Juoksukilpailut nuoren suunnistajan oheisharjoitteluna

Nuoren suunnistajan oheisharjoitteluun etenkin suunnistuksen kilpailukauden hiljentyessä antaa sopivan lisämausteen pääkaupunkiseudun runsaan maastojuoksu- ja juoksukilpailutarjonnan hyödyntäminen. Monet yleisurheiluseurat järjestävät nuorille sopivia juoksukisoja, joista usein löytyy sarjoja kaiken ikäisille, myös aikuisille. Osanotto näihin kisoihin on melkein aina kaikille halukkaille avointa, eikä tiukkapipoisuudesta ole tietoakaan. Viimeisimmät tapahtumat löytyvät esimerkiksi juoksukalenterista. Monet essun nuoret Rangers- ja eGroupJr-ikäisissä käyttävät näitä tapahtumia jo nyt hauskoina harjoituksina, joista usein saa kotiin tuomisiksi myös palkinnon pelkästään osallistumalla. Seuraavat tapahtumat, joihin essun nuoria on osallistumassa, ovat esim. KU-58 maastojuoksusarja ja aktia-cup maantiejuoksut. Talvella vastaavanlaisia loistavia oheisharjoitteita ovat vastaavasti esim. Espoon Hiihtoseuran lasten hiihdot ja EHS hiihtokoulu ja harrasteryhmä.

 

Aino T13-sarjan lähdössä Lamminjärven ympärijuoksussa syyskuussa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.