Naisten kärkiryhmä ja miesten kärkiryhmätoiminnan käynnistäminen

Espoon Suunta aloitti kaudella 2021 uudenlaisen naisten kärkiryhmätoiminnan pilottihankkeen. Ryhmän tarkoituksena on antaa kansainväliselle tasolle tähtääville urheilijoille lisätukea heidän valmistautumisessaan arvokilpailuihin. Ensimmäisen vuoden kokemukset ryhmän toiminnasta ovat erinomaiset, joten ryhmä päätettiin virallistaa osaksi EsSun varsinaista toimintaa. Ryhmä tunnetaan nimellä eLites, ja sen vastuuvalmentajana kaudella 2022 jatkaa Jari Ikäheimonen.

eLitesiin ovat tervetulleita kaikki kaudella 2022 kansainvälisiin arvokilpailuihin tähtäävät naisten sarjan (D16-D21) urheilijat – muita varsinaisia valintakriteerejä ei ole. Tänä vuonna pääkilpailut, joihin tarjotaan erityistä tukea ovat WOC, JWOC, EYOC ja EOC. Ryhmän toiminta on tavoitteesta johtuen varsin spesifiä: esimerkiksi kaudella 2021 päätoimintamuotoja olivat arvokilpailuihin valmistavat kisaennakot ja kisaspesifit suunnistusharjoitukset. Muutoin kärkiryhmän urheilijat noudattavat seuravalmennuksessa eGroup-ohjelmaa.

Kärkiryhmätoiminta laajenee myös miesten puolelle alkavalla kaudella, mikäli toimintaan löytyy riittävästi huipputoimintaan sitoutuneita urheilijoita. Miesten kärkiryhmän tarkempi toimintamuoto täsmentyy urheilijoiden kanssa lähiaikoina käytävien keskustelujen perusteella. Mikäli olet kiinnostunut kärkiryhmään osallistumisesta tai sen toimintamuodon kehittämisestä, ota rohkeasti ja nopeasti yhteyttä Henkkaan (miesten ryhmän vastuuvalmentaja 2021-22).  

Kuluneella kaudella kaikki eLitesin tapahtumat olivat avoimia kaikille kyseisiin arvokilpailuihin tähdänneille eGroup -urheilijoille ja näin on tarkoitus toimia jatkossakin. Kaikki kärkiurheilijoille suunniteltu toiminta hyödynnetään myös soveltuvin osin muun seuravalmennuksen hyväksi.

 

Kaudella 2022 eLites -ryhmään kuuluvat urheilijat:

Ida Haapala

Hanne Hilo

Inari Karppinen

Silva Kemppi

Melina Lahdenperä

Maria Määttänen

Elli Punto

Liisa Raasakka

Minna Senn

Siana Senn

Elisa Viholainen

 

Taustatiimissä toimivat:

Kirsi Boström

Jari Ikäheimonen

Taru Ikäheimonen

Anna Kotkajuuri

Erno Puupponen

You may also like...