IRMA-verkkopalvelu täydessä käytössä

Suunnistusliiton IRMA-verkkopalvelu otettiin täysimittaisesti käytöön viime vuoden marraskuussa. Aiemmin tähän palveluun olivat jo siirtyneet kilpailukalenteri, rankijärjestelmä ja kilpailujen järjestämiseen liittyviä asioita. Toisessa vaiheessa IRMA-järjestelmään siirtyi myös kilpailuihin ilmoittautumispalvelu sekä lisenssimaksujen maksaminen. IRMA siis korvaa EsSussakin jo pitkään käytetyn Verkkovihon kilpailuilmoittautumisissa. Verkkovihkoa käytetään enää toistaiseksi korkeintaan seuran omien ilmaistapahtumien (harjoitusten tms.) ilmoittautumisjärjestelmänä.

Irmaan kirjaudutaan oman lisenssinumeron ja salasanan avulla. Oletussalasana alussa on yleensä sos.turvatunnuksen loppuosa. IRMA:n kautta henkilöt ilmoittautuvat kansallisiin henkilökohtaisiin kilpailuihin itse suoraan. Osanottomaksut voi kuitenkin edelleen jättää EsSun maksettavaksi (seura maksaa -valinta nyt oletuksena), jolloin vastaava maksusaldo pitää olla kilpailutilillä maksettuna. Osanoton voi perua viimeiseen ilmoittautumispäivään asti. Maksun voi halutessaan maksaa heti itsekin, jolloin maksusta menee 0,54-0,69 EUR suuruinen palvelumaksu. Viestijoukkueet ilmoittaa edelleen seura, IRMA-järjestelmään ilmoitetaan osallistumishalukkuus. Yleisenä asiana on IRMA:sta huomattava, että vaikka on jo järjestelmään kirjautuneena, toimintoja tehdessä pitää silti valita itsensä joko Ilmoita itsesi tai käyttäjähaun kautta. Itsensä lisäksi voi muitakin EsSulaisia ilmoittaa kisoihin tai maksaa heidän lisenssinsä. Lisenssimaksu pitää olla maksettuna, ennen kuin IRMA:n kautta voi ilmoittautua kisoihin.

IRMA-järjestelmän kautta hoidetaan mahdollisesti jatkossa myös seuran maksullisia tapahtumia ja asioita, kuten asutilauksia. IRMA:n pääkäyttäjänä on Mika Loukkalahti, lisäksi pääkäyttäjätunnukset ovat, Marcolla, Petrillä, Tommilla ja Akselilla.

Ohessa on linkki tarkempiin EsSun IRMA-ohjeisiin: IRMA-ohjeet