Essu ei hyydy!

EGames2015Tämä Essu nuorten iskulause tuli mieleen kun katselin ensiaputeltalta käsin tänään Essulaisten toimintaa eGamesissa.

Me Essulaiset hoidimme hommat hymy huulilla vaikkapa käsi paketissa.

Essu elää ja on olemassa vahvan seurahengen ja talkootyön ansiosta. Vaikka välillä tuntuu, että tämä henki on kadonnut syvälle maan alle niin viimeistään eGamesissa vuosi vuoden jälkeen entistä ehompi puhuri nousee esiin ja sen ansiosta Essun nuoret saavat jälleen mahdollisuuden treenata, kehittyä ja tavoitella unelmiaan.

Nyt viikonloppuna saimme taas kerran upean joukon Essulaisia töihin. Todellinen seuratyö  jatkuu kuitenkin läpi vuoden ja suurin urakka kasaantuu aika lailla pienen porukan hartioille. Essun kaltaisen seuran pyörittäminen ei ole pikku puuhastelua. Olen seurannut vuosien varrella niin eGames järjestelyitä, nuorisojaoston toimintaa, valmennuspuolta ja myös johtoryhmää (ja tietysti Essu ensiapuryhmän toimintaa) ja siinä sivussa paljon muutakin. Niin monille ihmisille hattua pitäisi nostaa ja syvään kumartaa. Tuskin tällaista antaumuksellista puurtamista tehdään juuri missään muussa lajissa ilman mitään korvausta, tai jopa omin kustannuksin. Jos jotenkin verottajaa voisi huijata niin mielellään näille seurapuurtajille jotain hyvitystä soisi, vaikkapa sitten osallistumismaksut naapuriseuran kisoihin;)

Essu ei hyydy niin kauan kuin meillä löytyy Harreja, Marcoja, Paavoja, Tykkejä, Kimmoja, Virpejä, Henkkoja, Sannoja, Ernoja, Penoja, Veikkoja, Perttejä jne jne.

Me Essulaiset olemme upeita. Essulaisten hymy ja Essu ei todellakaan hyydy!