eNight kilpailunjohtajan kiitokset

 

Tiukka eNight -puristus alkaa olla pikkuhiljaa takanapäin. Itselläni tämä oli ensimmäinen kerta kilpailunjohtajana ja täytyy kyllä sanoa että kun seurasi läheltä eri toimintojen ennakkovalmisteluja ja toteutusta varsinaisena kisapäivänä niin se avasi silmät sille huikealle työmäärälle mitä onnistuneen kisan aikaansaamiseksi tehtiin. Teema ”nuorilta nuorille” näkyi monissa toiminnoissa ja siitä olen erityisen ylpeä tässä kisassa – unohtamatta kokeneemman kaartin vankkumatonta tukea kisajärjestelyissä!

Meillähän ei ollut rima ihan matalalla kun urakaksi otettiin järjestää ensimmäistä kertaa Suomessa nuorten yösuunnistusviesti. Ratamestaritiimi ja valvoja tekivät tässä huikeaa työtä ja suunnistajat saivat nauttia vaativista radoista.  Pientä lisäpainetta urheilijoille luotiin laajasti toteutetulla gps-seurannalla ja juoksukameralla (juoksukamerakin meillä oli käytössämme ensimmäisen kerran EsSun historiassa). Viestit ovat nuorille loistava tapa kehittyä suunnistajina ja uskon että saimme eNightissa tätä oppimista puskettua taas palasen eteenpäin.

Kisojen live-seurannassa otettiin jättiharppauksia kun kisa striimattiin asiantuntevan ja raikkaan selostuksen kera livenä nettiin Twitch-tv:n välityksellä – tässä ennakkovalmistelujen taustalla niin paljon työtunteja etten uskalla edes kysyä paljonko! Lisäksi kisaa ennen ja kisan aikana materiaalia tuotettiin niin nettiin kuin someen ja muutoinkin valokuvia on tulossa jakoon useamman kuvaajan toimesta.

Kisakeskuksen puitteet ja rakenteet olivat sellaista priimaa että harvoin näkee – joulu- ja discovaloja unohtamatta! Ja keskuksen purkaminen on aina myös oma urakkansa, varsinkin valvotun yön jälkeen – tästä myös mukana olleille iso hatunnosto.

Tulospalvelutiimi sai myös tehdä kehitystyötä jotta parallel-osuuksien käyttö saatiin onnistuneesti vietyä läpi. Tätä ungin tyylistä parallel-osuuttahan ei ole ennen Suomessa toteutettu, joten valmista systeemiä ei siihenkään ollut – tätäkään ei otettu ongelmana vaan enemmänkin haasteena.

Lähtö/vaihto/maalitiimi hoiti hommat luotettavasti ja tarkasti, kuulutus toi tunnelmaa kisakeskukseen ja ensiaputiimi hoiti ammattitaidolla pienet haaverit – asiakkaita ei siellä pisteellä onneksi ollut jonoksi. Yökahvilan tarjoilut pitivät sekä yleisön että toimitsijat pirteinä. Infon Ja majoituksen tiimi yövahteineen hoiti niin mallisuunnistuksen kuin majoittumisen. Jukolaa lukuunottamatta Suomen suunnistuskisoissa ei taida olla telttamajoitusta tarjolla – mutta meillä sellainenkin pyöräytettiin toimimaan ja nuoret nauttivat kun saivat viettää aikaa yhdessä kisan ulkopuolellakin.

Espoon kaupungin liikuntatoimi ja Kisakallio olivat kisan järjestelyissä suurena apuna ja tukena – hyvät yhteistyökumppanit ovat kullanarvoisia!

Siis oikein lämpimät kiitokset kaikille eNight-järjestelyissä mukana olleille – jokaisen panos – suuri tai pieni – oli tärkeä kisan onnistumisen kannalta!

 

– Kilpailunjohtaja Sanna Tervakangas