Pokaalijahti 6.5.2014

EsSun nuorille tarkoitettu Pokaalijahti käynnistyy 6.5.2014! Kaikki vähintään kolmeen pokaalijahtiin osallistuneet palkitaan kauden päätteeksi hienoilla pokaaleilla! Alla kutsu ja tarkemmat ohjeet pokaalijahtiin liittyen.

Tervetuloa Espoon Suunnan pokaalijahtiin ratamestari Mirja Linjaman suunnittelemille radoille tiistaina 6.5.

Paikka: Malminmäki

Osoite: K-Supermarket Malminmäen parkkipaikka, Malminmäki 2

Suunnistamaan pääsee 18 – 19 välisenä aikana. Ilmoittautumispiste ja esilähtö sijaitsevat pysäköintialueen läheisyydessä, josta viitoitus varsinaiseen lähtöön (n 500 m).

Huomioikaa että olemme sopineet pysäköinnistä K-Supermarketin kanssa ja toiveena on että käytämme ”reunapaikkoja” eli emme pysäköi aivan kaupan oven eteen. Samoin mahdollisuuksien mukaan käyttäkää kimppakyytejä ja julkisia kulkuneuvoja.

Samoin K-supermarketista kannattaa käydä ostamassa pikku jälkimakea radan suorittamisen kunniaksi. Näin voimme osoittaa että arvostamme saamaammme tukea!

Kilpailu:

Kilpailu on metsäsuunnistusta tavallisella suunnistuskartalla (mittakaava 1:10 000). Rastimääritteet on painettu karttoihin, ei erillisiä irtomääritteitä.

Sarjat ja matkat:

Kilpasarjat (H = pojat, D = tytöt):

Sarja          Matka

H/D8RR    2 km / 1,6 km (viitoitusta pitkin / oikoen)

H/D10RR  2 km / 1,6 km (viitoitusta pitkin / oikoen)

H/D10       1,4 km

HD12TR   1,4 km

H/D12       1,6 km

H/D14        2,4km

H/D14L    1,6 km

H/D16      3,1km

Saattaja/parisarjoissa (S-8,10,12,14,16) samat radat kuin kilpasarjoissa mutta radalle saa lähteä parin tai saattajan kanssa.

Ennen lähtöä:

Ennen maastoon lähtöä ilmoittautumispisteessä täytetään kilpailukortti. Korttiin merkitään osallistujan nimi, sarja sekä emit-numero. Saattaja- ja parisarjoissa korttiin merkitään lisäksi saattajan tai parin nimi. Kortit jätetään toimitsijalle. Jos omaa emit’iä ei ole, sellaisen voi saada lainaksi ilmoittautumispisteestä. Huomioikaa että laina-emit’ejä on rajallisesti, joten niitä voi joutua odottamaan hetkisen, jos kaikki ovat käytössä.

Maastoon voi lähteä myös ilman ajanottoa.

Muista palauttaa lainaamasi emit tulospalveluun!

Toiminta lähdössä:

Maastoon saa lähteä vapaassa järjestyksessä, kisassa ei ole lähtölistaa eikä kilpailijanumeroita. Muodostakaa sarjakohtaiset jonot niin metsään lähtö sujuu jouheammin.

Lähtö on jaettu sarjojen mukaan karsinoihin. Ensimmäisessä (3minuuttia lähtöön) karsinassa voi tutustua RR (rastireitti), TR (tukireitti) ja 10-sarjan suoran ratoihin. Muille sarjoille näkyy kisakartta johon on merkitty K-piste. Kaikki kartat on suunnattu maaston mukaan. Paikalla on ohjaajia jotka neuvovat karttojen luvussa.

Toisessa karsinassa (2 minuuttia lähtöön) RR-/10-sarjalaiset saavat oman karttansa. TR-sarjalaisille karsinassa on mallikartta, jossa näytetään rata. Muille sarjoille karsinassa on mallikartta, johon on merkitty K-piste.

Kolmannessa karsinassa (1 minuutti lähtöön) 12- ja 14-sarjalaiset saavat ottaa kartan karttaämpäristä.

Lähtö: 16-sarjalaiset saavat ottaa kartan karttaämpäristä lähtöhetkellä.Emit-kortti nollataan, kilpailuaika lähtee käyntiin kun kortti nostetaan lukijasta.

Suluissa olevat ajat ovat pokaalijahdeissa ohjeellisia, niistä voidaan joustaa lähtijämäärän sekä yksittäisen kilpailijan valmiuden mukaan.

Yllä oleva karsinajako on muutoin samanlainen kuin virallisissa kisoissa, mutta ensimmäisen karsinan jälkeen niissä on vielä lähtöajan ja kilpailijanumeron tarkistus-karsina ja sen jälkeen emit-kortin nollauskarsina. Eli kun olet käynyt kokeilemassa kisaamista pokaalijahdissa voit hyvillä mielin lähteä kisaamaan muuallekin – toiminta on samanlaista, vain pari karsinaa tulee väliin!!!

Radalla

RR – rastireittirata, jossa rastit ovat viitoituksen varrella. Radalla mahdollista oikaista viitoitukselta rastiväleillä.

TR – tukireittirata, jossa rastit ovat viitoituksen sivussa. Radalla mahdollista oikaista viitoitukselta rastiväleillä.

Suorat radat – ikäryhmän tasoiset radat, joilla ei ole viitoitusta.

H/D14L – uusi sarja, joka on tarkoitettu suunnistusta vähemmän aikaa harrastaneille 13- ja 14-vuotiaille. Rata on lyhyempi ja helpompi kuin H/D14-sarjan normaaliradat.

Maaliintulon jälkeen:

Maalileimauksen jälkeen on viitoitettu reitti (n. 100 m) tulospalveluun, jossa toimitsija siirtää emit-korttisi tiedot tuloslaskentaan. Myös keskeyttäneiden tai ilman ajanottoa suunnistaneiden täytyy käydä ilmoittautumassa maaliin tulleeksi ennen poislähtöä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.