Ennakkotietoa eGroup valmennustoiminnasta 2014-2015

Torstaina 23.10. majalla oli koolla ryhmä linjaamassa valmennustoimintaa ensi kaudelle eGroup- ja eGroup/H-ryhmien osalta, jotka käsittävät essun valmennustoiminnan ikäsarjoissa 15-21. Tällä kertaa paikalla olivat Kimmo, Virpi, Henkka, Heikki ja Petri. Vaikka varsinainen harjoituskausi alkaa vasta marraskuun alusta, ja tarkempaa tietoa tulee myöhemmin harjoituskauden edetessä, tässä pientä esimakua siitä, mitä on tulossa.

Urheilijoiden kehityksessä tavoitellaan fyysisten ja taidollisten ominaisuuksien kehittämistä kohden arvokilpailuissa menestymiseen vaadittavaa tasoa. Ominaisuuksia ja niiden kehittymistä mitataan kauden aikana mm. kilpailusuorituksen analyysityökaluilla ja säännöllisillä testijuoksuilla. Motivaatio ja hauskuus pyritään turvaamaan runsaalla ryhmätoiminnalla, jossa kaikki kokevat luonnolliseksi muiden kannustamisen kohti parempia suorituksia ja harjoittelu on hauskaa.

Ryhmätoiminassa on voimaa!

Ryhmätoiminta antaa voimaa!

 

 

 

 

 

 

 

 

Kilpailutoiminnan osalta tavoitellaan ryhmäläisten menestymistä kauden 2015 arvokilpailuissa: SM-kisoissa ja jatkona nuorten EM- ja MM-kisoissa, sekä luonnollisesti arvokilpailujen katsastuskisoissa. Nuorten Jukola ja Tiomila ovat alle 18-vuotiaille ryhmäläisille erittäin merkittäviä tavoitekilpailuja, joihin panostetaan erityisharjoituksilla. Suunnistuksen suurviesteissä Tiomilassa ja Jukolassa nuori joukkue tulee jatkamaan kehityskulkua, jossa tavoitellaan espoon sinikeltaisten värien paluuta takaisin kärkikymmenikköön mahdollisimman nopealla aikataululla.

Klassisen Purutestin tulos: aitoa tuplakultaa se on!

Ominaisuuksien kehittyminen tuo menestystä

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leiritystoiminta alkaa Kisakallion testileirillä 29.-30.11., jossa perehdytään kunkin urheilijan nykytilan arviointiin ja kehityskohteiden löytämiseen. Jatkoa seuraa tammikuun hiihtoleirillä 23.-25.1. Hiihtolomaviikolle 8 suunnataan Portugaliin, jossa päästään laajentamaan kansainvälistä kokemusta maastojen ja WRE-kisan (POM/TOM) merkeissä. Pääsiäiseen ajoittuvalla kevätleirillä haetaan taitoelementtejä ja vauhtia tavoitekilpailuja ajatellen. Kesäleirillä heinäkuussa suunnataan Norjaan Sörlandsgaloppenin yhteydessä järjestettävälle JWOC-tourille, samalla kannustamaan omia ja tuttuja. Lisäksi touko- ja elokuussa leireillään viikonloppuisin arvokisojen tyyppimaastoissa.

Talvikauden harjoitustoiminnan ydin ovat sisäharjoitukset maanantain lihaskuntoharjoitus Mattlidenissä ja Perkkaanpuistossa, Keskiviikkona koordinaatio/nopeus/lajivoima kannusillassa ja torstaina sähly Lagstadissa. Lisäksi ydintalvella juostaan kerran viikossa Ratipharm-areenalla nopeus- tai VK-ominaisuuksia painottava harjoitus. Tiistaisin lamppulenkkeillään tai hiihdetään talvikauden läpi vaihtelevissa paikoissa. Viikonloppuisin juostaan tai hiihdetään pitkä PK- harjoitus vaihtelevissa metsämaastoissa. Vauhdikkaampia lajiharjoituksia tehdään ajankohdasta riippuen lähialuiden huippumaastoissa.

Harjoitustoiminnan järjestäminen vaatii ryhmävalmentajilta essusta löytyvän kokemuksen, asiantuntemuksen ja innostuksen laajaa hyödyntämistä, jolloin osaaminen saadaan hyödynnettyä espoolaisen suunnistuksen eduksi. Uusia vetäjiä otetaan todella mielellään mukaan toimintaan, joten ota yhteyttä rohkeasti jos sinulla on annettavaa millä tahansa alueella. Tarvittaessa seura voi osallistua myös koulutukseen tai koulutuskustannuksiin.