EsSun Suunnistuskoulusta Ungimenestykseen

IMG_5333EsSun suunnistuskoulun syyskausi sai hienon startin Puolarmaarissa kun tuoreet Ungdomens Tiomilan voittajat toivat palkintopystin (”Hylsy”) ja seppeleen nähtäväksi suunnistuskoululaisille. Poikien voittajajoukkueen lisäksi paikalla oli myös huikean hienosti viidennelle sijalle juossut tyttöjen D18-joukkue sekä moni muu Ungissa juossut nuori urheilija. Olihan meillä Ungissa huimat 7 joukkuetta (2xHD18, 3xD18 ja 2xD12 sarjoissa)!

Poikien voittajajoukkueessa juoksi muuten 10 EsSun suunnistuskoulun kasvattia, jotka ovat kaikki ensimmäiset suunnistusoppinsa saaneet samoissa Puolarmaarin lähimaastoissa missä nykyisetkin suunnistuskoululaiset usein harjoittelevat! Varmasti moni lapsi ja nuori sai lisää intoa suunnistustreeneihin nähtyään että ahkera harjoittelu, hyvät EsSun treenit ja valmentajat sekä seuran yhteishenki tuovat myös menestystä (ja hienon pystin!).

Ungiporukan yhteishengestä kertoo myös se että 18-sarjojen viesteissä juosseet nuoret olivat vastuussa syksyn ensimmäisen suunnistuskoulun järjestelyistä niin ratojen suunnittelun, rastien ja viitoitusten viennin ja poishaun suhteen kuin emit- ja ketteryysratojen järjestelyistä ja lisäksi vielä moni oli apuohjaajana harjoituksen aikana. Nämä nuoret ovat kyllä aidosti hienoja esikuvia suunnistuskoululaisille. Ei voi muuta sanoa kuin että olen todella ylpeä kun saan olla mukana näin hienossa seurassa!