EsSu Nuorten Tiomilassa – upeita onnistumisia ja hienoja kokemuksia

Viikonloppuna Ruotsissa järjestetyssä nuorten Tiomilassa (Ungi) oli mukana jälleen vahva edustus essulaisia, niin nuoria urheilijoita kuin huoltajia. Joukkueita saimme jalkeille kaksi jokaiseen sarjaan.

 Kilpailun avanneessa HD12-sarjan viestissä oli mukana kaikkiaan 109 joukkuetta. EsSun ykkösjoukkueessa suunnistaneet Emil Laaksonen, Otso Pajuoja, Olli Tiainen, Liisa Raasakka, Daniel Rautio ja Antti Sorsa tekivät onnistuneet suoritukset, joka riitti tiukassa kilpailussa sijalle 19 naapuriseurojen (HS 17. ja Lynx 20.) väliin. Erityismainintana kolmannen osuuden (rinnakkaisosuus) juosseiden Ollin ja Liisan osuussijoitukset 3. ja 4. EsSun kakkosjoukkueen Saana Munck, Juuso Tervakangas, Markus Määttänen, Vilja Viinikainen ja Mikko Määttälä tekivät erittäin tasaista työtä päätyen sijalle 68.

Kello 3 yöllä startannut isompien poikien 10-osuuksinen viesti sai EsSulaisittain unelmastartin. Kilpailukeskuksen ohittaneessa varvauksessa muilta jo karannut Aleksi Sorsa onnistui pitämään muut takanaan myös loppuosuudella tuoden EsSun värit kärjessä vaihtoon niukasti ennen Södertälje Nykvarnia sekä jo 2,5 minuutin päässä kolmantena vaihtaneita OK Kolmårdenia ja kisan lopulta voittanutta Tullinge SK:ta. Aleksin upean suorituksen täydensi loistavasti sujunut haastattelu, jossa rallienglannista ei ollut tietoakaan :) Yöosuudet olivat tällä kertaa suunnistuksellisesti haastavia ja moni ennakkosuosikki, kuten TP ja HS pelasivat itsensä ulos voittotaistosta jo tässä vaiheessa. Osuuksilla 2-4 juosseet Juha Rauhala, Niko Larmala ja Alvar Palmen tekivät vaativilla radoilla virheitä ja sijoitus putosi ollen yöosuuksien jälkeen 21.

Viides osuus oli viestin ainoa rinnakkaisosuus ja siinä Lauri Heinaro yltyi hurjaan vauhtiin juosten osuuden nopeimman ajan jo nuorempien viestissä juosseen Olli Tiaisen varmistaessa. Sijoitus tässä vaiheessa oli 15. Ilmari Ikäheimon päästessä matkaan. Vaikka Ilmarillekin tuli harmittavia virheitä, nousi sijoitus kovan juoksuvauhdin siivittämänä jälleen 5 pykälää. Mikael Rautio ja Miika Vehmas seuraavilla osuuksilla tekivät tasaisen varmat suoritukset ja sijoitus parani jälleen pari pykälää, aivan palkintosijan (7.) tuntumaan. Elias Lehikoinen 9. osuudella piti sijoituksen samana ja antoi ankkurillemme Lari Pernulle hyvät taisteluasetelmat. Lari ankkuroi joukkueen lopulta maaliin sijalla 10. joka oli nykyisen sukupolven paras sijoitus Ungissa, mutta jätti sopivasti hampaankoloon ensi vuotta ajatellen. Ilmaria lukuunottamatta kaikki mahtuvat ikänsä puolesta mukaan myös ensi vuonna, joten toivottavasti harjoitusinto säilyy ja vuoden päästä olemme entistä vahvemmin mukana.

Nuori kakkosjoukkueemme, jossa juoksi peräti kahdeksan 10-14 -vuotiasta jäi tällä kertaa ilman tulosta Mikko Tervakankaan loukattua jalkansa avausosuudella. Kiitos Mervin oivallisten neuvottelutaitojen, saimme kuitenkin jatkaa viestiä normaalisti kakkososuudesta alkaen. Näin nuoret urheilijamme (Vilppu Viinikainen, Sakari Munck, Leevi Halen, Lauri Puupponen, Mikko Määttälä, Daniel Rautio, Otso Pajuoja, Emil Laaksonen, Antti Sorsa ja Aapo Linjama) saivat kokea upean viestin aidoimmillaan, vaikka lopputuloksiin emme päässeetkään.

Varhain aamulla startanneeseen tyttöjen viestiin lähti matkaan 78 joukkuetta. EsSun ykkösjoukkueen viestin avasi kevään SM-kultamitalisti Ella Mahlamäki. Ella suunnisti pitkään kärkiletkassa, mutta sortui loppumatkalla pieniin virheisiin sekä heikkoon reitinvalintaan ja vaihtoi sijalla 39 vajaat 6 minuuttia kärjestä. Väliosuuksilla joukkueen nuorisokaarti teki tasaisen hyviä suorituksia ja sijoitus nousi Elisa Ståhlbergin, Saara Pernun, Liisa Raasakan, Aino Palménin ja Maria Määttäsen juoksujen myötä jo kahdenkymmenen joukkoon. Toinen kevään Suomen mestari Emilia Ståhlberg nosti ankkuriosuudella sijoitusta vielä muutaman pykälän tuoden EsSun värit maaliin sijalla 14 kolmanneksi parhaana suomalaisjoukkueena. Tyttöjen suoritukseen pätee täsmälleen samat sanat kuin pojilla. Sijoitus oli selkeästi paras vuosiin, mutta jatkossa on odotettavissa vieläkin parempaa, sillä kaikki tytöt mahtuvat myös ensi vuonna ikänsä puolesta mukaan.

Myös tytöissä kakkosjoukkueemme jäi ilman tulosta, mutta arvokasta kokemusta tulevia vuosia varten kertyi kosolti. Joukkueessa suunnistivat Iina Ridanpää, Taru Heinaro, Saana Munck, Nana Munck, Aino Lehikoinen ja Noora Arantola.

Reissu kaikkinensa oli erittäin onnistunut ja mukava. Tunnelma oli tuttuun Ungi-tyyliin loistava, sää suosi ja kilpailun järjestelyt sujuivat ilman suurempia ongelmia. Erityiskiitokset valmentajien ja huoltajien puolesta kaikille nuorille urheilijoillemme loistavasti sujuneesta reissusta, tästä porukasta voi aidosti olla ylpeä. Seuraavan 1,5 viikon aikana on koulujen alkamisen ja AM-kisojen lisäksi ohjelmassa useita valmistavia harjoituksia kohti JuJu2014 projektin huipennusta, 16.8 Kankaanpäässä suunnistettavaa Nuorten Jukolaa, jossa olemme (toivottavasti) jälleen suurin seura yhteensä kuudella joukkueella.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.