Pokaalijahti 24.9.2015

Tervetuloa Espoon Suunnan pokaalijahtiin torstaina 24.9.2015 ratamestari Miika Vehmaksen suunnittelemille radoille.
Paikka: Suurpelto – karttana uunituore sprinttikartta.
Osoite: ilmoittautuminen sijaitsee Vähän-Henttaan tien varrella olevalla hiekkakentällä. Paikka sijaitsee Kirjapihan vierestä lähtevän kävelytien alussa.
Pysäköinti: Olarin koulun ja Steiner-koulun välinen parkkipaikka. Pysäköinnistä viitoitus metsän läpi ilmoittautumispaikalle.
Suunnistamaan pääsee 17.30 – 18.30 välisenä aikana.
Kilpailu:
Kilpailu on sprinttisuunnistusta rakennetussa ympäristössä sprinttisuunnistuskartalla (mittakaava 1:4 000). Rastimääritteet on painettu karttoihin, ei erillisiä irtomääritteitä.
Sarjat ja matkat sekä rastien määrä:
Kilpasarjat (H = pojat, D = tytöt):
Sarja       Matka rastit
H/D10   1,0 km 8
H/D12    1,4 km 13
H/D14    1,5 km 15
H/D14L 1,4 km 13
H16    2,3 km 18
D16 1,9 km 14
Saattaja/parisarjoissa (S-10,12,14,16) samat radat kuin kilpasarjoissa mutta radalle saa lähteä parin tai saattajan kanssa.

Ennen lähtöä:
Ennen maastoon lähtöä ilmoittautumispisteessä:
-Oma emit: jonotus ”Emit”-jonossa. Lähtijä kirjataan suoraan tulosjärjestelmään, jonka jälkeen voi lähteä maastoon
-Ei emit (saattajasarjat) / Laina-emit: jontus ”Ei-emit”- jonossa. Lähtijä antaa tietonsa vastaanoton henkilölle, joka kirjaa ne tulospalvelua varten.
Muista palauttaa lainaamasi emit-kortin tulospalveluun metsästä tultuasi!
Ilmoittautumisesta on viitoitus lähtöön.
Toiminta lähdössä:
Maastoon saa lähteä vapaassa järjestyksessä, kisassa ei ole lähtölistaa eikä kilpailijanumeroita. Muodostakaa sarjakohtaiset jonot niin metsään lähtö sujuu jouheammin.
Lähtö on jaettu sarjojen mukaan karsinoihin. Ensimmäisessä (3minuuttia lähtöön) karsinassa voi tutustua 10-sarjan suoran ratoihin. Muille sarjoille näkyy kisakartta johon on merkitty K-piste. Kaikki kartat on suunnattu maaston mukaan. Paikalla on ohjaajia jotka neuvovat karttojen luvussa.
Toisessa karsinassa (2 minuuttia lähtöön) 10-sarjalaiset saavat oman karttansa. Muille sarjoille karsinassa on mallikartta, johon on merkitty K-piste.
Kolmannessa karsinassa (1 minuutti lähtöön) 12- ja 14-sarjalaiset saavat ottaa kartan karttaämpäristä.
Lähtöhetki: 16-sarjalaiset saavat ottaa kartan karttaämpäristä lähtöhetkellä. Emit-kortti nollataan, kilpailuaika lähtee käyntiin kun kortti nostetaan lukijasta.
Suluissa olevat ajat ovat pokaalijahdeissa ohjeellisia, niistä voidaan joustaa lähtijämäärän sekä yksittäisen kilpailijan valmiuden mukaan.
Yllä oleva karsinajako on muutoin samanlainen kuin virallisissa kisoissa, mutta ensimmäisen karsinan jälkeen niissä on vielä lähtöajan ja kilpailijanumeron tarkistus-karsina ja sen jälkeen emit-kortin nollauskarsina. Eli kun olet käynyt kokeilemassa kisaamista pokaalijahdissa voit hyvillä mielin lähteä kisaamaan muuallekin – toiminta on samanlaista, vain pari karsinaa tulee väliin!!!
Radalla:
Suorat radat – ikäryhmän tasoiset radat, joilla ei ole viitoitusta. Rastit merkitty kartassa olevilla rastikoodeilla.
Suunnistus käydään rakennetussa ympäristössä, jossa on muita liikkujia – sekä autoilla, pyörillä että kävellen. Noudattakaa varovaisuutta, etenkin teitä ylittäessä ja väistäkää muita liikkujia!
Koska kyseessä on sprintti, kisassa ei ole RR- ja TR-ratoja. Ikäryhmien suorat radat soveltuvat mainiosti ensimmäiseksi suoran radan kokeiluksi 
Maaliintulon jälkeen:
Maalileimauksen jälkeen palaa ilmoittautumispisteen vieressä olevaan tulospalveluun, jossa toimitsija siirtää emit-korttisi tiedot tuloslaskentaan ja saat tuloslipukkeen.
Myös keskeyttäneiden tai ilman ajanottoa suunnistaneiden täytyy käydä ilmoittautumassa maaliin tulleeksi ennen poislähtöä.
Tulokset
Tulokset julkaistaan EsSun nettisivuilla kisan jälkeen.