EsSu ei hyydy! – Junnujen kisamatka Turun suunnalla

Ennätysmäärä EsSun nuoria huoltajineen matkasi viikonloppuna Turun suunnalle Nuorisoviestiin ja Oravatonniin. Lauantaina juostiin Turussa Nuorisoviesti, jossa EsSulla oli huimat 3 joukkuetta A-sarjassa (7-osuuksinen viesti, jossa joukkueen maksimi-ikä 100 v) ja 7 joukkuetta B-sarjassa (4-osuuksinen viesti, jossa joukkueen maksimi-ikä 44 v). Viestissä siis riitti seurattavaa ja EsSun värejä näkyi loppusuoralla tiheään tahtiin kun kokeneet viestisuunnistajat ja ensikertalaiset tekivät hienoja suorituksia! Kannustustiimimme piti huolta että EsSu sekä näkyi että kuului!

A-sarjassa ykkösjoukkueemme Niko Larmala, Iina Ridanpää, Lauri Heinaro, Elias Lehikoinen, Alvar Palmén, Emilia Ståhlberg ja Lari Pernu suunnistivat upeasti sijalle 4 naapuriseuramme HS:n viedessä voiton. B-sarjassa matkaan starttasi 98 joukkuetta ja EsSun ykkösjoukkue suunnisti hienosti sijalle 11 joukkueella Oona Paloheimo, Liisa Raasakka, Aku Koskenvuo ja Maria Määttänen. Hyviä sijoituksia ja suorituksia tuli lisäksi roppakaupalla muissakin joukkueissa!

Nuorisoviestin tulokset

Sunnuntaina juostu Oravatonni on syykauden nuorisosuunnistuksen klassikko joka kerää nuoria suunnistajia ympäri Suomen. Kaikissa järjestelyissä lapset ja nuoret etusijalle asettaminen tekevät tästä kisasta vuodesta toiseen suositun tapahtuman joka näkyy myös osanottajamäärissä. Nuorten H/D8-16 sarjalaisia oli kisaamassa huikea määrä eli 740 osallistujaa!  Oravatonnissa 10-16-vuotiaiden sarjoihin osallistuvat keräävät seuralle Oravatonnipisteitä ja paras seura saa palkinnokseen nuorisotyöhön suunnatun stipendin. EsSulla oli kisassa mukana yli 50 nuorta ja ylsimme tänä vuonna Oravatonnikisassa sijalle 10. (viime vuonna sija oli 16.)! Pisteitä EsSulle suunnistivat Aku Koskenvuo (10./H10), Elias Lehikoinen (10./H13), Lari Pernu (8./H15), Niko Larmala (10./H15), Liisa Raasakka (7./D10RR), Oona Paloheimo (2./D11), Maria Määttänen (4./D11) ja Emilia Ståhlberg (7./D15).

Oravatonnin tulokset

Oravatonnissa yhtenä tärkeimpänä tavoitteenamme oli kannustuskilpailun voitto ja siihen oli valmistauduttu etukäteen tekemällä upeita kannustusbanderolleja, lippuja ja muuta rekvisiittaa mukaan ottamalla sekä kannustushuutoja hiomalla edellisen illan aikana. Kun muiden seurojen kannustusjoukot hyytyivät vesisateeseen ja mutaan, niin EsSun nuoret olivat banderollissamme olleen iskulauseen mukaisia, EsSu ei hyydy! EsSu saikin tänä vuonna ansaitusti Parhaan Kannustajaseuran palkinnon!

 

Kuvia Oravatonnin sivuilla