Ella Mahlamäki: POM 2015-viikko Portugalissa

22 yhteisLähdimme viikoksi 27 essulaisen voimin kylmästä Suomesta valloittamaan Portugalin metsiä. Osa porukasta selvisi perille jo 13. päivä perjantaina… toisin kuin heidän matkatavaransa, jotka saapuivat vasta sunnuntaina. Muutamien pakollisten hankintojen jälkeen siitäkin selvittiin. Loput porukasta saapuivat vasta lauantaina vanhojen tanssien takia, jotka tanssittiin torstaina ja perjantaina.

1 siipi2 vanhat

Majoituimme Cantanhede nimisessä kaupungissa, osa kokonaan Essulle varatussa majatalossa, ja loput lähistöllä sijainneessa hotellissa.

Leirin aluksi osallistuimme Portugal O-meeting (POM) – kilpailuihin. Perjantaina saapuneet kerkesivät osallistumaan perjantain sprinttiviestiin ja lauantain pitkälle matkalle ja yösprinttiin. Tanssijat pääsivät mukaan sunnuntain keskimatkalle, sekä maanantain ja tiistain pitkille matkoille. Kilpailut kisattiin Portugalin rannikolla Vagosin alueella läpipääsemättömien puskien ja nopeakulkuisten dyynien keskellä. Mukaan mahtui suorituksia laidasta laitaan; jotkut viihtyivät metsässä koko rahan edestä, kun taas toiset tulivat sieltä sujuvasti pois. Ainoasta osakilpailun voitosta vastasi Elisa W16- sarjassa viimeisenä päivänä. Kokonaiskilpailussa Heidi otti kolmannen sijan W18 – sarjassa, ja seurojen yhteiskilpailussa Essu palkittiin neljäntenä.

3 loppusuora4 xxx

5 yyy7 emi

8 heidiWP_20150220_19_45_26_Pro

Kilpailujen jälkeen keskiviikkona ohjelmassa oli aamulla long sleep (eli nukuimme noin puolituntia pidempään kuin kisa-aamuina), jonka jälkeen lähdimme tutustumaan Coimbran kaupunkiin. Pienissä ryhmissä kiertelimme siellä aamupäivän, kukin tehden mitä huvitti.

9 city

 

Loppuviikon aikana tutustuimme moniin erilaisiin maastoihin. Pääsimme mm. vuoden 2014 WRE- kilpailun maastoon ja erilaisiin kaupunkeihin tekemään sprinttiharjoituksia. Treenit olivat tosi hyviä ja jokaiselle löytyi mahdollisuus muokata niistä itselleen sopivia. Haastetta treeneissä riitti varmasti itse kullekin.

13 elisa1211 lari10 j

Treenaamisen ja syömisen ohella porukkamme oli jaettu viiteen eri joukkueeseen, jotka järjestivät vuorollaan ohjelmaa. Ajan puutteen takia ohjelmanumeroita kerkesi kuitenkin olemaan vain kolme: jalkapalloturnaus, frisbeegolf ja olympialaiset. Joukkueet saivat itse päättää sääntönsä ja toteutustapansa. Jalkapallossa ylivoimaiseen voittoon nousi Tykin tähdittämänä kokeneemmasta sukupolvesta koostunut joukkue. Frisbeegolfista ei selvitty ilman lukuisia protesteja sääntöjen ollessa joidenkin joukkueiden mielestä epäselviä, mutta lajin toteutustavasta ei puuttunut mielikuvitusta. Leiri huipentui perjantai-iltana järjestettyihin Mervin sanojen mukaisesti: ”Essun ensimmäisiin perinteisiin Portugalin Olympialaisiin.” Lajeina olivat noin 5x400m viesti, pomppu, keihäs, sukkulajuoksu ja tuoden mukaan myös laji Olympialaisten historiasta huipennuksena oli lyriikka, aiheena vapaavalintainen urheiluun liittyvä runo. Essulaisten joukosta löytyi salaisia runonlausunnan lahjakkuuksia. Kilpailu oli tasaista ja kaikki heittäytyivät rohkeasti mukaan positiivisella asenteella sateesta huolimatta. Ohjelmanumeroiden kokonaiskilpailun voittajiksi selviytyi kokeneempi sukupolvi, nuorten jäädessä niukasti kakkoseksi.

15 fudis

1617 kisa1820 runo21

 

Lauantaina suurin osa suuntasi takaisin Suomen räntäsateisiin ja loput tulevat perässä alkuviikosta, paitsi ne muutamat jotka jatkoivat toiselle leirille tai jäivät muuten vaan lomailemaan etelään.

Vaikka tällä hetkellä pihvit ja ranskalaiset pursuaa ulos korvista ja istun lentokoneessa kello kolme yöllä kirjoittamassa tätä, leiri oli kokonaisuudessaan onnistunut ja meille jäi käteen ainakin muutama tuhat valokuvaa ja paljon lisää kokemusta. Suuri kiitos kuuluu valmentajillemme Kimmolle, Petrille ja Henkalle, jotka mahdollistivat tämän. Ja tietenkin kiitos kaikille kuskeille jotka jaksoivat kuskata meitä muita treeneihin eripuolille Portugalia.

Jokainen oppi varmasti paljon uutta viikon aikana ja tästä on hyvä jatkaa valmistautumista kohti tulevaa kautta!

Kuvat ja tarina: Ella Mahlamäki 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.