Perjantaina iltapäivällä 17:00 starttasi HD14-viesti. Viesti koostui tyttöjen avausosuudesta ja poikien ankkuriosuudesta, sekä kahdesta parallel-keskiosuudesta. Parallel-osuuksille sai lähteä samaan aikaan kolme juoksijaa, joista ensimmäisenä radan selvittänyt pääsi lähettämään seuraavan osuuden viestinviejän. Etenkin keskiosuuksia pidemmät avaus- ja ankkuriosuudet yllättivät haastavuudellaan, mutta niin kilpailijoiden kuin huoltajienkin moraali pysyi korkealla. Kaikki EsSun kolme joukkuetta saivat hyväksytyn suorituksen, eli viestiin asetetut tavoitteet saavutettiin. 

   

  Illalla urheilijat ja tukijoukot nauttivat EsSun huoltoteltalla järjestäjän tarjoamasta ruuasta ja EsSun oman huoltotiimin loihtimasta mansikkarahkasta.

  Yö vietettiin järjestäjien pystyttämissä puolijoukkueteltoissa noin kilometrin päässä itse kilpailukeskuksesta. Useilla urheilijoilla yöunet jäivät totuttua niukemmiksi, sillä HD20-sarjan viesti starttasi 2:45 perjantain ja lauantain välisenä yönä. 

  Yö sujui ongelmitta. Tästä kiitos kuuluu EsSun toppatakkiosastolle ja huoltotiimille, jotka pitivät huolen siitä, että urheilijat herätettiin sovittuihin aikoihin ja EsSun baarissa oli puuroa, leipää, hedelmiä ja muita eväitä tarjolla läpi yön.

  20-sarjan viestissä nähtiin varman vahvoja viestisuorituksia, jotka siivittivät EsSun ykkösjoukkueen nousujohteisesti parhaaksi suomalaisjoukkueeksi sijalle kahdeksan. Voiton vei vuosien takaisista Ungeista tuttu Ruotsin IKHP. Ensimmäiset joukkueet saatiin maaliin lauantaiaamuna kello 9 maissa. Viimeiset löysivät tiensä maaliin muutamia tunteja voittajien jälkeen, vaikka järjestäjä oli jo ehtinyt kerätä osan rasteista pois. Kaikilla rastipaikoilla kuitenkin käytiin, vaikkei lippuja ja leimasimia enää löytynytkään. Täten voidaan tulkita, että kaikilla rasteilla käymisen tavoite tuli täytetyksi, vaikka tuloslistalta löytyykin yksi hylätty joukkue. Tärkein tavoite – hauskanpito – kuitenkin vaikutti tulleen täytetyksi ja kaikille mukana olleille tarttui varmasti mukaan hienoja uusia kokemuksia. Monella matkassa olleella onkin vielä monta Ungdomens Tiomilaa edessä!

  Nyt katseen voi siirtää syksyn tuleviin viestikilpailuihin. 20.8. kilpaillaan Nuorten Jukola, johon EsSulla on näillä näkymin tulossa ennätysmäärä joukkuetta. 1.10. on vuorossa Nuorisoviesti, jonne EsSu on niin ikään lähtenyt perinteisesti laajalla rintamalla. Etenkin yli 18-vuotiailla urheilijoilla, jotka eivät enää pääse näihin upeisiin nuorten viesteihin, tärkeiksi viestikilpailuiksi muodostuvat viestiliigan osakilpailut sekä tietysti 11.9. kilpailtava SM-viesti. Viestikauden päättää 8.10. jälleen Ruotsissa järjestettävä 25manna.

   

  Teksti: Liisa Raasakka

  Kiitos kuvista Maria, Matti, Pietu ja Riina!

   

   

  Continue reading →
 • Kutsu Espoon Suunnan vuoden 2022 kevätkokoukseen 9.8.2022 19.30 24.7.2022

  Kutsu Espoon Suunnan kevätkokoukseen, joka pidetään majalla 9.8.2022 klo 19.30 alkaen. Kokoukseen voi myös osallistua etänä.

  Kevätkokouksen aiheena on tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen hyväksyminen vuodelle 2021.

  Ilmoittaudu kokoukseen myClubissa: Espoon Suunnan kevätkokous (myclub.fi) 

  myClub-tapahtumasta löydät myös etäkokouslinkin sekä kokouksen esityslistan. Tilinpäätös ja toimintakertomus liitetään myClub-tapahtumaan noin viikkoa ennen kokousta.

  Tervetuloa: Espoon Suunnan Johtokunta

  Continue reading →
 • Venlat x 20 ja Jussit x 12 – EsSulla ennätysmäärä joukkueita Jukolassa! 17.6.2022

  Mynämäen Jukolaan on yksi yö ja viimeiset valmistelut kohti suunnistusväen juhlaa ovat meneillään. EsSun väreissä juoksee viikonloppuna peräti 80 naista ja 84 miestä. Aikamoinen joukko! Tässä on joukkuekuvat kaikista joukkueista, ensin Venlojen ja sitten Jukolan joukkueet. Musta numero kuvassa oikealla on kunkin joukkueen kilpailunumero.

  Jos et pääse Mynämäkeen niin seuraa joukkueidemme kulkua esimerkiksi Ylen TV-kanavilta tai radiosta!

  Huom! Tämä on joukkuetilanne perjantaina päivällä. Jos joukkueet ovat muuttuneet tämän jälkeen, ei uusia joukkueita päivitä tähän juttuun.

  Venlojen viesti

   

  Jukolan viesti

  Continue reading →