Syksyn odotettu nuorten suunnistusviikonloppu 3.-4.10. – EsSun Nuorisojaoksen vetäjät haastavat EsSun nuoret Oravatonnikilpailuun

EsSun Nuorisojaoksen vetäjät haastavat EsSun nuoret Oravatonnikilpailuun! Mikäli saamme sunnuntaina 4.10. Mynämäellä pidettävään Oravatonni-kilpailuun vähintään 60 nuorta H/D 16 tai nuorempien sarjoihin, ovat EsSun Nuorisojaoksen jäsenet luvanneet juosta kilpailun oraviksi laittautuneina! Tässä viestissä tietoa retkestä ja ilmoittautumisohjeet.

Espoon Suunnan nuoret osallistuvat vuonna 3.10 pidettävään Turun Suunnistajien Nuorisoviestiin ja 4.10 Mynämäellä järjestettävään Oravatonni-kilpailuun. Näihin kilpailuihin Nuorisojaos järjestää perinteisen retken. Viime vuonna olimme suurin seura Nuorisoviestissä 13 joukkueella ja Oravatonnissa EsSu:sta oli 48 H/D 16 sarjalaista tai nuorempaa osallistujaa. Nyt pistetään vieläkin paremmaksi!

Lauantaina 3.10 juostavan Nuorisoviestin eri sarjoissa tarvitaan juoksijoita rastireittisarjoista aina H/D16 sarjoihin, kilpailun järjestää Turun Suunnistajat. Sunnuntaina 4.10. Mynämäen Mielismäessä kilpailtava Oravatonni on henkilökohtainen kilpailu, jossa sarjat ovat normaalista poiketen jokaiselle ikävuodelle erikseen eli H/D16, H/D15, H/D14, H/D13, H/D12, H/D11, H/D10, H/D10RRD10RR sekä H/D9RR (helppo/lyhyempi) ja H/D9-12TR(yhdistetty sarja). Nuori ikä ei siis ole Oravatonniviikonloppuna osallistumisen este. Oravatonni juhlii tänä vuonna pitkää taivalta 30-vuotisjuhlakilpailun muodossa.
Molemmat viikonlopun kilpailut ovat hyviä tilaisuuksia kokeilla kilpasuunnistusta nimenomaan nuorille suunnatussa tapahtumassa. EsSu:n ohjaajat neuvovat mielellään ensimäistä kertaa kilpailuihin osallistuvia ilmoittautumiseen ja kilpailuun liittyvissä kysymyksissä etukäteen, ja myöskin paikan päällä kyseisenä viikonloppuna. Oravatonnissa pääsevät myös aikuiset metsään suunnistamaan. Radat ovat Oravatonnin kaikissa sarjoissa sääntömääräiset pitkät matkat.

Matkan aikataulu
Matkaan lähdemme yhteiskuljetuksella lauantaiaamuna EsSu:n majalta / Leppävaaran liityntäparkista ja palaamme sunnuntai-iltapäivällä samoihin paikkoihin noin klo 17. Yövymme Linnasmäen kongressikeskuksessa (http://www.linnasmaki.fi/ ), josta meille on tehty majoitusvaraus 90 hengelle. Linnasmäessä majoituspakettiimme kuuluu yhteinen illallinen ja aamiainen. Mukaan Nuorisoviestiin ja/tai Oravatonnin voi tietenkin osallistua, vaikka ei osallistuisikaan yhteiskuljetukseen ja/ tai –majoitukseen. Matkaan voi myös lähteä ilman omaa huoltajaa, mutta silloin asiasta tulee sopia etukäteen.

Ilmoittautuminen Nuorisoviestiin, yhteiskuljetukseen ja majoitukseen
MyClubiin on nyt avattu erilliset ilmoittautumiset Nuorisoviestiin, yhteiskuljetukseen ja Linnasmäen majoitukseen. Ilmoittautumiset pyydetään tekemään torstaihin 24.9. mennessä, paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Yhteiskuljetuksen kommenteissa pyydämme ilmoittamaan kommenteissa, tuleeko mukaan yhteiskuljetukseen Majalta vai Leppävaarasta.
Mahdolliset ruoka-aineallergiat tulee ilmoittaa erikseen ilmoittautumisen yhteydessä. Kaikille ilmoittautuneille lähetetään yksityiskohtaiset matkaohjeet ennen matkaa.

Ilmoittautuminen Oravatonni-kilpailuun
Oravatonni-kilpailuun tulee ilmoittautua Suunnistusliiton uuden IRMA -palvelun kautta sunnuntaihin 27.9. mennessä. EsSun sivuilla on hyvät käyttöohjeet palveluun, mutta jos teet IRMA-ilmoittautumista ensi kertaa, varaa riittävästi aikaa mahdollisesti eteen tulevien ongelmien selvittämiseen. Ilmoittautuessa IRMA:n kautta on tiedettävä kilpailijan lisenssinumero. Espoon Suunta tukee lasten ja nuorten kilpailuihin osallistumista vuonna 2015 määrättyjen kilpailujen osalta, ja Oravatonni on yksi näistä kilpailuista. Valitkaa siis lapsille ja nuorille IRMA:ssa vaihtoehto ”Seura maksaa”. Aikuiset vastaavat Oravatonnin kilpailumaksuista itse.

Kustannukset
Matkan hinta on nuorilta EUR 35 sisältäen yhteiskuljetuksen, majoituksen ruokailuineen sekä viestin ja Oravatonnin osallistumisen. Matkan hinta aikuisille on EUR 60 sisältäen majoituksen, ruokailun ja yhteiskuljetuksen omavastuun. Pelkän majoituksen ja illallisen hinta on lapsilta EUR 35 ja aikuisilta EUR 45. Aikuiset vastaavat kilpailumaksuistaan itse, nuorten kilpailumaksut maksaa seuran. Kukin osallistuja saa MyClubista erillisen laskun tapahtuman jälkeen.

Varusteet
Varusteet sään mukaan. Kilpailuun varusteeksi suunnistuskengät, suunnistuspaita ja –housut sekä kompassi ja emit-kortti.

Muita huomioitavia asioita
Pukeutuminen ja pesu on järjestetty molempina päivinä kilpailukeskuksessa kenttäolosuhteissa. Linnasmäen kongressikeskuksessa jokaisessa huoneessa on oma suihku. Vastuukysymyksistä johtuen on tärkeää, että jokaisella lapsella on oma nimetty huoltaja.

Terveisin,

EsSu:n nuorisojaos