eBlogi kirjoituksia

 • Maailman parasta suunnistusseuraa jo 35 vuotta! 19.11.2023

  Päivällä nuorten Pokaalipeijaisissa nähtiin monta iloista suunnistuskoululaista ja eGroupJr-ryhmän jäsentä.

  Espoon Suunta täyttää tänä vuonna 35 vuotta ja sitä juhlittiin naapurikylä Kauniaisten Villa Junghansissa marraskuisena lauantai-iltana. Juhlallisuudet olivat alkaneet oikeastaan jo päivemmällä kun sama tila täyttyi seuran junnuista ja heidän kotiväestään. Junioreiden kauden päätöksessä eli Pokaalipeijaisissa jaettiin kaikille vähintään kolmeen pokaalijahtiin osallistuneille upeat pokaalit. Uudenmaan kompassikisoissa pärjänneet saivat myös palkintonsa. Seuran aktiivisin junnu tänä vuonna oli Juuso Laininen, joka pokkasi himoitun kiertopalkinnon Georgen maljan.

  Suunnistusliiton Timo Saarinen jakaa Tähtiseuramerkit EsSu:lle. Vastaanottamassa seuran puheenjohtaja Pasi Laaksonen, seuratoimintavastaava Sanna Tervakangas ja eTreenarien vetäjä Elisa Viholainen. Kuva: Riina Korjamo

  Iltakuudelta Villa Junghansin valtasi hieman vanhempi väki. Mukana 35-vuotisjuhlissa oli seuran perustajajäseniä, seuran tämän hetken huippusuunnistajia ja muita aktiivisuunnistajia, eLadyja, nostalgiamiehiä ja seuratoimijoita. Saatiinpa juhlaan iloinen tervehdys myös naapuriseuraltamme Espoon Akillekselta. Akilleksen puheenjohtaja Hanna Vuorela totesi onnittelupuheessaan EsSu:n elävän nyt kolmevitosten kiihkeitä ruuhkavuosia, jolloin tohinaa ja touhua riittää. Hanna kiitteli myös yhteistyöstä mm. karttoihin ja treeneihin liittyen. Mukava tervehdys saatiin Suunnistusliiton tapahtuma- ja seurapäällikkö Timo Saariselta. Timo toi juhlaan liiton onnittelut, mutta myös uunituoreen Tähtiseuramerkin. Espoon Suunta on nyt Tähtiseura kaikilla kolmella osa-alueella eli junioreissa, aikuisissa ja huippu-urheilussa. Mahtavaa! Espoon kaupungin tervehdyksen toi elinkeinojohtaja Mervi Heinaro. Puheessaan Mervi onnittelujen lisäksi kertoi kaupungin olevan lujasti mukana EsSu:n vuonna 2028 järjestämässä Jukolan viestissä. Tämä otettiin vastaan raikuvin aplodein.

  Hiihtohaaste-spektaakkelin viimeinen selfie. Kuvaajana eLady Sanna.

  Juhlan ohjelmassa oli useita upeita musiikkiesityksiä seuralaisten esittämänä. Kirjo oli hyvin iso aina valmennuspäällikön Popeda-coverista ”Sukset, sukset” omien sävellystöiden esittämiseen pianolla (Hyvä Anton H!). EsSu:n juhlissa on totuttu näkemään myös upeita näytelmiä ja nytkin sellainen päästiin näkemään. eLadies oli tehnyt hauskan näytelmän vai pitäisikö itse asiassa sanoa näytellyn dokumentin koskien viime tammikuista hiihtohaastetta, jossa eLadies ja Nostalgiamiehet kilpailivat kumpi porukka saa enemmän hiihtokilometrejä kasaan. Näyttämöllä nähtiin toki myös Nostalgian edustajia. Hiihtohaasteen kulisseissa pelattu ehkä jopa hieman likainenkin peli kävi ilmi seinälle heijastetuista molempien ryhmien whatsapp-viesteistä. Katsojalle jäi käsitys, että puhtaammilla papereilla saattoi selvitä eLadies, joka keskittyi uusien ”jäsenten” rekryämisen sijasta somepreesenssiin ja suklaansyöntiin hiihtämisen ohella. Tiettävästi kummatkin ryhmät odottavat kuumeisesti Oittaan ensilumenladun aukaisua, joka on luvattu ensi viikolle. Hiihtohaasteen uusimisestakin kuului huhupuheita.

  Pentti Aalto esittelee lahjoituskirjakokoelmaansa. Maisan kuva löytyi aika monesta kirjasta! Kuva: Hanna Raasakka

   

  Juhlavieraille oli tarjolla maittavaa ruokaa ja kaunis jälkiruokakakku. Isot kiitokset vapaaehtoisille keittiötalkoolaisille, jotka loihtivat tarjottavat esille ja silti ehtivät osallistua juhlintaan ja olivat jopa mukana näytelmässä. Juhlatilan aulassa oli esillä Pentti Aallon vakuuttava suunnistuskirjakokoelma, jonka Pentti on lahjoittamassa EsSu:lle. Kokoelma tullaan sijoittamaan majalle, josta kirjoja saa myös lainata kotikäyttöön. Joukossa oli mm. aikanaan vuosittain julkaistuja Suunnistusvuosi-kirjoja kuin myös uudempia teoksia. Vanhin kirja taisi olla Väinö J. Nurmimaan ”Suunnistus” 50-luvulta ja uusin muutaman vuoden takainen ”Suunnista kuin mestari”, jonka on kirjoittanut Outi Hytönen.

   

   

  Juhlasprinttiä juostiin luonnollisesti juhlavaatteissa. Sanna ja Akilleksen Hanna näyttävät mallia. Kuva: Riina Korjamo

  Rento juhlameininki jatkui puolille öihin asti (huhujen mukaan nuorisolla jatkot kestivät aamuyöhön). Innokkaimmat kävivät kiertämässä pihasuunnistusradan, joka ei ollut ihan helppo tehtävä uudessa lumessa ja juhlatamineissa. Kisamakkaroita jaettiin onneksi kaikille; Ristolla oli grilli kuumana heti ulko-oven takana. Tuleva Jukola-projekti näyttäytyi myös useissa puheissa sekä Hollon Harrin rekry-toimissa; osoita lahjakkuutta tai innokkuutta johonkin asiaan > Harri tulee juttelemaan että mites tämä homma sopisi EsSu:n Jukolaan. Hyvältä vaikuttaa!

   

   

   

   

   

  Juhlissa jaettiin myös palkintoja ja seuran standardeja. EsSu:lla on paljon kiertopalkintoja, joita kaikkia ei jaeta vuosittain. Kaikki palkitut eivät olleet paikalla henkilökohtaisesti, mutta kuulimme muutamat mukavat videoterveiset näiltä palkituilta. Tänä vuonna palkinnot jaettiin seuraavasti:

  Talkookellon saaja Pietu, Vuoden viestisuunnistaja Inari, Vuoden yllättäjä Emmi ja Vuoden essulainen Sanna. Kuva: Riina Korjamo

  Talkookello: Pietari Hyvärinen

  Simpan pihdit: Alvar Palmen

  Vuoden Essulainen: Sanna Tervakangas

  Junnulautanen: Fanny Delahaye

  Vuoden viestisuunnistaja: Inari Karppinen

  Vuoden yllättäjä: Emmi Markki

  Vuoden valmentaja: Tero Jantunen

  Ekin Pytty (paras ikäsarjasuunnistaja): Pertti Laurila

  Georgen malja (jaettiin Pokaalipeijaisissa aiemmin päivällä): Juuso Laininen

  Kultakompassa: Lari Pernu

  Hopeakompassi: Anni Jantunen

  Pronssikompassi: Juuso Laininen

  Seuran standaarilla palkitut: Pasi, Paavo, Piritta, Kaitsu, Hanna ja Pietu. Kuva: Riina Korjamo

  Seuran standardin saivat seuraavat:

  Pasi Laaksonen
  Paavo Valkonen
  Piritta Wartiainen
  Kai Hilo
  Hanna Raasakka
  Pietari Hyvärinen

  Continue reading →
 • Päävalmentajaksi Espoon Suuntaan? 15.11.2023

  Hakuaikaa jatkettu viikon loppuun 3.12. asti! Recruitment period extended till 3rd of December!

  We are looking out for new head coach! Scroll down for English translation!

  Suunnistusseura Espoon Suunta hakee seuraan urheilullista päävalmentajaa vastaamaan valmennusryhmien toiminnan suunnittelusta ja valmennuksellisista linjauksista. 

  Toimit ensisijaisesti valmennuksen sisällön suunnittelijana ja ohjaat harrastevalmentajia päivittäisessä työssä urheilijoiden kanssa – olet myös itse mukana erikseen sovittavilla leireillä ja muissa suuremmissa tapahtumissa. 

  Lähimpiä kollegoitasi ovat seuran muut valmentajat, valmennuspäällikkö, ja toiminnanjohtaja. Lisäksi yhteistyötä tehdään aktiivisesti muiden kestävyyslajien seurojen, oppilaitosten, sekä Suomen Suunnistusliiton kanssa; Espoon Suunta on kansainvälisesti erityisen verkottunut seura, joten työssä on myös maan rajat ylittävä ulottuvuus. Suurimpien sidosryhmien kanssa yhteydenpito sujuu luontevimmin suomeksi, mutta otamme myös muunkieliset kandidaatit huomioon – edellyttäen, että vähintään englannin kieli on hallussa.

  Mahdollinen halukkuus edustaa Espoon Suuntaa urheilijana on hakijalle etu, ei kuitenkaan vaatimus.

  Toivomme hakijalta kokemusta muun muassa seuraavista rooliin kuuluvista tehtävistä: 

  • ryhmävalmennusohjelmien suunnittelu
  • leiriohjelmien ja leirien sisältöjen suunnittelu
  • urheilijoiden testaamisen koordinointi
  • valmentajien ohjaus ja koulutus
  • valmentajan osaamisen mahdollistamat asiantuntijatehtävät
  • osallistuminen käytännön valmennukseen sovituissa tapahtumissa
  • seurayhteistyö ja seuran edustaminen valmennuksellisissa asioissa
  • sovittujen tavoitteiden ja valmennuksellisten linjausten toteutumisen varmistaminen

  Työ on nykyaikaista hybridityötä: tapahtumat ovat valtaosin pääkaupunkiseudulla, mutta työtä voi tehdä paljon myös etänä. Seuramajamme sijaitsee Espoon keskuspuiston laidalla, ja siellä on käytössäsi tarvittavat välineet ja yhteydet työn tekemiseen. Työsuhde on osa-aikainen, alustavasti 50 % sopimuksella. Toivottaessa työmäärää on mahdollista laajentaa vastaavanlaisilla tehtävillä naapuriseurassamme Espoon Akilleksessa.

  Toivomme työn aloitusta mahdollisimman pian vuodenvaihteen jälkeen. 

  Tehtävään valitulta edellytämme voimassa olevan rikosrekisteriotteen esittämistä, siten kuin Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä (504/2002) edellyttää. Työsopimus on ehdollinen hyväksyttävän rikosrekisteriotteen esittämiseen saakka. 

   

  Espoon Suunta on pääkaupunkiseudulla lisenssisuunnistajien määrässä mitattuna Suomen suurin suunnistuksen erikoisseura. Espoon Suunta järjestää lähivuosina useita merkittäviä suunnistustapahtumia, kuten vuoden 2024 SM-sprintin, sekä ensimmäistä kertaa Jukolan Viestin vuonna 2028.  Poikkeuksellisen menestyksekkäässä seurassa on myös poikkeukselliset mahdollisuudet – meillä on liikkumavaraa kehittää ja kokeilla asioita, joita ei ole aiemmin tehty! Seuran johto ja harrastevalmentajat ovat – maailman innovatiivisimpien kaupunkien joukkoon nimetylle Espoolle sopivasti – huippuosaajia ja avoimia uudelle. Modernista ketteryydestä huolimatta seurassa noudatetaan pysyviä, toimivia käytänteitä, joilla päivittäinen valmennustoiminta pyörii vaivattomasti.

   

  Lähetä hakemuksesi, ansioluettelosi sekä palkkatoiveesi viimeistään 3.12.2023 osoitteeseen valmennus@espoonsuunta.fi

  Lisätietoja toimenkuvasta puhelimitse: 

  Jari Ikäheimonen, valmennusjaosto,  050 407 8205

  Anna Kotkajuuri, päävalmentaja (31.12.2023 saakka), 0400 38 3737

  Are you the next Head Coach of Espoon Suunta?

  Espoon Suunta is looking for a Head Coach to be responsible for the training planning and the guidance of the coaching teams. 

  You will primarily act as a planner of the overall training program, and guide the amateur coaches in their daily work with the athletes – you will also be involved in separately agreed camps and other larger events. 

  Your closest colleagues will be the other coaches in the club, the Head of Coaching, and the Executive Director. You will also actively cooperate with other endurance sports clubs, educational institutions, and the Finnish Orienteering Federation; Espoon Suunta is a particularly internationally networked club, so the work also has a cross-border dimension. Communication with the major stakeholders is naturally easiest in Finnish, but we also consider non-Finnish speaking candidates who can work in English.

  A potential willingness to represent Espoo as an athlete is an advantage for the applicant, but not a requirement.

  We are looking for candidates with experience in the following roles, among others: 

  • Designing group training programmes
  • Planning camp programmes and content
  • Coordinating the testing of athletes
  • Coaching and training of coaches
  • Expert tasks depending on the coach’s skills
  • Participation in practical coaching at agreed events
  • Club cooperation and representation of the club in coaching matters
  • Ensuring that the agreed objectives and guidelines are implemented

  The work is modern hybrid work: the events are organized mainly in the capital region, but much of the work can also be done remotely.Our clubhouse is located on the edge of Espoo’s central park, where you have the tools and connections for the job.The employment relationship is part-time, with an initial 50% contract; if desired, it is possible to extend the workload with similar tasks in our neighboring club Espoon Akilles.

  We are looking to start employment as soon as possible after the turn of the year.

  The successful candidate will be required to present a valid criminal record, as required by the Act on Criminal Investigation of Persons Working with Children (504/2002). The employment contract is conditional until the presentation of a valid criminal record. 

  Espoon Suunta is the largest Finnish orienteering club in terms of the number of licensed orienteers. The club will host several major orienteering events in the coming years, such as the 2024 Finnish Championship in Sprint, and the Jukola Viesti in 2028. An exceptionally successful club also has exceptional opportunities – we have the scope to develop and try things that have never been done before! The club’s management and recreational coaches are – in keeping with Espoo’s reputation as one of the world’s most innovative cities – highly skilled and open to new ideas. Despite their modern agility, the club has a stable, workable policy that makes day-to-day coaching activities run smoothly.

  Please send your application, CV and salary expectations by 3.12.2023 to valmennus@espoonsuunta.fi

  For more information on the job description, please call us: 

  Jari Ikäheimonen, Chairman of Coaching Division, 050 407 8205.

  Anna Kotkajuuri, Head Coach (until 31.12.2023), 0400 38 3737

  Continue reading →
 • Espoon Suunta ry:n syyskokous 28.11.2023 13.11.2023

  KOKOUSKUTSU

  Espoon Suunnan syyskokous järjestetään tiistaina 28.11.2023 klo 18.00 alkaen Isossa Omenassa (kokoustila Meri).

  Saapumisohjeet: Kokoustila Meri sijaitsee Ison Omenan palvelutorilla kauppakeskuksen laajennusosan ylimmässä kerroksessa (3. krs) suoraan mm. ravintolamaailman ja bussi/metroterminaalin yläpuolella. Jalan löydät paikalle vanhan kauppakeskuksen käytäviä ja rullaportaita pitkin. Jalankulun sisäänkäynnit kauppakeskuksen laajennusosaan ovat Markkinakatu 1, Suomenlahdentie 1 ja Piispansilta 19.

  Autolla pääset lähimmäksi Palvelutoria pysäköimällä autosi pysäköintihalliin, jonne ajetaan Suomenlahdentie 1:n rampin kautta. Pysäköintihallista pääset hissillä 3. kerrokseen, suoraan Palvelutorille. Huom! Ilmainen pysäköinti 2h

  Heti kokouksen perään pidetään keskustelutilaisuus Jukola2028-projektista.

  Kokouksesssa käsitellään sääntömääräiset asiat, hallituksen kokoonpano, toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2024.

  Syyskokouksen esityslista ja liitteet (toimintasuunnitelma ja talousarvio 2024) ovat luettavissa MyClub-tapahtumassa.

  Kokouspaikka sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella mm. metroasema löytyy aivan vierestä. Paikalle voi kuitenkin saapua myös omalla autolla.

  Tilaisuuteen on mahdollisuus osallistua myös etäyhteydellä. Linkki kokoukseen tulee MyClub-tapahtumaan lähempänä.
  https://espoonsuunta.myclub.fi/flow/events/6360831

  Kokouskutsu on nähtävillä seuran verkkosivuilla (https://espoonsuunta.fi/) ja se on toimitettu MyClub-jäsenrekisterin kautta sähköpostise jäsenille maanantaina 13.11 klo 10.

  – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

  Espoo Jukola 2028 – Keskustelutilaisuus 28.11. klo 19, heti seuran syyskokouksen jälkeen.

  Miltä Espoo Jukola 2028 näyttää, kuuluu ja mistä se muistetaan? Missä Jukola projektissa mennään tässä vaiheessa?

  Kevätkokouksen yhteydessä sekä erillisessä kyselyssä pohdimme tulevan tapahtumamme arvoja sekä seuralaisten odotuksia ja toiveita tapahtuman osalta. Näiden asioiden parissa ollaan jälleen, kun vastauksista on kiteytetty tapahtuman kuvausta, johon seuralaisilta toivotaan kommentteja. Lisäksi kuullaan, missä Jukola-projektissa mennään tässä vaiheessa. Seuralaisilla on mahdollisuus esittää myös erilaisia kysymyksiä Jukolaan liittyen. Tehdään yhdessä maailman parasta suunnistustapahtumaa!

  Mukaan pääsee myös etäyhteydellä.

  Continue reading →
 • Hae mukaan Espoon Suunnan harjoitusryhmiin: eGroup ja eGroupJr 26.10.2023

  Tervehdys kaikki Essun suunnistajat ja sellaisiksi aikojat! On taas se aika vuodesta, kun aletaan suunnittelemaan kuvioita ensi vuodelle – haku harjoitusryhmiin on nyt auki!

  eGroup

  Essun eGroup-ryhmä koostuu kolmesta osasta naisista, miehistä ja nuorista. Kuhunkin ryhmään on oma hakunsa, vaikka valtaosa treeneistä tehdäänkin yhdessä. Ryhmien jäseniä yhdistää halu kilpailla, mutta ryhmiin kuuluu urheilijoita moninaisin urheilullisin tavoittein – huipulle tähtäävästä harjoittelusta kevyempään harrastamiseen. Ryhmien toiminta kaudelle 2024 käynnistyy virallisesti jo lokakuun lopullla kauden avausleirillä Vierumäellä. Ilmoittaudu mukaan harjoitusryhmään 5.11.2023 mennessä. Olet tervetullut hakemaan eGroupiin myös tämän jälkeen.

  eGroupin sisällä urheilijat kannustavat toisiaan ja tukevat toistensa harjoittelua. Tavoitteina ovat erityisesti jokaisen urheilijan ja koko ryhmän kehittyminen omalla tasollaan ja tavoitteissaan, viestimenestys sekä yhteishengen ja yhteisöllisyyden ylläpito ja kehittyminen. Essu tukee eGroup-ryhmän jäsenten harjoittelua järjestämällä sitä tukevia olosuhteita ja toimia. Essu tukee  ryhmän osallistumista tärkeisiin kilpailuihin  myös  käytännön matka- ja majoitusjärjestelyin. Edustusurheilijoille voidaan myöntää harjoittelun taloudelliseksi tueksi arvokilpailumenestykseen perustuvia menestysbonuksia sekä erikseen määriteltävä valmennusstipendi. 
   
  Kuten moni muukin toimija, olemme viime vuosina kohdanneet painetta nostaa hintoja yleisen hintatason nousun vuoksi. Selvisimme Korona-vuosien jälkeen pitkään ilman hinnankorotuksia ryhmämaksuissa. Nyt olemme kuitenkin tulleet siihen tulokseen, että pieni hintojen korotus on tarpeen toiminnan jatkuvuuden ja taloudellisen kestävyyden takaamiseksi. Onneksi suunnistuksen harrastaminen on edelleen varsin edullista.

  Valmennusryhmän maksu vuonna 2024 on 240 euroa.

  Maksu kattaa:
  – Seuraohjelman mukaiset harjoitukset ja niihin liittyvän valmennuksen karttoineen
  – Vuosi- ja viikkotasoisen harjoitusohjelman ja sitä tukevan opastuksen
  – Päiväleirien harjoitukset valmennuksineen, sisältäen kartat ja ruokailut
  – Osallistumisen EsSun leireille  edullisilla omakustannushinnoilla
  – SM-kilpailujen, pääviestien (edustusjoukkueille) ja arvokilpailuiden näyttökilpailuiden kilpailuilmoittautumismaksutuki
  Mahdollisista sali- ja juoksuratakorteista peritään omakustannushinta.

  eGroup-ryhmän urheilijoiden kanssa tehdään urheilijasopimukset, joissa määritellään ryhmän toimintaan liittyvät keskeiset käytännöt sekä urheilijan ja seuran velvoitteet. Sopimukset tehdään vuoden alussa, joten vasta sen jälkeen ilmoittautuminen ryhmään on sitova.

  Ryhmiin pääset ilmoittautumaan seuraavista linkeistä:

  eGroup Miehet

  eGroup Naiset

  eGroup Nuoret

  Lisätietoja ryhmään hakemisesta, toiminnasta ja edustusurheilijoiden tuesta antavat valmennuspäällikkö Anu Saarinen, 044 7777947 ja päävalmentaja Anna Kotkajuuri, 040 0383737.

  eGroupJr

  Espoon Suunnan eGroupJr -ryhmässä nuorilla suunnistajilla on mahdollisuus harrastaa suunnistusta sekä kehittyä kilpasuunnistajana hyvässä porukassa. eGroupJr on tarkoitettu sarjoissa H/D12 ja H/D14 suunnistaville nuorille (2010 – 2013 syntyneet kaudella 2024). Ensi vuonna 15 vuotta täyttävät (2009 syntyneet) voivat jatkaa eteenpäin hakemalla joko eGroup Nuoret tai eGroupH-ryhmään oman valintansa mukaisesti, mutta halutessaan he voivat myös jatkaa vielä vuoden eGroupJr-ryhmässä.

  eGroupJr:n harjoituskausi 2024 alkaa 1.11.2023. eGroupJr-ryhmään hakeneet suunnistajat voivat tulla mukaan ryhmän treeneihin jo lokakuun alusta. Myös seuraavaan ryhmään siirtyvät, vuonna 2008-2009 syntyneet suunnistajat, ovat  tervetulleita osallistumaan eGroupJr:n treeneihin, kunnes toiminta heidän seuraavassa ryhmässään alkaa. eGroupJr-ryhmälle järjestetään aloitusleiri viikonloppuna 4.-5.11.2023.

  eGroupJr-ryhmään haetaan täyttämällä tämä lomake 30.10.2023 mennessä. Ryhmään liittymisen edellytyksenä on:

  • nuoren oma halu kehittyä urheilijana
  • osallistuminen suunnistuksen kilpailutoimintaan Espoon Suunnassa, 
  • sitoutuminen ryhmän yhteisiin pelisääntöihin, 
  • oman ikätason suunnistusradan suorittaminen itsenäisesti.

  Ryhmään nimetään ensimmäiset suunnistajat 1.11.2023. Ryhmään voi liittyä myös myöhemmin kauden aikana. 

  Valmennusryhmämaksu kaudelle 2024 on:

  • 220 EUR 2010-2013 syntyneet, (ryhmämaksu 188 EUR + lisenssi ja vakuutus 32 EUR (vuoden 2023 hinta)
  • 240 EUR 2009 syntyneet, (ryhmämaksu 188 EUR + lisenssi ja vakuutus 52 EUR (vuoden 2023 hinta).

  Valmennusryhmämaksu kattaa koko kauden 2024 (1.11.2023 – 31.10.2024) sisältäen:

  Mikäli lisenssi- tai vakuutusmaksuun tulee korotus vuodelle 2024, nousee vuosimaksu samassa suhteessa. 

  eGroupJr-ryhmään pääset ilmoittautumaan tällä linkillä https://forms.gle/V7Uzytt4tFmT6ojMA

  Lisätietoja eGroupJr ryhmän toiminnasta ja ryhmään hakemisesta antaa Erkka Laininen +358 50 3729195.

  eGroup H:n eli nuorten harrasteryhmän (15-20 v.) osalta tarkennamme vielä joitakin yksityiskohtia ja avaamme haun piakkoin.

  Mukavia suunnistusetkiä syksyyn!

  Continue reading →
 • Postikortti Japanista: Hana & Aoi 17.10.2023

  Elokussa lentokone kuljetti Essun majalle vieraita aina Japanista asti. Hana ja Aoi, nuoret japanilaissuunnistajat, viettivät useamman viikon vieraanamme nauttien Suomen maastoista, kauniista kesäkelistä sekä Essulaisten tarjoamasta yhteisöllisyydestä. Vierailu oli kokemisen arvoinen ja molemmat lupasivat innokkaasti vierailla Suomessa myös uudelleen, kukapa ei haluaisi nauttia kesän lämmöstä, laskevasta auringosta merellä sekä vähintäänkin jännittävistä reiteistä viikkotreeniin.

  Tässä lyhyesti Hanan terveiset ja kotiin viedyt opit:

  ”I wanted to go to Finland because I want to run in WOC2025 in Finland. Then I contacted Jari Ikaheimonen, who is an acquaintance of my parents, to ask for help.
  Thanks to him and Essu, I decided to go to Espoon Suunta and experience orienteering in finland with you.

  I stayed in the clubhouse and did orienteering almost every day, sometimes twice a day by participating in the club practice or doing self-practice.
  In addition I ran in four competitions on weekends. At first, I couldn’t understand what was written on the map (quite a difference from Japan), but finally I could read maps and make only small mistakes. It was great to challenge myself and try to keep up with the great training company.

  The Finnish terrains are difficult for me because they are quite different from the Japanese terrains, but I always enjoyed orienteering and learned a lot.
  I found it is especially important to read a map in detail many times and see the compass. I strongly want to run faster through this training.
  I continue to train in Japan to be a fast orienteer. Thank you for every one who made us feel welcome and thanks for everything! I hope I see you again!”

  Kiitokset vielä kaikille vapaaehtoisille ja urheilijoille, jotka tekivät Hanan ja Aoin reissusta ikimuistoisen!

  Continue reading →
 • 25Mannassa juoksee liki 90 essulaista! 7.10.2023

  Tukholman lähistöllä Lidan ulkoilualueella kilpaillaan tänä lauantaina syksyn tärkein kansainvälinen seuraviesti 25Manna. Kilpailussa on todella 25 viestiosuutta, mutta näistä 20 juostaan viitenä eri parallel-osuutena, joissa kussakin on neljä juoksijaa. Viidellä osuudella on sitten vain yksi juoksija.
  Espoon Suunnasta osallistuu tänä vuonna peräti 3,5 joukkuetta 25Mannaan. Puolikas joukkue tarkoittaa sitä, että se on yhteinen joukkue majanaapurimme Espoon Akilleksen kanssa. Tällainen määrä joukkueita taitaa olla ihan ennätys Essulle!

  Kilpailu starttaa lauantaiaamuna klo 10 Suomen aikaa. Voittajajoukkueen maaliintulon on arvioitu olevan Suomen aikaa puoli kolmen aikoihin.

  Kilpailutunnelmaan pääsee kotisohvilta käsin seuraamalla tulospalvelua ja kuuntelemalla aina niin vilkasta ja innostunutta ruotsalaista kenttäkuulutusta.
  Online-linkki:https://live.25manna.se/
  Kenttäkuulutus:https://live.heavyindustries.se/25manna/

  Essun joukkueiden numerot ovat seuraavat:
  Espoon Suunta 1 #42
  Espoon Suunta 2 #177
  Espoon Suunta 3 #178
  Espoon Suunta + Espoon Akilles #191

  Tässä kuvat kaikista joukkueista. Näistä huomaa miten todella iso ja iloinen porukka on starttaamassa 25Mannaan!
  (HUOM! Jos joukkueisiin on tullut muutoksia perjantain klo 13 jälkeen niin niitä ei ole huomioitu näissä kuvissa.)

  ESPOON SUUNTA I

  ESPOON SUUNTA II

  ESPOON SUUNTA III

  ESPOON SUUNTA & ESPOON AKILLES

   

   

   

   

   

   

   

   

  Continue reading →
 • LähiLahjoitus äänestys käynnissä 15.10 asti, kerätään yhdessä tukea Essun nuorille – Anna äänesi! 22.9.2023

  Essun nuoret ovat mukana hakemassa LähiTapiolan LähiLahjoitusta toimintansa tueksi. Tänä vuonna lahjoitusta oli hakemassa jopa 367 eri lasten ja nuorten harrastusryhmää ympäri pääkaupunkiseutua ja lopulta valitaan vain 15 tuensaajaa koko Espoon alueelta.

  LähiLahjoituksen saajat valitaan äänestyksen perusteella eli nyt kannattaa pyytää ystävät, kaverit, tutut, vanhemmat, sukulaiset ja kaikki naapureista lähtien äänestämään tukea Essulle, nuorten suunnistajien hyväksi.

  Ohjeet äänestykseen:
  • LähiLahjoitus-sivulle ja äänestämään pääset TÄSTÄ!
  2️⃣3️⃣ Valitse kaupungiksi Espoo ja äänestä EsSun nuoret tuen saajaksi numerolla 23.
  • Jaa äänestyslinkkiä omille tutuille ja harrastuskaveteille.🫂

  • Äänestys on käynnissä 15.10.2023 asti.‼️

  Jäädään yhdessä jännittämään äänestyksen tulosta!

  Continue reading →
 • Espoo Sprintticup alkaa jälleen 25.9! 22.9.2023

   Espoo Sprintticup tarjoaa tänäkin syksynä elämyksellisiä kuntosuunnistussprinttejä maanantai-iltaisin ympäri Espoota. Maastoon voit lähteä klo 17.30-19 välisenä aikana. Kuntorastihenkinen tapahtuma mahdollistaa suunnistuksen kokeilun turvallisessa ympäristössä, mutta samalla toimii huipuille hyvänä treeninä. Tarvitset vain lampun ja ulkoiluvarustuksen ja olet jo valmiina radalle. Kun aurinko laskee, on aika lähteä etsimään rasteja!

  Ensi viikolla pyöräytetään käyntiin 2023 syyskauden ESC-tapahtumat! Maanantaina kannattaa suunnata Essun järjestämään sprinttiin Keski-Espoon Urheilupuistoon ja Kirkkojärven sokkeloihin.

  Ennakkoon ilmoittautuminen vauhdittaa toimintaa pelipaikoilla. Voit ilmoittautua mukaan tästä.

  Lisää tietoja löydät Espoo Sprintticupin kotisivuilta: https://sprintticup.fi/

  Continue reading →
 • Syksyn 2023 harjoitustarjontaa 29.8.2023

  Kesälomat on lomailtu ja sääkin alkaa viiletä kovaa tahtia. Suunnistajalle tämää merkitsee syksyn kisakauden alkua! Kisojen ohelle on tarjolla myös paljon ohjattuja ja omatoimisia suunnistustreenejä, joten tekemistä varmasti riittää. Nuorison yhteisharjoitukset ovat tuttuun tapaan maanantaisin ja eGroup harjoittelee keskiviikkoisin. Aikuisharrasteryhmä eTreenarit kokoontuu alkusyksyllä torstaisin. Valmennusryhmien harjoitukset on suunnattu ensisijaisesti ryhmään kuuluville, mutta kaikki harjoitukset tulevat vähintään omatoimitreeneinä myös muiden seuralaisten käyttöön. Lisätiedot kaikista harjoituksista löytyvät MyClubista seurakalenterista.

  Alla on listaus alkusyksyn suunnistusharjoitustarjonnasta. eTaitorastit ovat luonnollisesti kaikille seuralaisille avoimia ja niiden lisätiedot löytyvät sekä MyClubista että nettisivuilta.  Kaikki syksyn eTaitorastit toteutetaan yhteislähtöteemalla. Yhteistreeneistä nostettakoon esille myös Manna -treeni kisaviikolla 4.10., jonne toivotaan laajaa osanottoa koko Mannaan lähtevältä porukalta. Omatoimiharjoitusten kartat tulevat tuttuun tapaan treenipankkiin ja niitä tulostetaan myös majan laatikkoon. 

  Jos sinulla on kysyttävää harjoituksista, voit olla yhteydessä Annaan tai Anuun :) 

  VK 35

  • 30.8. eTaitorastit, Pirttimäki Teema: Pitkä matka ja yhteislähtö
  • Omatoimitreenit: Hiiskulannummen vedot 31.8. asti + Friisinkallion vedot 4.9. asti

  VK 36

  • 6.9. eTaitorastit, Matinkylä, Teema: Sprinttiviesti
  • Omatoimitreenit: Multitekniikka, Olarinniitty

  VK 37

  • 13.9. Suositus: Kerava Knock Out tai AM Yö by HiKi
  • Omatoimitreenit: Rastinottoharjoitus, Kellonummi

  VK 38

  • 20.9. eTaitorastit, Kopparnäs, Teema: Yöyhteislähtö
  • eGroupilla Lapuan leiriviikonloppu

  VK 39

  • 27.9. (Yö)suunnistusvedot 
  • Omatoimitreenit: Hikiän kuntorastikartta, suppamaasto (vain eGroup)
  • Sprintti Cup alkaa

  VK40

  • 4.10. Koko seuran Manna -treeni, Suna, Teema: Viestivedot ja seurahenki
  • Omatoimitreenit: Käyräharjoitus, Karhusuo

  VK 41

  • 11.10. Pitkän matkan harjoitus, Teema: 1:15 000 kartta ja SM EP (vain eGroup)

  VK 42

  Syysloma – tauko suunnistustreeneistä.

  VK 43 ->

  • Torstaisin Yö Cup
  • Lauantaisin Suunnistusharjoitukset (joka toinen viikko vain eGroup, joka toinen koko seura)
  • 25.9.-13.11. Espoo Sprintti Cup (Essun tapahtumat jäsenille ilmaisia).
  Continue reading →
 • Seura-asujen tilaus Trimtexin verkkokaupasta 27.8.2023

  Seura-asujen tilausikkuna on avoinna Trimtexin verkkokaupassa sunnuntaihin 10.9.2023 asti (huom. oikeat päivämäärät päivittyvät verkkokaupan sivuille myöhemmin). Jokaisen tulee tehdä tilauksensa tähän mennessä, mattimyöhäisiä ei huomioida. Tässä tilausikkunassa on laaja valikoima erilaisia seura-asuja, mutta ei pyöräilyasuja (talven hiihtoasut – kyllä!).

  Seura-asujen ulkoasu tulee säilymään pääosin nykyisen kaltaisena kausina 2023 ja 2024, mutta isompi muutos asuihin kaudelle 2025 on mahdollinen.

  Tuotteet tilataan Trimtexin verkkokaupasta ja maksetaan tilauksen teon yhteydessä. Tuotteet toimitetaan suoraan tilaajalle postilla. 

  Ennen tilaamista tulee jokaisen kirjautua sisään tilaussivulle. Valitse ”Login/Kirjaudu sisään” jos olet jo rekisteröitynyt käyttäjä, tai ”New account/Uusi asiakastili” jos kirjaudut ensimmäistä kertaa.

  Syötä koodi EspoonSuunta2023 Activate access code -kenttään ja kirjaudu sisään.

  Linkki verkkokauppaan 

  Tilausaikana voit tilata myös Trimtexin verkkokaupan (www.trimtex.fi) standadituotteita 25% alennuksella koodilla 25%-EspoonSuunta. Seura-asujen toimitus arviolta viikolla 43/2023, standardituotteet toimitetaan pian tilauksen jälkeen. 

  Verkkokauppaan kirjautumiseen ja tilauksen tekemiseen löytyy apua täältä ja oikean koon valintaan täältä.

  Jos kysyttävää, kilauta tai meilaa Saaralle (050 9664831/saara.metsanurmi(at)gmail.com).

  Continue reading →