eBlogi kirjoituksia

 • KUTSU: Mitalikahvit nuorten MM- ja EM-mestaruuksien kunniaksi torstaina 25.7 17.7.2019

  Aika: Torstai 25.7 klo 14.00

  Kesto: 1,5 h

  Paikka: Luontokeskus Haltia, Nuuksiontie 84, 02820 Espoo

   

  Espoon Suunta haluaa juhlistaa Idan saavuttamaa nuorten maailmanmestaruutta sekä Melinan ja Marian euroopanmestaruutta mitalikahvitilaisuudella.

  Paikalle on pyydetty myös median edustajia. Tervetulleita ovat kaikki, jotka haluavat juhlistaa hienoa tilaisuutta! Ennakkoilmoittautuminen on pakollinen tarjoilun vuoksi, ja se tulee tehdä myClubiin su 21.7. mennessä, linkki.

  Nuorten MM-kisojen lopputuloksia voi tarkastella täällä. Idan pitkän matkan kulta jäi Suomen mitalista ainoaksi.

  Nuorten EM-kisat löytyvät täältä. Kultajoukkueessa suunnistaneiden Marian ja Melinan lisäksi mukana olivat EsSusta Hanne ja Topias.

   

  Continue reading →
 • Vihdoin henkilökohtainen maailmanmestaruus EsSulaiselle – Onnea Ida! 8.7.2019

  Nuorten MM-kisojen pitkän matkan kilpailu päättyi tiukan kamppailun jälkeen kultamitaliin ja Espoon Suunnan Ida Haapalan voittoon. Voitto oli suomalaisille kisoissa ensimmäinen. Mestaruus jatkaa Idan voittoisaa suunnistusuraa, ja tekee Idasta kaikkien aikojen toisen essulaisen, joka on saavuttanut MM-mitalin. Edelliset, Marika Mikkolan hopea 2001 ja pronssi 2004 odottivatkin jo seuraajaansa.

  Ida näytti kykynsä samaisella pitkällä matkalla jo viime vuonna, jolloin hän otti nimiinsä nuorten euroopanmestaruuden. Bulgarian EYOC:issa voitto irtosi yli minuutin erolla, mutta tänä vuonna tilanne oli tiukempi.

  Voittomarginaali seuraavan sijan suunnistajaan, venäläiseen Veronika Kaliniaan, oli vain yksi sekunti. Toimimattomasta leimausjärjestelmästä johtunut venäläisten protesti aiheutti sen, että kultamitalista tuli jaettu. Sekä Idan että Kalinian loppuaika tuloksissa oli 53:46. Eroa kolmanteen, Ison-Britannian Grace Molloyhin, tuli puoli minuuttia. Toinen essulainen, Melina, oli 25:s, reilun viiden minuutin erolla kärkeen.

  Idan meno on ollut voittoisaa, eikä näytä laantuvan lainkaan. MM-kisojen 20-sarjassa suunnistaminen ei menoa lannista, vaan 18-vuotias Ida on sielläkin vahvoilla, pystyen suunnistamaan samassa sarjassa vielä kahden vuoden ajan.

  EsSulaiset ovat aikaisemminkin yltäneet JWOC:ssa mitaleille vaan eivät voittoon saakka. Vuonna 2017 Aleksi Sorsa oli viestin hopeajoukkueessa Olli Ojanahon sekä Akseli Ruoholan kanssa.

  Vuoden 2019 JWOC:ia on jäljellä vielä monta päivää: keskiviikkona kisataan keskimatkan karsinta, torstaina keskimatkan finaali ja perjantaina tapahtuman päättää viesti. Ida, Melina ja muut suomalaiset ovat vahvoina mukana.

  Suunnistusliiton artikkeli

  Kestävyysurheilu.fi

  Myös Helsingin Sanomat huomioi MM-mitalin uutisessaan.

  Kuvat: IOF

  Continue reading →
 • Kolme kertaa viestikultaa nuorten EM-kisoista! Suomi viikonlopun kilpailujen paras maa 1.7.2019

  Onnittelut Melinalle, Marialle ja koko Suomen EM-kisajoukkueelle, joka vei nimiinsä Valko-Venäjän kilpailujen lähes kaikki viestikullat. Suomi palkittiinkin ansioituneesti koko EYOC-tapahtuman parhaana maana – ja tiimin jäsenistä neljä kappaletta tuli EsSusta.

   

  Lauantaina kisattu viesti oli suomalaisten juhlaa. Suomen joukkueet veivät voiton sekä D16- D18- että H18 -sarjoissa. D18-joukkueessa juoksivat EsSun Melina ja Maria sekä Jämsän Retki-Veikkojen Mikaela Karjalainen.

  Viestin avannut Mikaela saapui osuudeltaan vaihtoon viidentenä, alle minuutin päässä kärjestä. Toisen osuuden Maria sai kärjen kiinni, ja onnistui kasvattamaan johtoaan. Alku oli hänen mukaansa tasaisempaa, mutta lopussa hän onnistui kasvattamaan eroa perässätulijoihin – tullen vaihtoon peräti puolentoista minuutin kaulalla. Hänen aikansa 34:37 oli osuutensa nopein.

  Ankkuri Melina kasvatti eroa entisestään. Hän teki hallitun ja enimmäkseen hyvän suorituksen, eikä edes pieni koukku estänyt häntä tulemasta maaliin yli kahden minuutin erolla seuraavaan. Koko joukkue oli luonnollisesti erittäin tyytyväinen suoritukseen.

  Vaikka tämän vuoden kisojen henkilökohtaiset matkat eivät tuottaneet EsSulaisille tällä kertaa mitaleita, saivat he kuitenkin olla tyytyväisiä. Varasijalta mukaan päässyt Hanne ylsi sprintissä sijalle seitsemän sarjassa D18 ja Topias Kemppi sijalle kuusi sarjassa H16.

  Mitaleita sai koko Suomen tiimi viestin lisäksi pitkältä matkalta, jossa TuS:n Touko Seppä saavutti pronssia sarjassa H18 ja JRV:n Aarni Ronkainen sarjassa H16.

   

   

  Viestin tulokset

  Sprintin tulokset

  Pitkän matkan tulokset

  Myös kestävyysurheilu.fi uutisoi viestivoitoista.

   

  Kuvien lähde: https://eyoc2019.by / Yevgeny Lebed

  (Kisojen kuvagalleria)

  Continue reading →
 • Nuorten EM-kisat alkavat perjantaina – EsSu puolustaa kultaa avausmatkalla 26.6.2019

  Tulevana viikonloppuna Valko-Venäjän Grodnossa kisattavissa nuorten EM-kisoissa on mahdollisesti odotettavissa sinivalkoisia mitaleita – parhaassa tapauksessa sini-kelta-valkoisia. Espoon Suunnan edustus on vahva: D18-sarjan neljästä suomalaisesta peräti 75% on essulaisia. Maria, Melina ja Hanne ovat iskukykyisinä viivalla, ja H16-sarjassa EsSun värejä puolestaan edustaa Topias.

  Kuva: Marjo Lalli, Venlojen Viesti 2019

  Kuva: Kimmo Hirvonen, Venlojen Viesti 2019

  Kisat avaa perjantaina 27.6 juostava pitkä matka, jolta viime vuoden kisoissa EsSun Ida toi ansiokkaan D18-sarjan kultamitalin. Suomalaissuunnistajat veivät kärkipaikat myös jokaisessa muussa sarjassa. Lauantaina kisataan viesti kolmihenkisin joukkuein, ja sunnuntaina kisat päättää sprintti.

  Metsämatkojen maasto tulee olemaan tiheää ja mäkistä, sprintti puolestaan juostaan vanhassa kaupungissa. Vanhat kaupungit kapeine kujineen ovat aina haastavia, mutta suunnistajat muistavat pitää pään kylmänä.

  Varasijalta viime hetkellä mukaan päässyt Hanne Hilo arvelee parhaaksi matkakseen nimenomaan sprinttiä. Euroopanmestaruuskilpailut nousivat Hannen kevätkauden kohokohdaksi – syksyllä puolestaan tärkeimpänä siintävät edessä SM-kilpailut sekä Ungdomens Tiomila.

  Vastikään nuorten MM-joukkueeseen valitulle Melina Lahdenperälle puolestaan EM-kisat ovat MM-kisojen rinnalla selkeä kauden päätavoite. Melina toivoo menestyvänsä kaikilla matkoilla mahdollisimman hyvin. Maastoa hän arvelee haastavaksi ja huonokulkuiseksi, mutta onneksi vastaavasta maastotyypistä on jo ehtinyt kertyä kokemusta.

  Myös Maria Määttänen on ehtinyt kartuttaa maastotyyppikokemusta esimerkiksi leireillä. Hänen päämatkansa on perjantain pitkä matka, jossa hän toivoo puhdasta suoritusta.

  Vaikka kilpailu on viikonlopun ensisijainen tarkoitus ja syy olla liikkeessä, toimii reissu kuitenkin samalla myös hienona kokemuksena, jossa on mahdollista tavata suunnistuskavereita ympäri Eurooppaa. Esimerkiksi Hanne odottaakin viikonlopusta paitsi mitaleita Suomelle, myös mahtavaa kisakarnevaalia.

  Kilpailun tulossivu on avattu. Livenä voi seurata täältä.

  Kisojen viralliset sivut

  Kisat Eventorissa

  Tapahtuman Facebook-sivu 

  HD16 ja HD18 -sarjojen Euroopanmestaruuksien ollessa käynnissä kamppailevat muut EsSulaiset sitkeästi Suomenmestaruuksista Pudasjärvellä. Eiköhän sieltäkin tuoda jokunen mitali.

  Juttua täydennetty 27.6 Melinan ja Marian kommenteilla

  Juttua täydennetty 28.6 lisäämällä tulospalvelu-linkit

  Continue reading →
 • Jukola 2019 oli nuorten venlojen juhlaa 16.6.2019

  Jukola-viikonloppu Kangasalla oli erityisesti Venlojen kannalta erinomainen. Kärkijoukkueen kokoonpano oli nuorempi kuin koskaan aikaisemmin, kun viivalla oli kauttaaltaan D18-sarjaan kuuluva Suomen parhaimmisto.

  Lähtöpaikalta 67 startannut Ida Haapala lunasti välittömästi paikkansa kärkiletkassa, ja saapui vaihtoon vain reilut kaksi minuuttia jo karkuun päässeen Halden SK-n perässä. Ensimmäisen vaihdon sijoitus oli seitsemäs, koko joukkueen kovin.

  Kakkososuudella joukkueen juniori Hanne Hilo pysyi vauhdissa ja oli todella tyytyväinen suoritukseensa – liikuttuen sen jälkeen lähes kyyneliin asti. Kolmannen osuuden Melina Lahdenperä pääsi jatkamaan viestiä sijalla 10, eron kärkeen ollessa 3:43.

  Ankkuriosuudelle sijalla 15 startannut Maria Määttänen pääsi juoksemaan osuutensa maailman kärkinimien joukossa. Vaikka esimerkiksi Merja Rantanen, Tove Alexandersson ja muut maailmancup-suunnistajat pääsivät lopulta ohi, oli suoritus silti kova ja onnistunut. Loppusijoitus, 28, oli kovin kolmeentoista vuoteen, ja on selvää että suunta on vain ylöspäin. Sukupolvi on vaihtunut – tulihan vuoden 2006 palkinnoille päässeen joukkueen ankkuri samasta perheestä – ja menestyksen nälkä on kova.

  Kuva: Maija

  Matkaan startanneiden Venla-nelikoiden määrä, 16 kappaletta, oli suurin koskaan, ja joka ikisen suoritus oli hyväksytty. Satasen sakkiin ylsi myös ykkösjoukkueen tavoin nuori EsSu 2. Emilia Ståhlberg, Liisa Raasakka, Heidi Plit ja Siana Senn saapuivat maaliin sijalla 69.

  Voiton koko viestissä vei norjalainen Fredrikstad SK, hopealle suunnisti ruotsalainen IFK Göteborg, ja parhaana suomalaisena oli Tampereen pyrintö sijalla 3.

  EsSun Venla-joukkueet

  Espoon Suunta 1

  28.

  Espoon Suunta 2

  69.

  Espoon Suunta 4

  207.

  Espoon Suunta 3

  216.

  Espoon Suunta 9

  246.

  Espoon Suunta 10

  247.

  Espoon Suunta 5

  376.

  Espoon Suunta 6

  415.

  Espoon Suunta 12

  467.

  Espoon Suunta 8

  521.

  Espoon Suunta 11

  576.

  Espoon Suunta 7

  703.

  Espoon Suunta 16

  1138.

  Espoon Suunta 13

  1142.

  Espoon Suunta 14

  1321.

   

  Jussien puolella harmilliset viime hetken poisjäännit rokottivat ykkösjoukkueen vahvuutta. Kaksi kovaa nimeä, Vladi ja Lari puuttuivat viivalta, mutta kokoonpano oli silti iskukykyinen. Vaikka ensimmäisten osuuksien juoksijat, Kirill Komarov ja Rinat Gabitov jotuivat antamaan hieman periksi yöosuuksilla, nostivat kuitenkin seuraavien osuuksien juoksijat joukkueen takaisin sadan sakkiin.

  Kolmannen osuuden Anssi Vesanto suoriutui pitkällä yöllä erinomaisesti, ja nuori toivo Benjamin Lamberg onnistui yhtä lailla parantamaan sijoituksiaan. Alvar Palmen, Josh Beech ja George Mavchun viimeistelivät lopulta sijoitukseksi 75.Parannettavaa ensi vuoteen jäi huomattavasti, ja Napapiiiri-Jukolassa tulee joukkue olemaan uudenlaisessa iskussa.

  Kuva: Maija

  Kuva: Emil

   

  Espoon Suunnan joukkueita oli viivalla 13, joista huomiota herätti erityisellä kokoonpanollaan joukkue numero 759 eli EsSu 8. Kokoonpano muodostui vain 18-sarjan tytöistä, jotka pärjäsivät miesten vauhdissa erinomaisesti. Kertun, Sofian, Sofian, Ellin, Oonan, Emmin ja Venlan joukkue juoksi sijalle 816, jättäen yli tunnilla taakseen nostalagiajoukkue EsSu 9:n. Toistaiseksi ei ole tietoa, kuinka ”Sähkö”, ”Kanuuna”, ”Tykki” ja kumppanit tähän suhtautuivat.

  Omien joukkueiden lisäksi essulaisia nähtiin useissa muissa joukkueissa, joista mainittava on ainakin EHS – Espoon Hiihtoseura – ”Espoon Hurjimmat Sivakoijat”, joiden väreissä Ida ja Liisa Raasakka tekivät huippusuoritukset pimeillä 1- ja 2-osuuksilla.

  Mukana oli tietysti myös perinteinen eLadies, joka on kasvanut niin suureksi, että viivalla oltiin peräti kolmella joukkueella. Sijoitukset 644, 865 sekä 1362 olivat varsin mainiot. Joukkue sai myös jälleen antaa haastatteluja, sekä vielä tärkeämpää, suklaalla höystettyjä kullanarvoisia neuvoja nuorten tyttöjen Jukolatiimille.

  Kuva: Emil

  Kuva: Emil

  EsSun Jukola-joukkueet sekä eLadies

  Espoon Suunta 1

  74.

  Espoon Suunta 2

  110.

  Espoon Suunta 5

  209.

  Espoon Suunta 3

  228.

  Espoon Suunta 4

  241.

  Espoon Suunta 6

  301.

  Espoon Suunta 12

  432.

  Espoon Suunta 8

  816.

  Espoon Suunta 13

  1048.

  Espoon Suunta 9

  1086.

  Espoon Suunta 7

  1100.

  Espoon Suunta 10

  Hyl.

  Espoon Suunta 14

  Hyl.

  eLadies 1

  644

  eLadies 2

  865

  eLadies 3

  1362

   

  Koko viestin voitto meni Ruotsiin, Stora Tuna OK-lle. Norjalainen IL Tyrving oli kakkossijalla ja pronssilla naisten tavoin Tampereen Pyrintö.

   

  Vuoden 2020 Napapiiri-Jukolan valloituksessa on odotettavissa mielenkiintoisia hetkiä etenkin EsSun Venlojen osalta, ja vuoden aikana tulee tapahtumaan paljon.

  Jukolan tulospalvelu

  Venlojen tulospalvelu

  Jukola 2019

   

  Kuva: Petri

  Kuva: Emil

  Kuva: Emil

  Kuva: Emil

  Kuva: Emil

  Kuva: Emil

  Continue reading →
 • Kuntosuunnistusta Olarissa keskiviikkona 10.6.2019

  Keskiviikkona Olarissa suunnistetaan kauden viides eMO kuntosuunnistus. Valittavina on 4 eripituista ja – tasoista rataa: A 7,0 km, B 5,0 km, C 2,9 km, ja D 2,0 km sekä rastireitti. Lisäksi on pyöräsuunnistusmahdollisuus 2 eri radalla;  haastava 13 km ja helpohko 9 km. Maastoon pääsee klo 17-18.30.

  Samassa yhteydessä https://espoonsuunta.fi/nuoret/pokaalijahdit-ja-nuorten-sarjakilpailut/ klo 17.30-19.

  Continue reading →
 • Pääkaupunkiseudun Nuorten Sarjakilpailu Olarissa 12.6.2019. 4.6.2019

  Pääkaupunkiseudun Nuorten Sarjakilpailun tämän vuoden kolmas osakilpailu suunnistetaan 12.6.2019 Espoon Olarissa.  Lisätietoja Nuorten Sarjakilpailusta voi lukea Pokaalijahtien ja sarjakilpailun sivulta.

  Edit 8.6.2019: Kartat ovat valmiiksi muovikoteloissa.

   

   

  Kilpailuohje

  Maastoon pääsee klo 17.30-19.00. Maali sulkeutuu klo 20.00.

  Pääkaupunkiseudun nuorten sarjasuunnistukset ovat tarkoitetut Espoon, Helsingin, Kirkkonummen ja Vantaan suunnistusseurojen nuorille, joille kilpailu on maksuton.

   

  Kilpailukeskus

  Kilpailukeskus sijaitsee osoitteessa Olarinniityntie 10, Espoo. Opastus kilpailukeskukseen on Ylismäentien ja Olarinniityntien risteyksessä. Opastus on paikoillaan 12.6.2019 kello 17.00.

   

  Pysäköinti:

  Pysäköinti on kilpailukeskuksessa. Noudata pysäköinninohjauksen ohjeita.

   

  Ilmoittautuminen:

  Kilpailuun voi ilmoittautua etukäteen osoitteessa ilmoittautumislomakkeella ja vielä myös tapahtuman yhteydessä voi ilmoittautua kilpailukeskuksen tulospalvelussa. Kaikki kilpailijat, myös ennakkoon ilmoittautuneet, käyvät kilpailukeskuksen tulospalvelussa, jossa tarkistetaan kaikilta emit-kortin numero ennen siirtymistä lähtöön. Tulospalvelusta kilpailija voi pyytää tarvittaessa lainaemitin. Lainaemittejä on rajoitetusti, joten niitä voi joutua odottamaan.

   

  Siirtyminen lähtöön:

  Reitti lähtöpaikalle on viitoitettu. Matka infosta lähtöön on n. 200m.

   

  Toiminta lähdössä:

  Kilpailijoilla ei ole etukäteen annettuja lähtöaikoja, vaan kilpailijat lähetetään lähdössä metsään saapumisjärjestyksessä

   

  Lähtökarsina:

  • Viisi (5) minuuttia ennen lähtöaikaa kilpailija kutsutaan/opastetaan lähtöalueelle, jossa voi tutustua kilpailukarttaan. Kartat ovat vaakatasossa ja valmiiksi suunnattuna. RR-, TR- ja 10-sarjoissa rata on näkyvissä. Muilla sarjoilla karttaan on merkitty K-piste eli lähtökolmio.
  • Neljä (4) minuuttia ennen lähtöä kilpailija siirtyy lähtökarsinaan.
  • Kolme (3) minuuttia ennen lähtöä kilpailija siirtyy seuraavaan karsinaan.
  • Kaksi (2) minuuttia ennen lähtöaikaa RR- ja 10-sarjalaiset saavat kartan ja opastuksen. Muilla sarjoilla tämä on valmistautumisminuutti. Tukireittiläiset voivat katsella oman sarjansa kilpailukarttaa ja suorien ratojen suunnistajilla on nähtävillä kartta, johon on merkitty K-piste.
  • Yksi (1) minuutti ennen lähtöä RR- ja 10-sarjalaiset siirtyvät lähtöviivalle ja he voivat rauhassa tutkia karttaa ennen lähtöä. Muiden sarjojen suunnistajat saavat kilpailukarttansa ja voivat tutustua karttaan.

  Ajanotto käynnistyy emitin nollauksesta. Lähtö tapahtuu K-pisteestä (kartassa merkitty violetin värisenä kolmiona).

   

  Maasto:

  Kilpailu käydään Espoon Keskuspuistossa, joka on eteläsuomalaista kaupunkipuistoa ja pääosin hyväkulkuista polku-/kalliomaastoa. Kaikkia polkuja ei ole merkitty karttaan. 

   

  Kartta ja radat:

  Kartta on osittain vuonna 2018 päivitetty suunnistuskartta, mittakaava 1:7500. Kartat ovat valmiiksi muovikotelossa. Sarjojen D/H10, D/H12TR, D/H12, D/H14L, D/H14, D/H16L ja D/H16 rastimääritteet on tulostettu karttaan, niitä ei ole irrallisina.

  Kartassa näkyvä rasti- ja tukireitin reittiviiva on merkitty maastoon yhtenäisellä muovinauhalla. Rastit kierretään numerojärjestyksessä. Rastireitillä käymättä jääneestä rastista lisätään loppuaikaan 10 minuuttia.

   

  Kilpasarjaradat:

  Sarja Matka km Rasteja    Sarja Matka km Rasteja
  D8RR 1,2 / 2,2 6   H8RR 1,2 / 2,2 6
  D10RR 1,2 / 2,2 6   H10RR 1,2 / 2,2 6
  D10 1,3 7   H10 1,3 7
  D12TR 1,3 7   H12TR 1,3 7
  D12 1,6 8   H12 1,6 8
  D14L 1,6 8   H14L 1,6 8
  D14 2,4 10   H14 2,4 10
  D16L 2,4 10   H16L 2,4 10
  D16 3,3 11   H16 3,3 11

   

  Saattajasarjat:

  Sarja Matka km Rasteja 
  S-RR 1,2 / 2,2 6
  D12TR 1,3 7
  D10 1,3 7
  D12 1,6 8
  D14 2,4 10
  D16 3,3 11

   

  Rastit:

  Mallirasti on nähtävillä lähdössä. Rastileimasimet ovat joko teipattuina tai lukittuna puissa, kaatuneissa rungoissa tai rastipukeissa mahdollisimman lähellä rastilippua. Rastireitin rastilipuissa on koodi kuten RR1, RR2, RR3, RR4, RR5, RR6. Muiden sarjojen rasteilla rastileimasimiin on merkitty karttaan painettujen rastimääritteiden mukainen rastin oma numerotunnus (rastin koodi).

   

  Viimeinen rasti ja maali:

  Kaikilla sarjoilla on keskenään yhteinen viimeinen rasti, jossa on koodit 94 tai RR6 ja kilpailija voi leimata kummalla tahansa leimasimella. Viimeiseltä rastilta on rastireitin viitoitus suoraan maaliin. Kilpailusuoritus päättyy maalilinjalla maalileimaukseen. Maalileimauksen jälkeen siirrytään leimantarkistukseen tulospalvelussa, jossa kilpailija saa kuulla loppuajan. Lainatut emitit kerätään pois leimantarkastuksessa. Kartan saa pitää suorituksen jälkeen.

  Maali sulkeutuu kello 20.00.

   

  Keskeyttäneet:

  Myös keskeyttäneiden on ilmoittauduttava tulospalvelussa, jotta tiedetään ketkä ovat tulleet pois reitiltään.

   

  WC, pukeutuminen ja pesu:

  Kilpailukeskuksessa ei ole pukeutumis-, pesu-, eikä WC-tiloja.

   

  Ensiapu:

  Ensiapu on kilpailukeskuksessa.

  Continue reading →
 • Sunnuntaina suunnistamaan 1.6.2019

  eMO kuntosuunnistus tarjoaa sunnuntaina 2.6.2019 erinomaisen tilaisuuden harjoitella Jukolan ja Venlojen viestiin. Tai muuten vain nauttia suunnistuksesta Karhusuon – Kellonummen maastossa. Tarjolla on 4 eripituista ja -tasoista rataa: A-rata 7,4 km; B-rata 5,1 km; C-rata 3,1 km ja D-rata 2,3 km sekä lisäksi rastireitti. Ratamestari Kristian Boström on suunnitellut pitkiä välejä varsinkin A-radalle!

  Tapahtumakeskuksena toimii Karhusuon koulu, osoite: Karhuniityntie, Espoo. Maastoon pääsee klo 11-12.30, maali sulkeutuu klo 14.

   

  Continue reading →
 • Essu hakee toiminnanjohtajaa 30.5.2019

  Espoon Suunta (EsSu) on yksi suurimpia ja viime vuosien menestyneimpiä suunnistusseuroja etenkin nuorten arvokilpailumenestyksellä mitattuna. Toimintamme on ollut pidemmän aikaa voimakkaassa kasvussa. Olemme  tehneet lujasti töitä myös suomalaisen suunnistuksen uudistamiseksi lajina entistä kilpailukykyisemmäksi. Olemme myös yksi suunnistuksen kolmesta lasten ja nuorten sekä huippu-urheilun tähtiseuroista.

  Haemme nyt

  toiminnanjohtajaa

  kehittämään EsSun toimintaa pitkän tähtäimen tavoitteidemme mukaiseksi urheiluseuraksi yhteistyössä motivoituneen, koulutetun ja laajan jäsenistömme kanssa. Toiminnanjohtajana autat meitä vastaamaan entistä paremmin etenkin alueen harrastajasuunnistajien kasvaviin tarpeisiin eri ikäluokissa.  Otat myös vahvan vastuun Essun tapahtumajärjestelyiden (eGames, eCross ja eMotion) markkinoinnista ja kehittämisestä.  Toimit jäsenistömme lisäksi aktiivisesti yhteistyössä eri kumppaniorganisaatioiden kanssa, jotta voimme toteuttaa yhteisiä tarpeita aidosti edistävää toimintaa. Olet myös valmis itse tekemään ohjaustyötä eri ikäisten harrastajaryhmien kanssa.

   

  Hyvältä hakijalta toivomme mm. seuraavanlaisia ominaisuuksia:

  • Soveltuvaa koulutusta ja työkokemusta, mielellään liikunta-alalta
  • Aikaisempaa kokemusta urheiluseuratoiminnan kehittämisestä, sekä valmennus- ja ohjaustyöstä
  • Myynti- ja markkinointihenkisyyttä ja kokemusta tapahtumien järjestämisestä
  • Aktiivisuutta ja oma-aloitteisuutta johtaa tarvittaessa uudenlaisten ratkaisujen kehitystyötä sekä toteutusta jäsenistön ja kumppaniemme kanssa
  • Esitystaitoja, positiivisuutta ja yhteistyökykyä toimia innostavasti erilaisten ihmisten kanssa
  • Kykyä kantaa taloudellista vastuuta toiminnan kehittymisestä

   

  Vastineeksi tarjoamme:

  • Kokoaikaisen pysyvän työsuhteen kuukausipalkalla
  • Toimitilat seuramajallamme Espoon Puolarmaarissa. Merkittävä osa työstä on mahdollista järjestellä myös etätyöksi.
  • Aktiivisen ja innostuneen johtokunnan ja jäsenistön tuen
  • Mielenkiintoisen työympäristön aktiivisesti toimivassa urheiluseurassa, kasvavan ja kehittyvän urheilulajin parissa

  Lisätietoja tehtävästä antaa Henrik Palmén, puhelin 044 3400 362 


  Lähetä hakemuksesi palkkatoivomuksineen viimeistään 14.7.2019 sähköpostilla osoitteeseen toiminnanjohtaja@espoonsuunta.fi

  Continue reading →
 • Viisi EsSulaista nuorten EM-kisajoukkueeseen! 21.5.2019

  Onnittelut Maria, Melina, Topias, Ida ja Silva! Suunnistusliitto nimesi viikonloppuna Raumalla käydyn sprinttikilpailun jälkeen joukkueet nuorten EM-kilpailuihin Valko-Venäjälle. Kisat käydään 28-30.6, ja kilpailtavat matkat ovat pitkä matka, viesti ja sprintti. Mestaruudet ratkotaan 16- ja 18 -sarjoissa suunnistavien eurooppalaisten nuorten kesken. 

  Jokainen maa saa lähettää kuhunkin sarjaan neljä suunnistajaa. Suomen puolesta menestystä lähtee tavoittelemaan seuraava joukkue:

  18-vuotiaat:
  Pojat: Touko Seppä TuS, Oskari Lepistö MSParma, Topias Arola PR, Aaro Ojala KS, varalla Samuli Peltola JRV.
  Tytöt: Mikaela Karjalainen JRV, Liisa Peltonen KS, Melina Lahdenperä EsSu, Maria Määttänen EsSu, varalla Ida Haapala EsSu.

  16-vuotiaat:
  Pojat: Aarni Ronkainen JRV, Riku Gröhn TP, Topias Kemppi EsSu, Sampo Sankelo LapVi. Varalla Aapo Maasilta RaVa.
  Tytöt: Fanny Kukonlehto KangSK, Eeva-Liina Ojanaho OH, Salla Isoherranen Lynx, Emilia Tala HS. Varalla Silva Kemppi EsSu

  EsSulaisilla on mainiot mahdollisuudet: puolustaahan Ida viime vuoden pitkän matkan euroopanmestaruutta, ja koko Suomi viestimitaleita jokaisessa sarjassa.

  Suunnistusliiton tiedote

  Nuorten EM-kisat eventorissa

  Vuoden 2018 nuorten EM-kisasivu tuloksineen

   

  Kansikuva: Topias vuoden 2017 SM-viestin ankkuriosuudella

  Continue reading →