Essu Jukolassa sijalle 74

Viikonloppuna Vantaalla juostussa Jukolan ja Venlojen viestissä oli Essusta mukana 11 miesten joukkuetta ja 10 naisten joukkuetta.

Essun ykkösessä miesten viestin avasi Honkimaan Antti. Avausosuuden alkupuoli sujui mukavasti hyvällä vauhdilla kaksi-kolme minuuttia kärjen takana. Noin osuuden puolivälissä Antti kävi kurkistamassa ryhmän mukana yhden väärän hajonnan rastin ja mihin kulun reilut kaksi minuuttia ylimääräistä. Sen jälkeen osuus sujui taas virheittä ja Antti tuli vaihtoon sijalla 124. Alkuperäisen suunnitelman mukaan Antin piti juosta kakkososuudella, mutta avaajaksi ajatellun Anssi Vesannon sairastuttua kuumeeseen kisaa edeltävänä iltana Antti vaihdettiin avaajan paikalle ja hän hoiti vaativan tehtävän hyvin.

Kakkososuudelle lähti kakkosjoukkueesta edellisen iltana tälle osuudelle vaihdettu Sasha Belov. Sashan juoksu kulki hyvin mutta matkalle mahtui useampi pieni pummi ja osuus sujui suorituksellisesti vaihtelevasti. Sasha nosti joukkueen sijalle 109.

Kolmososuutta lähti pimeään metsään viemään hyväkuntoiseksi yömieheksi tunnettu Atis Reskis. Hän eteni hyvin ja yhdessä alamäessä liiankin vauhdikkaasti ja päätyi spagaatin tapaiseen voimisteluliikkeeseen. Tästä aiheutunut pieni vamma hiivutti juoksuvauhdin ja Atis tuli vaihtoon sijalla 132.

Nelososuudelle viestiä lähti viemään joukkueen veteraani Markus Kaukonen. Markus näytti nuoremmille miten viestissä pitää juosta ja nosti joukkueen virheettömällä suorituksella sijalle 105.

Nyt kun malli oli nähty niin loppu lähtikin kulkemaan. Saku Ylijoki teki viitosella hyvin hallinnassa olleen tasapainoisen juoksun ja nosti Essun sijalle 92.

Kuutoselle viestin otti vastaan Alexander Neliubin, joka jatkoi hyvää menoa varmoin ottein ja toi joukkueen vaihtoon sijalla 84.

Ankkuriksi matkaan lähti keväällä essuun liittynyt englantilainen Hector Haines. Hector juoksi pitkää osuutta hyvällä vauhdilla tehden vain yhden pienen pummin osuuden lopulla. Tuloksena oli kaunis kymmenen sijan nosto ja loppusijoitus 74.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.