Leimaus 2018 kutsuu kaikkia essulaisia!

Ensi kesän Leimausleirin järjestää Espoon Suunta yhdessä Hiidenkiertäjien kanssa Kisakalliossa 4.-7.6.

Mikä Leimausleiri?

Leimaus on valtakunnallinen lasten ja nuorten suunnistusleiri, joka järjestetään vuosittain kesäkuussa. Järjestäjinä toimivat useimmiten urheiluopistot ja paikalliset suunnistusseurat. Esimerkiksi viime kesänä leirin järjestivät Kuortaneen urheiluopisto ja urheiluseura Kuortaneen Kunto. Osallistujia leireillä on ollut viime vuosina noin 1700-1900 henkeä. Espoon Suunta on jo monta vuotta toivonut pääsevänsä järjestämään leiriä ja tänä vuonna se vihdoin onnistuu yhdessä Kisakallion urheiluopiston ja lohjalaisen suunnistusseura Hiidenkiertäjien kanssa. Leirinjohtajana toimii kukapa muukaan kuin palkittu seuraohjaajamme Virpi Palmen!

Miten mukaan?

Essulaisilla on kolme eri tapaa osallistua leirille. Voit olla leiriläinen (jos olet alle 18v), seuraohjaaja tai talkoolainen. Seuraavassa esitellään eri osallistumistavat.

Talkoolainen

Seura tarvitsee todella paljon vapaaehtoisia mukaan toteuttamaan leiriä. Kisakallio sijaitsee vain noin puolen tunnin ajomatkan päässä Espoosta, joten talkoovuoron ehtii tekemään vaikka työpäivän jälkeen. Talkoolaisia tarvitaan mm. opastukseen, keittiöhommiin, leirikisaan, discoon ja yleiseen järjestyksenpitoon. Hiidenkiertäjät vastaavat suunnistusharjoitusten toteuttamisesta ja laatimisesta.

Leimaus on seuralle erittäin arvokas, koska seura saa siitä rahaa. Niinpä olisi todella tärkeää, että saamme vedettyä leirin kunnialla läpi. Jokaista tarvitaan eikä oman suunnistustaidon puute estä mitenkään osallistumista! Talkoovuoron voi tulla tekemään vaikka vain kerran tai sitten mahdollisuuksien mukaan voi olla koko leirin ajan talkoilemassa Kisakalliossa.

Talkoolaiseksi voi ilmoittautua joko MyClubin kautta tai sitten ottamalla yhteyttä Hanna Raasakkaan (yhteystiedot alimmaisena). Ilmoittautumisen yhteydessä voi kertoa minkä tyyppisestä hommasta on kiinnostunut ja miten on käytettävissä. Vaikka leiri alkaa maanantaina 4. kesäkuuta niin talkoolaisia tarvitaan jo edeltävänä viikonloppuna.

Seuraohjaaja

Espoon Suunnan leirille osallistuvat lapset ja nuoret tarvitsevat ohjaajia leirin ajaksi. Näitä seuraohjaajia tarvitaan noin 13-15 kappaletta. Tällä hetkellä ilmoittautuneita on vain kuusi, joten lisää porukkaa tarvitaan. Seuraohjaaja on leirillä koko ajan ja liikkuu Essun leiriporukan mukana. Omaa suunnistustaustaa ei tarvita, ohjaajan ei tarvitse osata suunnistaa. Tule mukaan kivaan ohjaajaporukkaan ja vietä neljä kesälomapäivää energisessä leiriporukassa Essun kilttien junnujen kanssa. Leirin jälkeen oman jälkikasvun hoito tuntuu lastenleikiltä! (No, todellisuudessa Essun junnut ovat aina käyttäytyneet tosi hyvin Leimauksilla.)

Seura maksaa ohjaajien leirimaksun. Seuraohjaajaksi voi ilmoittautua MyClubin kautta tai sitten ottamalla yhteyttä Hanna Raasakkaan (yhteystiedot alimmaisena).

Leiriläinen

Jos olet alle 18-vuotias essulainen niin kesän suunnistuksellinen kohokohta on ehdottomasti Leimausleiri! Tule mukaan kokemaan Leimauksen haastavat ja opettavaiset harjoitukset, mukavat oheisohjelmat, jännittävä leirikisa ja kiva leiritunnelma. Hiidenkiertäjien laatimat suunnistusharjoitukset eivät kierrä pelkkää Karnaistenkorpea vaan harjoituksia on uusissa paikoissa.

Leiriläiset jakaantuvat iän ja osaamisen mukaan eri tasoryhmiin. Pienimmät pääsevät rastireittitasolle ja vaativimmalle PRO-tasolle valitaan kevään kisojen ja viime vuoden rankin perusteella taitavimmat suunnistajat. Näiden välistä löytyy vielä neljä eri tasoryhmää. Omaa tasoryhmää ei tarvitse ilmoittautumisvaiheessa tietää, seuraohjaajat valitsevat ne valmentajien avustuksella.

Leirimaksu tulee olemaan 230-240 euroa sisältäen yöpymiset ja kaikki ateriat. Leirille on mahdollista osallistua myös päiväkävijänä, ilman yöpymisiä ja aamu- sekä iltapaloja. Tällöin hinta on noin 135 euroa. Päivittäiset kyydit leirille pitää järjestää tällöin itse. Alle 10-vuotiaat leiriläiset tarvitsevat leirille oman huoltajan. Tämä huoltaja voi osallistua leirille seuraohjaajana jos pystyy oman huollettavansa lisäksi huoltamaan myös muita. Viime kesän Leimauksella Essun nuorimmat leiriläiset olivat 6-vuotiaita ja heidän vanhempansa toimivat myös seuraohjaajina.

Leiriläispaikkoja on varattu Essulle 65 kappaletta, joista 10 on vielä vapaana. Ilmoittautua voit MyClubissa, tarkista, että ilmoittaudut oikeaan kohtaan!

Lisätietoja leiristä saat Virpin lisäksi Hanna Raasakalta, puh 050-3608748 ja sähköposti hanna.raasakka[at]kolumbus.fi

Nähdään Leimauksella!