Suunnistuksen superviikonloppu tarjosi jännitystä ja huippuhetkiä

Suunnistuksen Superviikonloppua vietettiin Valkeakoskella Nuorten Jukolan, Viestiliigan ja valtakunnallisten kompassitapahtuminen merkeissä. Kun listaan lisätään vielä sunnuntain Suunnistusliigan Knock-Out sprintti sekä suunnistuksen maailmancup kiertua Ruotsin Idressä, niin tapahtumia riitti ihan kylliksi. Monia näistä suunnistussuorituksista päästiin ihan kotisohvilta ihastelemaan nettiTV-lähetysten parissa, joista jälkilähetyksiä on saatavilla myös niille, jotka eivät ruudun ääreen ehtineet.

Espoon Suuntalaisille viikonloppu myös huikaisevan hieno. Ennen kaikkea siitä syystä, että osallistujia saatiin kaikkiin edellä mainituista tapahtumista ja runsaslukuisesti. Esimerkiksi Nuorten Jukolassa nuoria suunnistajia matkasi seitsemän joukkueen verran. 

Myös menestystä tarttui viikonlopulta matkaan. Kansainvälistä vauhtia nähtiin Ida Haapalalta, joka taisteli Idren tunturimaastoissa pitkän matkan kilpailussa yhdeksänneksi (toisiksi paras suomalainen) ja sunnuntain viestispektaakkelissa ankkuroi Suomen joukkueen maailmancupin kolmanneksi. Näitä suorituksia kelpaa ihastella, sillä Idren tunturimaastot tarjosivat niin fyysistä kuin taidollistakin haastetta ja kilpailuiden taso oli todella hyvä.

Nuorten Jukolassa EsSulaiset menestyivät laajalla rintamalla, ykkösjoukkueen yltäessä mahtavasti toiseksi. Edelle ehätti ainoastaan Jämsän Retkiveikot, mutta joukkueen ankkurina toiminut Inari Karppinen nappasi tiukassa loppuradan taistelussa muut taakseen. Kakkosjoukkue sijoitus oli niin ikään loistavasti 11. ja laajemmin joukkueiden saavutuskia voi tarkastella tuloslistasta

Nuorten Jukolan pölyjen laskeuduttua päästiin vauhtiin samaisissa maastoissa myös Viestiliigan etappien merkeissä. EsSulla oli joukkueita sekä miesten, että naisten viesteissä, joissa molemmissa nähtiin ennakkoluulotonta tekemistä. Naisissa ankkurisouudelle päästiin lähtemään jopa kakkospaikalta ja vaikka loppusijoitukseksi kolmen henkilön viestissä tulikin seitsemäs, antaa se odottaa paljon nuorilta naisilta tulevan viikonlopun Venlojen viestissä. Miesten viestissä ykkösjoukkue sijoittui 17. sijalle, joka oli kovatasoisessa viestissä hieno saavutus. Matkan ja osuusmäärien kasvaessa, myös Jukola joukkueelta voidaan odottaa hyviä suorituksia Napapiirin kankailta.

Valtakunnalliset kompassitapahtumat tähdittivät sunnuntaina nuorten suunnistajien päivää. Kompassikilpailuissa H14 voittajan valtikkaa heilutti EsSun Anton Kemppi, Niin ikään kolmen joukkoon nuorissa sijoittuivat myös H12 sarjassa kolmanneksi Kasper Hilo ja D12 sarjassa toiseksi Anni Jantunen. Kompassitapahtumien lisäksi vanhemmissa kisattiin INVO8-liigan päätösosakilpailu. INOV8-liigan paras seura – Espoon Suunta! Palkinnoksi seuralle komea pokaali ja 500 euron valmennusstipendi! Sarjavoitot Silvalle D16 ja Marialle D20. Pronssia Topiakselle H18 ja Liisalle D20.

Jännityshetkiä tarjottiin sunnuntaina myös ISTV:n kautta kohtisohville, kun ensimmäistä kertaa Suunnistusliigassa kisattiin Knock-Out sprinteissä. Vauhdikas laji tarjosi viihdettä koko rahalla. Miesten kilpailussa Alvar Palmen taisteli itsensä hienoilla erävaiheen suorituksilla finaaliin, jossa nähtiin kuitenkin mieleenpainuva ratkaisu. Kärkiviisikko, Alvar mukaan lukien, juoksi huomaamattaan kielletyn alueen läpi, jolloin voittajaksi tuli finaalin alun takana juossut Teemu Oksanen. Teemu kuitenkin vältti kielletyn alueen ja suunnistuksellisesti oikein radan ratkaisseena ansaitsi voiton. Naisissa Hanne Hilo selvittin tiensä välieriin asti, mutta lopulta finaalipaikka jäi muutaman sekunnin päähän.

Hienon viikonlopun jälkeen ei pitkään ehdi jää levähtämään, sillä jos takana ole Superviikonloppu, niin edessä on sitten Megaviikonloppu. Jukola viikonloppu Napapiirillä on tulossa, vihdoin. Espoon Suunta lähtee paikalle runsaslukuisin joukkuein. Odotukset hienoista suorituksista edustusjoukkueiden osalta on olemassa, mutta yhtäkaikki tapahtumasta lähdetään hakemaan laajalla rintamalla hyvää suunnistusfiilistä ja suunnistusnautintoa.

Hyvää suunnistusfiilistä voi tulla jakamaan vaikka Espoon Suunnan seurateltalle, jossa järjestetään lauantaina klo 20.00 Jukola Treffit. Tapaaminen ja kahvittelut kaikille EsSulaisille ja EsSunmielisisille.