Tiukkaa kamppailua Tiomilassa

 

Essun miesten ykkösjoukkue sai Tiomilassa mukavan alun kun Anssi toi joukkueen vaihtoon 14 km avausosuudelta vajaat kolme minuuttia kärjen takana. Antti (keskellä kuvassa) jatkoi onnistuneesti ja toisen osuuden vaihdossa joukkue on sijalla 58 noin 6 minuutta kärjestä. Kolmannella osuudella Atis D ei rohjennut erkaantua hieman sivuun vetävästä vauhdikkaasta letkasta ja sijoitus putosi porukalla tehdyn pummin ja sen jälkeisen hitaan etenemisen seurauksena yli sadan. Atis R paikkasi 17,5 km longalla maanmiehensä virheen unelmajuoksulla ja nosti sijoitusta peräti 49 sijaa ja jälleen olimme pelisssä mukana kun Panu sai viestin vietäväkseen viitososuudelle sijalla 66. Panu eteni virheittä, mutta osuuden vauhti oli kovaa ja sijoitus taipui sijalle 75. Ville teki hyvän suorituksen seiskalla ja nosti kolme sijaa. Sen jälkeen Turon sairastuttua viime hetkellä ykköseen nostettu Saku Ylijoki otti paikkansa komeasti ja nosti 11 sijaa ja joukkue oli Nelubin (Aleksandr Neliubin) maastoon lähtiessä sijalla 61. Nelub kiri hyvällä vauhdilla väliajoissa useita sijoja ylöspäin, mutta loukkasi viitosrastin lähellä jalkansa ja loppumatka sujui hitaasti ja sijoitus putosi sijalle 65. Artem eteni yhdeksännellä osuudella vauhdikkaasti ja nosti joukkueen komealla juoksulla sijalle 56. Raskaalla 18 km ankkuriosuudella Niku sai kovan vastuksen ja sijoitus putosi sijalle 68, joka on yhtä sijaa viime vuotista parempi. Pieni erikoisuus joukkueen alkuhetkillä oli kun Anssi kaatui lähtöruuhkassa nurin muutaman metrin juoksun jälkeen. Rytinässä tuli pikku kolhuja ja kartan keskelle yhden rastivälin kohdalle reikä ja tämä kohta piti sitten suunnistaa kompassilla.

Essun miesten kakkosjoukkue juoksi vajaana joten tuloksena oli keskeytys.

Naisten ykkönen suunnisti sijalle 129 ja kakkonen sijalle 273.

Nuorten sijoitukset olivat 50, 122 ja 193. Nuorten kilpailusta on jäljempänä erillinen artikkeli.

Essun britit eivät olleet mukana Tiomilassa omien pitkän matkan mestaruuskilpailujensa vuoksi, mutta eivätpä turhaan: Hector voitti Lake Districin maastoissa kultaa ja Chris otti pronssia. Onnittelut Britanniaan !

Tuloslinkkejä:

Tiomila, tulokset

Tulokset, British Championships

 

 

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.