Pokaalijahtisprintti 15.9.2014

Tervetuloa Espoon Suunnan pokaalijahtiin ratamestari Henrik Palmenin suunnittelemille sprinttiradoille maanantaina 15. syyskuuta 2014.

Paikka: Kilonpuiston koulu – pysäköinti koulun piha-alueen reunassa sekä tarvittaessa ympäröivillä katualueilla (muistakaa pysäköintisäännöt!)

Osoite: Kilonpuisto 5.

Suunnistamaan pääsee 18 – 19 välisenä aikana. Ilmoittautuminen tapahtuu koulun pihalla josta lähtöön on matkaa n. 100 metriä. Maali sijaitsee koulun pihassa.

Kilpailu:

Kilpailu on sprinttisuunnista sprinttisuunnistuskartalla (mittakaava 1:5 000, käyräväli 5 metriä). Rastimääritteet on painettu karttoihin, ei erillisiä irtomääritteitä.

Sarjat ja matkat:

Kilpasarjat (H = pojat, D = tytöt):

Sarja       Matka

H8  1,9 km – 6 rastia

D8 1,7 km – 6 rastia

H10 1,9 km – 6 rastia

D10   1,7 km – 6 rastia

H12 2,3 km – 7 rastia

D12    2,3 km – 8 rastia

H14    2,8 km – 8 rastia

D14 2,6 km – 6 rastia

H/D16    3,6 km – 10 rastia

Saattaja/parisarjoissa (S-8,10,12,14,16) samat radat kuin kilpasarjoissa mutta radalle saa lähteä parin tai saattajan kanssa.

Ennen lähtöä:

Ennen maastoon lähtöä ilmoittautumispisteessä täytetään kilpailukortti. Korttiin merkitään osallistujan nimi, sarja sekä emit-numero. Saattaja- ja parisarjoissa korttiin merkitään lisäksi saattajan tai parin nimi. Kortit jätetään toimitsijalle. Jos omaa emit’iä ei ole, sellaisen voi saada lainaksi ilmoittautumispisteestä. Huomioikaa että laina-emit’ejä on rajallisesti, joten niitä voi joutua odottamaan hetkisen, jos kaikki ovat käytössä.

Maastoon voi lähteä myös ilman ajanottoa.

Muista palauttaa lainaamasi emit-kortin tulospalveluun!

Toiminta lähdössä:

Maastoon saa lähteä vapaassa järjestyksessä, kisassa ei ole lähtölistaa eikä kilpailijanumeroita. Muodostakaa sarjakohtaiset jonot niin metsään lähtö sujuu jouheammin.

Lähtö on jaettu sarjojen mukaan karsinoihin. Ensimmäisessä (3minuuttia lähtöön) karsinassa näkyy kisakartta johon on merkitty K-piste. Kaikki kartat on suunnattu maaston mukaan. Paikalla on ohjaajia jotka neuvovat karttojen luvussa.

Toisessa karsinassa (2 minuuttia lähtöön) 8-/10-sarjalaiset saavat oman karttansa. Paikalla on ohjaajia jotka neuvovat karttojen luvussa.

Kolmannessa karsinassa (1 minuutti lähtöön) 12- ja 14-sarjalaiset saavat ottaa kartan karttaämpäristä.

Lähtö: 16-sarjalaiset saavat ottaa kartan karttaämpäristä lähtöhetkellä.Emit-kortti nollataan, kilpailuaika lähtee käyntiin kun kortti nostetaan lukijasta.

Suluissa olevat ajat ovat pokaalijahdeissa ohjeellisia, niistä voidaan joustaa lähtijämäärän sekä yksittäisen kilpailijan valmiuden mukaan.

Radalla:

Kisassa on muista Pokaalijahdeista poiketen suorat ikäryhmän mukaiset radat, joilla ei ole viitoitusta.

Radalla on runsaasti suunnistuskoulusta tuttuja ohjaajia rata/rastivalvojina. He ohjaavat kokemattomampia sprinttisuunnistajia eksymästä kielletyille alueille.

Kiellettyjä alueita tämän kisan alueella on erityisesti piha-alueet, jotka on merkitty oliivinvihreällä karttaan, sekä rakennukset.

Nuorempien sarjojen (8- 12) radat kulkevat turvallisesti koulun ympäristössä. 14- ja 16-sarjat jatkuvat pidemmälle ja niillä on yleisten teiden ylityksiä. Ylityksissä on noudatettava erityistä varovaisuutta ja noudatettava liikennesääntöjä (ylitykset sallituista kohdista). Samoin isompien reiteille osuu pistepeltoja.

Tarkempaa tietoa sprintissä kielletyistä alueista löytyy Tampereen Pyrinnön Mikonpäivän suunnistuksen ohjeistuksesta oheisen linkin takaa. Kaikkia ohjeen kohteita ei Pokaalijahdista löydy mutta erityisesti yllämainittujen asioiden lisäksi kannattaa painaa mieleen aidat ja muurit 

http://www.kolumbus.fi/severi.eerola/MPS2013/MPS2013_Kielletyt%20karttamerkit%20ja%20muut%20kohteet.htm

Maaliintulon jälkeen:

Maalileimauksen jälkeen on viitoitettu reitti (n. 50 m) tulospalveluun, jossa toimitsija siirtää emit-korttisi tiedot tuloslaskentaan. Myös keskeyttäneiden tai ilman ajanottoa suunnistaneiden täytyy käydä ilmoittautumassa maaliin tulleeksi ennen poislähtöä.

Muuta

Kisan aikaan isojen valmennusryhmät (eGroup/eGroup H) harjoittelevat samoilla rasteilla ensi viikon SM-sprinttiä varten, joten samalla on hyvä verrata omaa vauhtia kohdalle sattuvan sprinttihirmun kanssa.

Tervetuloa Kilonpuistoon kokemaan sprintin hurmaa!!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.